Hoe maak je tijdens de vakantie plezier met de kinderen?

Blijf je thuis tijdens de schoolvakantie? Of ga je op reis, maar ben je bang dat de verveling onderweg naar je bestemming zal toeslaan? Geen paniek: met onze tips vliegt de tijd voorbij. Maak je klaar voor een donders leuke vakantie … en geniet van elk moment!

Par Jeanne Poma

door | 2 augustus | High Tech

Kookworkshop

De vakantie is de ideale gelegenheid om samen met je kinderen nieuwe, originele recepten uit te proberen. Je kleine koksmaatjes vinden het geweldig als ze eieren mogen breken en zich met een garde mogen uitleven. Bij warm weer maak je met een roomijsmachine makkelijk roomijs in je favoriete smaken. Heeft de zon zich verstopt? Dan maak je met hetzelfde apparaat lekkere frozen yoghurt!

Ingrediënten voor 6 personen: 6 petit-suisses, 2 el suiker, 1 handvol frambozen en 6 ijsstokjes.

Recept voor frozen yoghurt:

Giet de petit-suisses uit hun potjes in een grote kom en zet de potjes opzij. Giet de suiker erbij en meng. Voeg dan de frambozen of ander fruit toe en meng ze door het geheel. Je kan ze pletten of in stukjes gebruiken. Giet het mengsel in de potjes en steek in elk potje een stokje. Zet ze in de koelkast, wacht 2 uur als je het zolang volhoudt … en de frozen yoghurt is klaar. Smakelijk!

Een buitengewone tuin

Geniet je tijdens de vakantie graag buiten van de zon? Als je een tuin of terras hebt of als je in de buurt van een park woont, dan kan je daar je liefde voor de natuur met je kinderen delen. Laat hen bijvoorbeeld de wondere insectenwereld ontdekken of ga samen tuinieren. Deze activiteiten zijn zeker het proberen waard:

  • Maak een insectenhotel of een voederhuisje voor de vogels.
  • Maak een ‘flessenman’: teken een gezicht op de bodem van een fles. Voeg aarde en zaden toe om waterkers te laten groeien, die als haar zal fungeren.
  • Ga op zoek naar wilde bloemen en lijst ze thuis in.
  • Organiseer een speurtocht met een lijst van insecten om te zoeken.
  • Verf steentjes en maak een hinkelbaan.

Gezellig thuis

Regent het of wil je genieten van je aangename thuis? Er zijn talloze activiteiten om je binnen te vermaken!

Sterren in de ogen

Prikkel de fantasie van je kinderen met een projector of een goede tv. Kijk met het gezin naar een van de films van het moment of ontdek samen een nieuw videospel. Met wat popcorn en je favoriete drankjes kan je lekker samen in de zetel liggen.

Muziekquiz

Speel muziek af en vraag je gezinsleden of ze de naam van de artiest kennen. Je kan het je ook gemakkelijk maken met de “blind test”-afspeellijsten op YouTube. Kinderen houden van deze spelletjes! En natuurlijk kan je ook dansen. Gooi die heupen los!

Karaokeavond

Wat dacht je ervan om eens samen met je gezin de ziel uit je lief te zingen? Haal een microfoon en een luidspreker in huis en zet leuke kinderliedjes, tijdloze klassiekers en enkele foute platen op je playlist. Alles kan!

Naar verre oorden

Trek je eropuit tijdens de vakantie?

De familie Madrigal met jou in de auto

Je redding bij lange reizen: een draagbare dvd-speler of een tablet. Daarmee kunnen de kinderen naar hun favoriete tekenfilm kijken en zijn ze even afgeleid.

Vloggende kinderen

Laat je kinderen video’s maken met je smartphone, tablet of een klein fototoestel. Zo kunnen ze jou interviewen over je reiservaring, geven ze live verslag uit over het weer, maken ze grappige TikTok-filmpjes … Kinderen zijn geboren vloggers!

Spelletjes met mama en papa

Hier zijn enkele ideeën om je kinderen in de auto bezig te houden:

  • de kleuren van de voorbijrijdende auto’s benoemen;
  • wie een gele auto ziet, krijgt een punt;
  • zingen;
  • ik zie, ik zie wat jij niet ziet …

 

Wij wensen je alvast een fijne vakantie. Geniet van alle mooie momenten met je gezin!

Tablet

 

Beamer

 

Luidsprekers

Microfoon

 

In hetzelfde thema

Getest: de Samsung Galaxy S24

Getest: de Samsung Galaxy S24

Dol op alles wat te maken heeft met technologie en innovatie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vandaag vertel ik jullie alles over mijn ervaring met de gloednieuwe reeks smartphones van Samsung, de Samsung Galaxy S24. Stel je even een magische koffer voor waarin...

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Ik heb het geluk gehad om de volledige en gloednieuwe Samsung Galaxy Tab S9-serie een aantal weken te mogen testen. Zijn de Tab S9, S9+ en S9 Ultra zo anders dan de Tab S8-serie? En wat is er net nieuw aan? Je ontdekt het allemaal in dit artikel! In de doos Als je de...