Home    Beeld & Geluid    Hoe maak ik mijn Android-smartphone sneller?

Hoe maak ik mijn Android-smartphone sneller?

door | aug 24, 2022 | Beeld & Geluid

Ben je het kotsbeu dat je Android-smartphone veel te traag werkt? Internet-pagina’s die te lang laden, spelletjes die blokkeren middenin de actie, apps die maar niet open gaan… Als deze situatie je bekend voorkomt, lees je best aandacht onze 3 tips om je smartphone sneller te laten werken. Benieuwd naar ons artikel?

Tip 1 – Back-up en fabrieksinstellingen

Als je smartphone te weinig opslagruimte of geheugen biedt, kan hij zich wat onvoorspelbaar gedragen en trager reageren. Wat dacht je ervan om je telefoon volledig te resetten naar fabrieksinstellingen? Hiermee worden je gegevens uit het interne geheugen gewist. Zo stel je je smartphone opnieuw in maar hou er dan wel rekening mee dat alle gegevens verloren gaan. Let dus goed op: maak eerst back-ups van je belangrijke bestanden en gegevens op de Google Drive- of One Drive-app.
smartphone_Android
Dit voorkomt teleurstellingen… Ok, ik geef het toe, het kan misschien wat saai klinken maar het is echt een efficiënte oplossing om je Android-toestel sneller te maken!

Tip 2 – Je smartphone opschonen

Je toestel staat vol met oude app’s, foto’s, films, muziek of andere onnodige bestanden… Neem dan zeker de tijd om ze te verwijderen om wat geheugen vrij te maken. Zo kan je bijvoorbeeld gedownloade films in je Netflix-app verwijderen of je WhatsApp-gesprekken opschonen. Want hoe voller het geheugen van je telefoon, hoe trager hij werkt..

Bovendien is het ook altijd een goed idee om de cache en data te wissen. Met cache wissen verwijder je alle gegevens of bestanden die aan de app gelinkt zijn uit het cachegeheugen. En met data wissen? Zo verwijder je alle persoonlijke gegevens die aan een app gelinkt zijn, inclusief je logingegevens en spelscores.

smartphone

Wist je dat je het geheugen van sommige Android-toestellen ook kan uitbreiden? Steek een sd-, of micro sd-kaart in je smartphone en plaats er je apps of andere bestanden op. Zo gebruik je je geheugenkaart als intern geheugen en wordt je telefoon niet overbelast, wat je een snel en optimaal gebruik garandeert.

Tip 3 – Regelmatig updaten

Vraagt je telefoon naar een update? Doen! Wacht niet langer met een update anders zou je smartphone wel eens trager kunnen werken. Elke nieuwste versie van het Android-systeem zorgt voor een beter beheer van de bestanden en je smartphone zal efficiënter functioneren. Vaak komen met updates verschillende verbeteringen en oplossingen op bugs samen, waardoor je toestel sneller wordt. Toch niet happig om meteen je telefoon te updaten? Wacht dan even af of er negatieve berichten komen nadat er een nieuwe update is uitgekomen.
Smartphone_Android

Missie geslaagd!

Heb je onze slimme tips goed opgevolgd? Dan heb je genoeg opslagruimte vrijgemaakt en zal hierdoor je Android-toestel weer optimaal werken en sneller reageren.