Ik testte de nieuwe Samsung Galaxy S25 Series

Groot nieuws! De langverwachte Samsung Galaxy S25 Series is eindelijk beschikbaar bij Vanden Borre. Met zowel nieuwigheden als verbeteringen van de bestaande features is deze smartphonereeks een echt pareltje voor professionals, beeldkunstenaars en technologiefans. Beantwoordt de serie aan de verwachtingen? Wat zijn de voordelen van functies als Now Brief, Gemini en Galaxy AI? Ik vertel je alles over mijn ervaringen met de Galaxy S25, S25+ en S25 Ultra.
Mick

door | 5 februari | High Tech

De verschillende modellen op een rijtje

Net als de vorige generatie bestaat de Galaxy S25 Series uit drie modellen met drie verschillende designs. Alle toestellen kregen een vernieuwd cameraontwerp met verhoogde randen rondom de lens, die een zwevende en elegante indruk geven. Enkel de S25 Ultra, het pronkstuk van de reeks, is voorzien van een S Pen, die je mooi kan opbergen in het toestel.

Het valt me op dat designverschillen tussen de drie smartphones meer uitgesproken zijn dan bij de S24-serie. De Galaxy S25 (blauw) is het meest compacte toestel uit de reeks met een scherm van 6,2 inch, gevolgd door de S25+ (turquoise) met 6,7 inch en maar liefst 6,9 inch voor de S25 Ultra (titanium). In tegenstelling tot de S25 en de S25+, waarvan de hoeken eerder afgerond zijn, heeft de S25 Ultra een iets ‘scherper’ design.

Andere verschillen hebben vooral betrekking op opslagruimte, camera en beschikbare kleuren:

Model Galaxy S25 Galaxy S25+ Galaxy S25 Ultra 
Grootte 6,2 inch 6,7 inch 6,9 inch
Batterij 4000 mAh 4000 mAh 5000 mAh
Camera 50 MP 50 MP 200 MP
Kleuren Icyblue, Mint, Navy, Silver Shadow Icyblue, Mint, Navy, Silver Shadow Titanium Black, Titanium Grey, Titanium Silverblue, Titanium Whitesilver
Opslag 128 GB, 256 GB 256 GB, 512 GB 256 GB, 512 GB, 1 TB
S Pen Nee Nee Ja

Organiseer je dagelijks leven

De Galaxy S25-serie is uitermate geschikt om je dagelijks leven in goede banen te leiden. Laat Gemini verschillende taken tegelijk uitvoeren zodat jij niet moet navigeren tussen verschillende apps. Om deze functie de testen, gaf ik de Google-chatbot de volgende meerledige opdracht: “Hey Google, zoek een Italiaans restaurant met een terras in Brussel en maak een afspraak in mijn agenda om 19 uur morgen.”

Het resultaat? Gemini begrijpt mijn mondeling verzoek meteen, zoekt naar een passend restaurant in de regio en maakt gelijk een evenement aan in mijn Google Agenda. Hoe handig is dat?  

Zodra je plannen concreet zijn, kan je de chatbot zelfs vragen om een vriend uit te nodigen. Gemini schrijft een sms-bericht en verstuurt het naar de persoon in kwestie zonder dat jij je telefoon hoeft aan te raken. Ideaal als je een druk leven hebt en werk gedaan wilt krijgen in de auto!  

Verder heeft Gemini een Live-functie, die je het gevoel geeft dat je met een echt persoon praat. Ideaal voor een gezellige babbel of een vruchtbare brainstorm. Daar waar de Engels- en Franstalige assistent heel natuurlijk klinken, mag de Nederlandse versie (België) wel nog wat aangescherpt worden. Hij klinkt vrij kunstmatig en lijkt te laveren tussen een Vlaams en Nederlands accent. 

Tijdens het testen stuitte ik trouwens op een grappige programmeerfout. Wanneer je galgje speelt met de Franstalige Gemini, zal je hem de zin ‘Le mot contient la lettre M.’ horen uitspreken als ‘Le mot contient la lettre Monsieur’. Iets om recht te zetten in een volgende update, Google! 

