Voor jou getest: de Bissell SpotClean-reinigers

Ik kreeg de kans om de 3 tapijtreinigers in het Bissell SpotClean-gamma te testen. Volgens de beschrijving zijn deze toestellen licht, krachtig en vooral doeltreffend. Klopt dat ook? Jazeker, de resultaten liegen er niet om. In deze blogpost vertel ik je er alles over!

Door Jeanne Poma

door | 18 september | Niet gecategoriseerd

Bissell heeft een reeks draagbare reinigingstoestellen ontwikkeld die hardnekkige vlekken als sneeuw voor de zon laten verdwijnen op elke ondergrond, van vast tapijt tot vloerkleden, zitbanken, matrassen, auto-interieurs … Hoe ze dat klaarspelen? Met de Heatwave-technologie: die sproeit warm water met schoonmaakmiddel op de vlekken om het vuil los te maken en zuigt het vuile water weer op. Dat komt terecht in een apart afvalwaterreservoir.

De buizen en accessoires van elk toestel voeren dus 3 handelingen uit: sproeien, schrobben en zuigen. Zo maakt Bissell korte metten met alle vlekken, pootafdrukken en zelfs verfspatten.

Doeltreffend en milieuvriendelijk schoonmaken

Als je je tapijt met een van deze slimme reinigers aanpakt, doe je ook het milieu een plezier. Je hebt namelijk niet alleen minder water, maar ook minder schoonmaakmiddel nodig. Na een schoonmaakbeurt kan je de resterende oplossing gewoon in het reservoir laten zitten en later verder gebruiken. Zo verklein je je ecologische voetafdruk én hou je je interieur kraaknet.

3 apparaten te testen

BISSEL SpotClean C3 Essential voor kleine budgetten

Alle toestellen zijn erg makkelijk op te stellen. Er zijn weinig of geen onderdelen die je moet monteren om aan de slag te kunnen.

De Bissell SpotClean C3 is supergebruiksvriendelijk. Dankzij het compacte en lichte ontwerp met een praktische handgreep neem je het toestel moeiteloos mee naar waar je het nodig hebt. Het reservoir voor schoon water heeft een capaciteit van 1,1 l, dat voor afvalwater 1,4 l. Meer dan genoeg voor een ruime autonomie tijdens het schoonmaken, dus.

Door de compacte vorm berg je het toestel makkelijk op. Het is bovendien zo eenvoudig te gebruiken dat zelfs wie weinig kaas heeft gegeten van schoonmaken, er vlot mee overweg kan.

Met zijn opmerkelijke vermogen van 340 W kan de krachtige Bissell SpotClean C3 alle soorten vlekken de baas, van hardnekkige koffiedruppels tot een gemorst glas wijn.

BISSEL SpotClean Pet Plus voor dierenliefhebbers

De Bissell SpotClean Pet Plus is de ideale keuze voor wie huisdieren heeft. Hij blinkt uit met zijn vermogen van 330 W en zijn 2 handige reservoirs (1,1 l voor schoon water en 0,73 l voor afvalwater). Bovendien is dit toestel compact en licht, waardoor het makkelijk op te bergen en te dragen valt.

Daarbovenop wordt dit toestel geleverd met speciale accessoires zoals de Stain Trapper, een hulpstuk dat uitscheiding van dieren elimineert zonder dat de vloeistoffen in de machine dringen. En er is ook nog het HydroRinse™-hulpstuk om de binnenkant van het toestel na gebruik schoon te maken.

De Bissell SpotClean Pet Plus werkt perfect met schoonmaakmiddelen voor huisdieren en staat garant voor een optimaal en kraaknet resultaat. Bovendien is hij uitgerust met een afzonderlijke vlekkenvanger die vuile vloeistoffen en viezigheid van huisdieren in het hulpstuk vasthoudt, zodat de machine zelf schoon blijft.

