Drone DJI Mini 2 Fly More Combo: de test

De DJI Mini 2-drone is een gebruiksvriendelijke drone die kwaliteitsvolle video’s maakt. Om te starten lijkt deze drone echt uitstekend. Waw, ik ben benieuwd! Ik heb namelijk de gelegenheid gehad om dit model uitgebreid te testen. En, zin om mijn ondervindingen te ontdekken? Lees snel mijn artikel!

DoorJeanne Poma

door | 7 januari | High Tech

Klaar om te vliegen

DJI

Ik merk dat het More Fly More Combo pack van de DJI Mini 2-drone een groot voordeel heeft: deze set bevat 2 wisselbare batterijen en een laadstation. De drone biedt een autonomie van 30 min, maar met de extra batterijen zou hij een heel weekend op vliegtocht kunnen gaan (3×30 min).

Zoals ik het al vermoedde, werd deze drone ontworpen voor een snelle vliegervaring. De DJI Mini 2 is echt ideaal om mee op reis te nemen: hij is licht (weegt slechts 249 gram) met een klein formaat (14 x 8,2 x 5,7 cm). In de set vind ik ook vervangpropellers met bescherming terug.

Vooraleer ik de drone start, laad ik eerst even de batterijen op en download ik de DJI Fly-applicatie op mijn smartphone (beschikbaar op de stores en op de website van DJI). Ik verbind mijn telefoon makkelijk met de radiobesturing en laat me leiden door de app om de drone te koppelen en de updates te installeren. Ik voeg ook nog een sd-kaart toe aan de drone, je het formateren via de app.

DJI

De ideale drone voor beginners

Het gewicht van de DJI Mini 2 is minder dan 250 gram, zo kan je vliegen zonder vergunning, volgens de normen die werden opgesteld door de Europese Unie. Je moet je drone wel altijd in het oog hebben en je mag niet boven de stad vliegen.

Ziezo, ik ben er klaar voor! Ik ga snel naar buiten wanneer het niet regent en neem natuurlijk de DJI Mini mee. De drone vouw ik in enkele seconden open op een landingsplatform dat ik zelf in elkaar heb gestoken, zodat de onderkant niet beschadigd wordt.

DJI

Eens de drone aan staat, controleer ik de kalibratie en stel de maximale afstanden in. En dan is het zover: ik laat hem automatisch opstijgen en de drone stabiliseert op 1,50 meter. Wat leuk om hem te zien rondvliegen, zo levendig! Hij is discreet en ook zo stil, als hij enkele tientallen meters verder is, hoor ik hem zelfs niet eens.

En zelfs voor beginners zoals ik beschikt de DJI Mini 2 over een héél intuïtieve bediening. Ik kan hem makkelijk in alle richtingen laten vliegen, aan een snelheid tussen 36 en 58 km/u. Zalig! En met zo’n snelheid moet ik wel beseffen dat hij geen hindernissen herkent. Ik moet hem dus goed in de gaten houden en niet enkel het scherm bekijken, waar weliswaar prachtige zuivere beelden op verschijnen. Waw!

Kwaliteitsvolle opnames met DJI

Dankzij de app speel ik met de verschillende opnamemodi (Quick Modus, Cine Modus). Bovendien levert deze drone fantastische beelden op met natuurlijke kleuren en zeer verfijnde details dankzij de UHD 4K-video’s aan 24, 25 of 30 f/s en een brede sensorhoogte van 150°. Het is ook mogelijk om in te zoomen tijdens het filmen.

Met zo’n beeldkwaliteit is de DJI Mini 2 echt wel een toppertje! Ook al is het jammer dat hij geen functie bevat om stabiel te framen op een onderwerp (Active Track) of om een onderwerp automatisch in beeld te blijven houden (Follow me). Maar er is wel een andere leuke en nieuwe functie: de mogelijkheid om in raw op te nemen om nadien je beelden te bewerken.

DJI

Een drone met geavanceerde beveiliging

Zodra ik gedaan heb, gebruik ik de handige functie ‘return to home’ (RTH)vom de drone terug te brengen naar zijn basisstation. DJI laat mij ook weten wanneer de wind te hevig staat, dan verloopt dit wat moeizamer…

DJI heeft meerdere functies ingevoerd die mij als beginner toch geruststellen. Welke dan? De zweeffunctie, de noodrem, het hulplicht dat de drone vanop enkele kilometers afstand herkent, en nog zoveel meer.

Mijn verdict?

Kortom, deze drone komt zijn beloftes na en is wel degelijk makkelijk te gebruiken. Dankzij de duidelijke en intuïtieve app is de DJI Mini 2 ideaal voor beginners en voor al diegenen die graag wandelen in de natuur. De beeldkwaliteit is uitstekend en de drone is snel geïnstalleerd. Kortom, de ideale reisgenoot!

Pluspuntjes:

  • Start in enkele minuten op.
  • Makkelijk te gebruiken.
  • Compact en licht formaat om hem overal mee te nemen.
  • Video’s in 4K Ultra HD.
  • Opnames in Jpeg en Raw.
  • Autonomie van 30 minutes (vertienvoudigd met de Fly More Combo).

Minpuntjes:

  • Lichtgewicht dus gevoelig voor wind = invloed op zijn bewegingen en batterij geraakt zo sneller op.
  • Detecteert geen hindernissen.
DJI

DJI Mini 2 Fly More combo

In hetzelfde thema

Voor jou getest: de BaByliss Super-X Metal E992E

Voor jou getest: de BaByliss Super-X Metal E992E

Benieuwd naar de nieuwe multigroom van BaByliss? Mijn echtgenoot, Glenn, heeft dit toestel grondig mogen uittesten. Hij onderhoudt namelijk al jaren zijn baard met een baardtrimmer en scheert nu ook zijn haar kort af met een tondeuse. De ideale gelegenheid dus om eens...

Voor jou getest: de Philips Lumea BRI958/00

Voor jou getest: de Philips Lumea BRI958/00

Semi-definitieve epileerapparaten verlossen je voor een lange periode van ongewenste haartjes. Op je benen, op je armen, onder je oksels, aan je bikinilijn, … Hiervoor mag ik de Philips Lumea BRI958/00 testen. Het resultaat ken ik nu nog niet, want de behandeling...

Voor jou getest: Braun Series 9 Pro+ scheerapparaat

Voor jou getest: Braun Series 9 Pro+ scheerapparaat

Het valt niet te ontkennen dat Braun zo ongeveer dé referentie voor ontharingstoestellen is. Dus toen ik mijn vriend vroeg om dit Braun Series 9 Pro+ scheerapparaat uit te testen, was hij zeer enthousiast. Normaal gezien scheert hij zichzelf nooit volledig, maar na...

De Braun Series XT5100-multigroom een week op proef

De Braun Series XT5100-multigroom een week op proef

Een toestel om je baard te scheren of te trimmen, je randen bij te werken en je lichaamshaartjes mee af te scheren? De Braun Series XT5100 is een alles-in-één elektrisch scheerapparaat en baardtrimmer. Glenn, de echtgenoot van onze blogster Shana, nam de proef op de...