Voor jou getest: de AEG Animal 7000 steelstofzuiger

Voor een dagelijkse schoonmaakbeurt haal ik graag mijn steelstofzuiger uit de berging. Ik heb een grote bewegingsvrijheid en het gaat vlotter dan met een sledestofzuiger. Maar de ene steelstofzuiger is natuurlijk de andere niet. Ik heb de AEG Animal 7000 AP71AB14UG gedurende drie weken getest. Mijn verdict lees je hieronder!

Door Mélissa

door | 6 april | Thuis

De meegeleverde accessoires

AEG Animal 7000

Benieuwd naar mijn nieuw schoonmaakmaatje open ik de doos van de AEG Animal 7000 AP71AB14UG steelstofzuiger. Ik vind uiteraard de steel, de handstofzuiger, een batterij en een wandlader. Qua mondstukken krijg ik er een turboborstel, een mini-turboborstel, een kierenzuiger, een meubelborstel en een matrasborstel bij. Dat volstaat voor een grondige reiniging van mijn meubels en vloeren.

Opladen en go

AEG Animal 7000

Voor ik aan de slag ga met de AEG Animal 7000 moet ik hem natuurlijk opladen. Dit kan enkel via de wandlader. Aangezien ik dit toestel test, ga ik de wandlader niet aan de muur hangen. Ik los het op een andere manier op: ik laat de wandlader staan op het aanrecht en zo lukt het ook. Uiteraard is een wandlader ideaal wanneer je de steelstofzuiger jaren gebruikt.
De lampjes op de handstofzuiger knipperen en duiden aan dat de steelstofzuiger aan het opladen is. Na een paar uur branden ze alle drie en is het toestel volledig opgeladen en klaar voor een eerste schoonmaakbeurt. Let’s go!

De vloeren schoonmaken

AEG Animal 7000

Je kan de AEG Animal 7000 gebruiken voor harde vloeren, maar ook voor parket. Ik klik eenvoudig de verschillende onderdelen aan elkaar vast (de handstofzuiger, de steel en het gewenste opzetstuk). Om de vloeren te reinigen gebruik ik het turbomondstuk. Ik kies meteen ook één van de drie vermogens. Handig, want voor ruimtes waar weinig stof ligt, gebruik ik een lager vermogen. De AEG-stofzuiger rolt zachtjes over de tegels en neemt onderweg alle kruimels en stofdeeltjes meteen met zich mee. Ik ben tevreden met het resultaat en als kers op de taart: zelfs in de donkerste hoekjes ligt geen vuiltje meer dankzij de ledverlichting. Qua kracht is hij ook top: ik moet nergens twee keer over heen!

Multifunctioneel gebruik

Nadat ik de vloer heb aangepakt, is het tijd voor de andere plaatsen waar het stof en ander vuil zich durven opstapelen. Vandaag krijgt alles een grondige reinigingsbeurt met de AEG Animal 7000: de plinten, het plafond, de zetels, de auto, de deurmatten, het bed, de trap, …

De plinten

AEG Animal 7000

Tussen de spleten van ramen en deuren en om in hoekjes te stofzuigen is er één belangrijk accessoire: de kierenzuiger. De AEG Animal 7000 wordt geleverd met dit hulpstuk waardoor ik makkelijk vuil en stof uit smalle openingen haal.

De zetels

AEG Animal 7000Hiervoor gebruik ik enkel de handstofzuiger met telkens het gepaste accessoire. Voor de spleten gebruik ik bijvoorbeeld de kierenzuiger en voor de kussens neem ik de mini-turboborstel erbij.

De deurmatten

 

AEG Animal 7000

Niets beter dan een deurmat om je vuile schoenzolen aan af te vegen. Al het vuil van buiten blijft aan de mat hangen en die moet dus regelmatig schoongemaakt worden. Met de AEG Animal 7000 verwijder ik snel modder en stof. Top!

