Voor jou getest: de NIKON Z6 ii-systeemcamera

Deze maand heb ik de kans gekregen om de Nikon Z6 ii met standaardlens en adapter uit te proberen. Deze Full Frame-systeemcamera is de perfecte opvolger van mijn klassieke spiegelreflexcamera! Waarom? Check mijn bevindingen over deze systeemcamera van Nikon.
Door Mélissa

door | 11 augustus | Beeld & Geluid

Wat zit er in de doos?

De versie die ik test bevat uiteraard de Nikon Z6 ii-body en een standaard lens (24 – 70 mm), maar ook een FTZ-adapter en enkele handige accessoires zoals een tasje, een lader en een schouderriem. Ik kan niet wachten om het toestel te gebruiken.

Ik hou van fotografie en ben al lang aan het twijfelen om over te schakelen van een klassieke spiegelreflexcamera naar een systeemcamera omdat deze lichter en compacter zijn. Maar wat met mijn Nikon-lenzen? Goed nieuws: dankzij de bijgeleverde Nikon FTZ-adapter kan ik al mijn Nikon-objectieven met een F-vatting gebruiken op mijn nieuwe systeemcamera. Top!

Gebruiksvriendelijk

Nikon Z6 II

Deze Nikon Z6 ii heeft een zeer kwalitatieve en stevige behuizing met een handige grip. In deze grip bevinden zich twee knoppen. Ik stel ze naar eigen voorkeur in om snel en makkelijk te fotograferen.

Andere troef: de twee lcd-schermen van de Nikon Z6 ii. Ik beschik over een kantelbaar lcd-scherm van 8 cm met een resolutie van 2 miljoen pixels. Met het touchscreen neem ik foto’s en regel ik de scherpstelling. Het tweede lcd-scherm bevindt zich op de bovenkant van het toestel. Hierop kan ik al mijn ingestelde waarden (ISO-waarden, diafragma, sluitertijd,…) bekijken.

Kwaliteit op elk ogenblik

Nikon Z6 II

Ik bekijk de allereerste foto’s die ik met de Nikon Z6 ii heb gemaakt meteen op mijn laptop, want ik wil het resultaat zien. Hiervoor gebruik ik bluetooth. Ik maak verbinding tussen mijn systeemcamera en mijn laptop en breng de bestanden draadloos over. Easy 👍 Na enkele seconden kan ik de beeldkwaliteit onder de loep nemen en het moet gezegd: ik ben supertevreden! Zowel landschapsfoto’s als foto’s die ik heb genomen van mijn familie en vrienden zijn heel gedetailleerd, met de juiste belichting en natuurlijke kleuren.

Dankzij de ongelofelijke capaciteit om meer licht te vangen die de Nikon Z6 ii biedt, neem ik ook ’s avonds en zelfs ’s nachts prachtige foto’s met mijn Nikon Z6 ii. Ik verkrijg dus ook mooie beelden over het hele ultragrote full-frame ISO-bereik wanneer ik in donkere omstandigheden fotografeer.

Vloggen met de Nikon Z6 ii: ook een succes

Nikon Z6 II

Ik hou ook van vloggen en ik wil de Nikon Z6 ii uiteraard ook gebruiken voor mijn vlogs. Schitterende opnames in 4K-resolutie! Ook de vele aansluitingsmogelijkheden zoals een audio-in en -uitgang, USB-aansluiting, … scoort dit fototoestel weer punten.

Extra leuk: ik kan twee geheugenkaarten in het fototoestel plaatsen. Ik gebruik een gewone SD-kaart en een razendsnelle XQD-kaart. Zo’n kaart is ideaal voor een snelle opslag en verwerking. Omdat ik geen enkel beeld wil verliezen, maak ik instant een backup op de SD-kaart. De max!

Extra lenzen nodig?

Nikon Z6 II

Heb jij doorheen de jaren ook al enkele objectieven verzameld, zoals telelenzen en zoomlenzen voor je reflextoestel? Dan gebruik je net als ik gewoon de FTZ-adapter om één van je Nikon-lenzen op het toestel vast te zetten.

Ben je een beginnende fotograaf of is dit je eerste semiprofessioneel fototoestel, dan kan je om te beginnen aan de slag met het pack met bijgeleverde standaard zoomlens en nadien de FTZ-adapter bijkopen of meteen voor het volledige pack gaan, wat me toch het handigste lijkt, want na verloop van tijd wordt fotograferen een echte passie.

Extra lenzen aanschaffen kan altijd, zolang ze maar compatibel zijn met je fototoestel. Persoonlijk raad ik jullie zeker de Nikon NIKKOR Z 50MM f1.8s aan, dit objectief met vaste brandpuntsafstand heeft een diafragma opening van F1.8 waardoor je prachtige foto’s kan maken ook in schemer en donkere omstandigheden.

Het verdict

Nikon Z6 II

Als amateurfotograaf met enige ervaring, ben ik heel blij dat ik de Nikon Z6 ii in al haar facetten heb ontdekt. Nadelen heb ik bij deze knappe systeemcamera niet ondervonden. Enkel sterke punten, die ik voor jou nog even onder elkaar zet:

+ Compacter en lichter dan mijn reflex, ik neem de Nikon Z6 ii makkelijk mee naar familiefeesten en wanneer ik erop uittrek in de natuur
+ Handig ontwerp, met twee lcd-schermen : eentje om scherp te stellen en eentje om mijn instellingen te checken
+ Prachtige fotokwaliteit zowel bij opnames overdag, ’s avonds als ’s nachts (ook bij weinig lichtinval zijn mijn foto’s geslaagd dankzij het hoge ISO-bereik)
+ Video-opnames in uitstekende 4K-resolutie, perfect voor vlogs
+ CMOS Full Frame-sensor van 24,5 megapixels waarmee ik elk detail vastleg
+ Ingebouwde beelstabilisatie voor scherpe opnames, ongeacht of ik met een beetje tril tijdens de opname of niet
+ Ik verbind het fototoestel draadloos met mijn smartphone en laptop om foto’s en video’s te bekijken en te delen
+ Je kan er alle Nikon-lenzen met F-vatting op vastzetten via de FTZ-adapter

Nikon Z6 II

Nikon Z6 ii + zoomlens

In hetzelfde thema

Voor jou getest : LG OLED G4 65’’

Voor jou getest : LG OLED G4 65’’

Ik heb de kans gehad om de nieuwe OLED TV G4 65 inch (164 cm) van LG te testen. Het toestel belooft prestaties van de bovenste plank met een nieuwe Alpha11-processor en een verbeterd beeldscherm. Meer weten? Lees dan verder.Look  Hoewel je de tv makkelijk op een...

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Welkom in de wereld van de Lenovo M11-tablet! Met zijn grote scherm van 11 inch en zijn handige functies is deze tablet veel meer dan gewoon een gadget. In deze blogpost ontdek je waarom ik deze tablet een echte must-have vind. Eerste blik op de tablet Als ik de doos...