Voor jou getest: de stofzuiger Rowenta Silence Force 4A+

De mooie dagen zijn in het land, tijd voor een grote lenteschoonmaak dus! Natuurlijk, maar een hele dag poetsen, zie ik niet zo zitten. Het moet efficiënt en vooral snel gaan voor mij. En om vliegensvlug komaf te maken met al het stof heb ik een sterk wapen achter de hand. Het heet Rowenta Silence Force 4A+. Het is de stilste stofzuiger in zijn efficiëntiecategorie. Doet hij wat hij belooft? Dat zullen we snel weten.

What’s in the box ?

Laten we beginnen met het toestel zelf en zijn accessoires. Het ontbreekt deze Rowenta stofzuiger echt aan niks. Naast de multifunctionele P3WER GLIDE borstel krijg je er een speciale parketborstel bij, een mini-turboborstel om alle haartjes uit het tapijt te halen en nog een aantal andere handige hulpstukken om tot in de kleinste hoekjes van je huis te stofzuigen. De buis heeft zelfs een ingebouwde, intrekbare borstel voor meubels. Perfect om in enkele seconden van mondstuk te wisselen.

De Rowenta Silence Force heeft vier vermogensstanden: gordijnen, stille werking, tapijten en harde vloeren. Je bepaalt zelf wat je nodig hebt. En je kan de zuigkracht regelen met de handgreep op de telescopische arm. Van praktisch gesproken …

Wat met het onderhoud? Door de vaste filters moet je zelf niets doen. Bovendien filtert de Silence Force tot 99,99 % van de stofdeeltjes in de lucht. Ideaal voor mensen met een allergie.

In de praktijk

Voor zover de theorie. Tijd nu om de Rowenta Silence Force Rowenta Silence Force in het echt te testen.

Ik heb hem eerst gebruikt op mijn tapijt. Er loopt bij mij elke avond een konijntje vrij rond in huis, ik heb dus echt veel, veel zuigkracht nodig. En die heb ik gekregen! De P3WER GLIDE is erg efficiënt, zowel op tapijt als op harde vloeren.Door de wieltjes achteraan de borstel glijdt het toestel supervlot mee. En geen sprake meer van rugpijn, omdat je door de handgreep en de telescopische buis niet meer moet bukken. De Rowenta Silence Force heeft ook een actieradius van 11 meter. Je kan dus een grote oppervlakte stofzuigen zonder van stopcontact te veranderen.

Ik wou natuurlijk ook weten of de mini-turboborstel echt perfect werkte. Ik was onder de indruk, moet ik zeggen. Het draaiende borsteltje verwijdert zelfs de fijnste haartjes. Je moet er niet eens extra op drukken, hij werkt vanzelf. Zo heb ik het graag ;-)

De parketborstel heb ik niet kunnen testen, gewoon omdat ik geen parket heb. Maar ik heb wel het ingebouwde borsteltje in de buis getest op mijn meubels. Het werkt fantastisch en snel. Enkele seconden erover laten glijden en klaar!

Persoonlijk vind ik hem wel niet echt stil. Het klopt dat de Rowenta Silence Force 4A+AAA met zijn 66dB de stilste is in zijn efficiëntiecategorie, maar extreem geruisloos is hij niet. Maar hij levert toch zo’n goede resultaten dat ik de verhouding tussen stille werking en efficiëntie wel uitstekend vind.

Mijn verdict

Deze Rowenta stofzuiger heeft mij overtuigd, mag ik wel zeggen. Ook al is hij niet stilste van alle stofzuigers, hij houdt het discreet en ik ben niet bang dat ik de buren stoor als ik hem gebruik. Maar de Rowenta Silence Force spreekt mij vooral aan omdat hij zo efficiënt is. Hij is ook erg wendbaar én polyvalent. Door zijn vele accessoires is schoonmaken kinderspel.

Kortom, een toestel met veel positieve punten dat ik kan aanraden als je verschillende soorten vloeren hebt, of dieren in huis of gewoon als je bliksemsnel maar goed wil stofzuigen!

Gerelateerde posts