Efficiënt tegen dierenhaar

AEG Animal 7000

Ik neem ook de krabpaal onder handen met de handstofzuiger en het meubelborsteltje. Ik weet dat dit meestal meer werk vraagt. Normaal gebruik ik eerst een kleefborstel om de eerste haren te verwijderen. Dat doe ik nu ook. En dan ga ik er even over met de steelstofzuiger. Het dierenhaar wordt snel verwijderd en de witte krabpaal oogt als nieuw.

De verschillende modi

AEG Animal 7000

Kattenbakvulling of enkel wat stof stofzuigen? Naargelang hoe vuil je vloer is, kan je kiezen voor drie modi: ecomodus, automatische modus en turbomodus voor extra kracht. Let wel: als je de hele tijd deze modus gebruikt, raakt de batterij veel sneller leeg. Ik zou deze stand dus enkel gebruiken voor plaatsen met dierenhaar. De AEG Animal 7000 biedt een goede autonomie van 50 minuten in ecostand. In turbomodus is het helaas slechts 10 min., zoals bij de meeste steelstofzuigers.

Stofreservoir en filter

AEG Animal 7000

Na het stofzuigen, ledig je best altijd het stofreservoir van een steelstofzuiger zodat hij efficiënt en proper blijft. Dat doe ik dus ook met de AEG Animal 7000. Het gaat vlotjes: ik hoef enkel de handstofzuiger erbij te nemen en te draaien aan een knop. Het compacte stofreservoir komt los en ik kan hem boven de vuilbak houden om hem leeg te maken. Op geen enkel ogenblik raak ik het vuil aan. Deze draadloze stofzuiger van AEG is uitgerust met een driedubbele filter. Ideaal voor mensen die lijden aan allergieën. Goed om weten: je kan de filter gewoon reinigen onder de kraan. Even draaien en hij komt makkelijk los.

Pro’s en contra

AEG Animal 7000
➕ Licht en ergonomisch
➕ Ledlampjes voor een uitstekende zichtbaarheid
➕ Krachtig vermogen, het stof verdwijnt snel
➕ Zuigt het dierenhaar goed op
➕ Goede autonomie van 50 minuten in ecomodus
➕ Geleverd met handige accessoires voor een multifunctioneel gebruik
➕ Dankzij de wandlader kan je je steelstofzuiger makkelijk opladen
➕ Duurzaam ontwerp: voor meer dan 60% gemaakt van gerecycleerd plastic

➖ Geen extra batterij meegeleverd

AEG Animal 7000 AP71AB14UG

AEG Animal 7000

In hetzelfde thema

Voor jou getest: Motorola Edge 50 Fusion

Voor jou getest: Motorola Edge 50 Fusion

Onlangs kreeg ik de kans om de Motorola Edge 50 Fusion uit te testen. Als middenklasser is hij de goedkoopste smartphone in de Edge 50-reeks, waarvan ook de Edge Pro, de Edge Neo en de Edge Ultra deel uitmaken. Toch moet het toestel zeker niet onderdoen voor zijn...

Voor jou getest: Samsung Galaxy Z Fold6 en Z Flip6

Voor jou getest: Samsung Galaxy Z Fold6 en Z Flip6

De Galaxy Z Fold6 en Z Flip6 van Samsung herdefiniëren de smartphone. Met een innovatief ontwerp, hoge prestaties, geavanceerde fotografie en geïntegreerde AI voldoen ze aan de verwachtingen van moderne gebruikers. De Z Fold6 valt op door zijn groot uitklapbaar...

Getest voor jou: de Bose Ultra Open Earbuds

Getest voor jou: de Bose Ultra Open Earbuds

Bose staat bekend om z’n innovatieve oplossingen als het gaat om geluid. Van soundbars en speakers tot hoofdtelefoons en oordopjes. Dat laatste is wat ik de afgelopen weken heb mogen testen. Voldoen de Bose Ultra Open Earbuds aan de verwachtingen? En hoe bevalt het...