Home    High Tech    Hoe maak je tijdens de vakantie plezier met de kinderen?

Hoe maak je tijdens de vakantie plezier met de kinderen?

Blijf je thuis tijdens de schoolvakantie? Of ga je op reis, maar ben je bang dat de verveling onderweg naar je bestemming zal toeslaan? Geen paniek: met onze tips vliegt de tijd voorbij. Maak je klaar voor een donders leuke vakantie … en geniet van elk moment!

Par Jeanne Poma

door | 2 augustus | High Tech

Kookworkshop

De vakantie is de ideale gelegenheid om samen met je kinderen nieuwe, originele recepten uit te proberen. Je kleine koksmaatjes vinden het geweldig als ze eieren mogen breken en zich met een garde mogen uitleven. Bij warm weer maak je met een roomijsmachine makkelijk roomijs in je favoriete smaken. Heeft de zon zich verstopt? Dan maak je met hetzelfde apparaat lekkere frozen yoghurt!

Ingrediënten voor 6 personen: 6 petit-suisses, 2 el suiker, 1 handvol frambozen en 6 ijsstokjes.

Recept voor frozen yoghurt:

Giet de petit-suisses uit hun potjes in een grote kom en zet de potjes opzij. Giet de suiker erbij en meng. Voeg dan de frambozen of ander fruit toe en meng ze door het geheel. Je kan ze pletten of in stukjes gebruiken. Giet het mengsel in de potjes en steek in elk potje een stokje. Zet ze in de koelkast, wacht 2 uur als je het zolang volhoudt … en de frozen yoghurt is klaar. Smakelijk!

Een buitengewone tuin

Geniet je tijdens de vakantie graag buiten van de zon? Als je een tuin of terras hebt of als je in de buurt van een park woont, dan kan je daar je liefde voor de natuur met je kinderen delen. Laat hen bijvoorbeeld de wondere insectenwereld ontdekken of ga samen tuinieren. Deze activiteiten zijn zeker het proberen waard:

  • Maak een insectenhotel of een voederhuisje voor de vogels.
  • Maak een ‘flessenman’: teken een gezicht op de bodem van een fles en leg er aarde met tuinkerszaadjes op om zijn ‘haar’ te laten groeien.
  • Ga op zoek naar wilde bloemen en lijst ze thuis in.
  • Organiseer een speurtocht met een lijst van insecten om te zoeken.
  • Verf steentjes en maak een hinkelbaan.

Gezellig thuis

Je hoeft niet naar een pretpark te trekken om een leuke dag te beleven. Regent het of blijf je gewoon liever thuis? Dan kan je ook daar op tal van manieren plezier maken!

Sterren in de ogen

Prikkel de fantasie van je kinderen met een projector of een goede tv. Laat ze bijvoorbeeld kennismaken met een klassieker uit je kindertijd of ontdek samen een nieuw videospel. Neem er popcorn en je favoriete drankje bij en nestel je gezellig samen op de sofa.

Muziekquiz

Zet een nummer op en laat je huisgenoten raden wie de artiest is. Wil je het jezelf makkelijk maken? Zoek dan op YouTube naar ‘blind test’ en je bent vertrokken. Kinderen zijn weg van dit soort spelletjes! Meedansen is trouwens ook toegestaan. Gooi je benen maar los!

Karaokeavond

Wat dacht je ervan om eens samen met je gezin de ziel uit je lief te zingen? Haal een microfoon en een luidspreker in huis en zet leuke kinderliedjes, tijdloze klassiekers en enkele foute platen op je playlist. Alles kan!

Naar verre oorden

Trek je eropuit tijdens de vakantie?

Frozen in de auto

Je redding bij lange reizen: een draagbare dvd-speler of een tablet. Daarmee kunnen de kinderen naar hun favoriete tekenfilm kijken en zijn ze even afgeleid.

Vloggende kinderen

Laat je kinderen video’s maken met je smartphone, tablet of een klein fototoestel. Zo kunnen ze jou interviewen over je reiservaring, geven ze live verslag uit over het weer, maken ze grappige TikTok-filmpjes … Kinderen zijn geboren vloggers!

Spelletjes met mama en papa

Hier zijn enkele ideeën om je kinderen in de auto bezig te houden:

  • de kleuren van de voorbijrijdende auto’s benoemen;
  • wie een gele auto ziet, krijgt een punt;
  • zingen;
  • ik zie, ik zie wat jij niet ziet …

 

Wij wensen je alvast een fijne vakantie. Geniet van alle mooie momenten met je gezin!

Lecteur DVD portable

Tablette

 

Beamer

 

ENCEINTE BLUETOOTH

Microphone

 

In hetzelfde thema

Een thuiskantoor op jouw maat

Een thuiskantoor op jouw maat

Of je nu studeert of thuiswerkt, je hebt sowieso nood aan een home office dat perfect op jouw noden is afgesteld. Je zorgt dus maar beter voor een technologische omkadering die je toelaat om maximaal productief te zijn. Want met het juiste materiaal in huis is het...

Test: de Sony WH-1000XM5-hoofdtelefoon

Test: de Sony WH-1000XM5-hoofdtelefoon

Test: de Sony WH-1000XM5-hoofdtelefoonElke maand krijgen we met de collega’s de mogelijkheid om een product te testen en hierover een review te schrijven. Toen ik de Sony WH-1000XM5-hoofdtelefoon op het lijstje zag staan, heb ik hem als grote muziekliefhebber zowat...

Voor jou getest: de Acer Aspire Vero laptop

Voor jou getest: de Acer Aspire Vero laptop

Voor jou getest: de Acer Aspire Vero laptop De Aspire Vero laptop van Acer is gemaakt van gerecycled materiaal. Maar is deze laptop wel even efficiënt als duurzaam? Om dat te weten te komen, heeft onze designer Dylan hem getest. Goedgekeurd of niet? Ontdek zijn...