Tot slot maak je met de HydroRinse™-kop de binnenkant van de machine eenvoudig schoon door eventuele vuilresten weg te spoelen. Die komen dan in het afvalwaterreservoir terecht en giet je met het afvalwater weg.

BISSELL SpotClean Pro Advanced

Als we een trap omhoog gaan in het gamma, komen we terecht bij de BISSELL SpotClean Pro Advanced. Ik was meteen overtuigd door het indrukwekkende vermogen van 750 W, het dubbele XXL-reservoir en de 4 meegeleverde borstels (multifunctioneel, groot, roterend en een extra lange XL-zuigmond). Met dit model kan ik overduidelijk verschillende tapijtsoorten, het interieur van mijn auto én mijn sofa tot in de puntjes schoonmaken.

 Ik vul het eerste reservoir met een scheutje van het speciale reinigingsmiddel dat bij het toestel zit. Dan steek ik de stekker in het stopcontact en ga ik aan de slag. De SpotClean Pro Advanced is erg makkelijk te gebruiken: ik druk gewoon de trekker in om water te sproeien en schrob even met de borstel, die tegelijk het water met het losgemaakte vuil weer opzuigt.

Ik hoef niet lang te schrobben om voetsporen en verfspatten weg te krijgen. Dit toestel maakt schoonmaken leuk – én mijn sofa ziet er eindelijk weer als nieuw uit!

Handig detail: de SpotClean Pro Advanced heeft een houder waaraan ik de handgreep kan hangen als ik het tapijt moet verleggen of even wil pauzeren. Met de accessoires bereik ik de moeilijkste hoekjes in mijn auto en kan ik zelfs de matrassen van mijn kinderen een opfrisbeurt geven, want die hebben betere dagen gekend. Geweldig!

De sterke punten van de SpotClean-tapijtreinigers van Bissell

  • Erg lichte, gebruiksvriendelijke toestellen.
  • 3-voudige werking: de machine doet al het harde werk voor jou – schoonmaakoplossing sproeien, schrobben én opzuigen.
  • Weinig te monteren.
  • Erg compact, makkelijk op te bergen.
  • Erg grote reinigingscapaciteit, waardoor het schoonmaakmiddel langer meegaat.
  • De handige accessoires en de fles schoonmaakmiddel die bij elk model zitten.
  • De toegankelijke prijzen.

De zwakke punten

  • Het lawaai.

Zijn de Bissell SpotClean-toestellen de moeite waard? Dit vinden wij

Het Bissell SpotClean-gamma is supercompleet. Beperkt budget, huisdieren of moeilijk bereikbare plekjes? Voor elke situatie is er een ideaal toestel. De modellen zijn erg compact en licht, maar blijken toch echte schoonmaakkrachtpatsers. Als het zo makkelijk gaat, is stoffen reinigen echt een plezier!

BISSELL SPOTCLEAN PET PLUS 37241

BISSELL SPOT CLEAN PRO ADVANCED 1558D

In hetzelfde thema

Voor jou getest : LG OLED G4 65’’

Voor jou getest : LG OLED G4 65’’

Ik heb de kans gehad om de nieuwe OLED TV G4 65 inch (164 cm) van LG te testen. Het toestel belooft prestaties van de bovenste plank met een nieuwe Alpha11-processor en een verbeterd beeldscherm. Meer weten? Lees dan verder.Look  Hoewel je de tv makkelijk op een...

Getest: de Samsung Galaxy S24

Getest: de Samsung Galaxy S24

Dol op alles wat te maken heeft met technologie en innovatie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vandaag vertel ik jullie alles over mijn ervaring met de gloednieuwe reeks smartphones van Samsung, de Samsung Galaxy S24. Stel je even een magische koffer voor waarin...

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Welkom in de wereld van de Lenovo M11-tablet! Met zijn grote scherm van 11 inch en zijn handige functies is deze tablet veel meer dan gewoon een gadget. In deze blogpost ontdek je waarom ik deze tablet een echte must-have vind. Eerste blik op de tablet Als ik de doos...