Altijd al gedroomd van een persoonlijke butler? Met Now Brief, de allernieuwste AI-functie van Samsung, krijg je ’s ochtends en door de dag interessante inzichten en aanbevelingen. Denk maar aan het weerbericht, YouTube-video’s uit je interesseveld of nieuwe afleveringen van je favoriete serie. 

Naar een ander sterrenstelsel 

Met de recente Snapdragon 8 Elite-chipset en 12 GB RAM levert de Galaxy S25-serie uitstekende prestaties in termen van vloeiendheid en reactiesnelheid. De Galaxy S25 Series ondersteunt dan ook complexere games en verzekert een haarscherp beeld dat nooit hapert. 

Aangezien games niet bepaald mijn stokpaardje zijn, heb ik toestel vooral gebruikt om films te kijken. Wauw! De hele reeks is uitgerust met ProScaler-technologie, die de beeldkwaliteit wel tot 40% kan verbeteren. Combineer die technologie met het grote 6,9-inch-display van de S25 Ultra en je hebt altijd een minibioscoop binnen handbereik. 

Creatief met AI

Laat je creativiteit weer de vrije loop, want de S25 Ultra heeft een verbeterde versie van de S Pen. Ik vond hem zelf heel handig voor kleine artistieke projectjes en boodschappenlijstjes, maar om notities te nemen in een meeting, is het scherm wel aan de kleine kant. 

Galaxy AI tilt je creatieve projecten echt naar een hoger niveau. Laat je niet afschrikken door de duisternis om op ontdekking te gaan. Nightography garandeert scherpe foto’s ook na zonsondergang. 

Dan is er ook Audio Eraser, een coole functie waarmee je stemmen, wind of verkeerslawaai uit je video’s kan verwijderen. Om deze feature uit te testen, nam ik een video op in de buurt van de wegenwerken in mijn straat. Twee keer klikken en de achtergrondgeluiden verdwijnen als sneeuw voor de zon, alsof de drilboren en bulldozers er nooit geweest waren. 

Op het vlak van fotobewerking kan je in enkele acties moeiteloos ongewenste subjecten zoals auto’s en toeristen uit je foto verwijderen. Artificiële intelligentie vult de leegte automatisch op. Naast verwijderen maakt Galaxy AI het ook mogelijk om voorwerpen toe te voegen aan je foto’s. Met de functie Sketch to Image transformeer je jouw simplistische krabbels in levensechte objecten. Een appartement met zicht op de Eiffeltoren? Laat je droom werkelijkheid worden! 

Cameraprestaties

Zoals hierboven al vermeld, hebben de Galaxy S25-smartphones opmerkelijke prestaties op het vlak van fotografie. Dankzij de ProVisual Engine met AI-aangedreven functies zoals Nightography slaagt Samsung erin om jouw shots te verheffen tot fotografische meesterwerken. 

De verbluffende resultaten zijn natuurlijk ook te wijten aan de hoogwaardige camera’s. De Galaxy S25 en S25+ beschikken over een 50MP-hoofdcamera, een 12MP-ultragroothoeklens en een 10MP-telelens met 3x optische zoom. De Galaxy S25 Ultra gaat nog een stap verder met een 200MP-hoofdcamera, een 50 MP ultragroothoeklens en twee telelenzen van respectievelijk 50 MP en 10 MP met tot 10x optische zoom. Met zo’n ‘gerief’ op zak ben je goed uitgerust voor al je fotografische uitdagingen!  

Hoewel alle drie de modellen indrukwekkende prestaties leveren, was ik vooral omvergeblazen door de S25 Ultra. Portretfoto’s en close-ups ogen heel professioneel en de zoomcapaciteit is werkelijk indrukwekkend. Zelfs op zoomstand 30 kan je nog genieten van scherpe beelden. Zo slaagde ik erin om een nummerplaat in beeld te brengen die van veraf niet leesbaar was met het blote oog. Als volgend avontuur ga ik vogels spotten! 

Verdict

Wat zijn de belangrijkste troeven van de Galaxy S25 Series? Ik vat het even voor je samen: 

? Zichtbare upgrades: De Samsung Galaxy S25-serie brengt merkbare verbeteringen in design, prestaties en AI-functionaliteiten. 

? Indrukwekkende camera’s: Vooral de S25 Ultra springt eruit met zijn 200MP-camera en krachtige zoommogelijkheden, ideaal voor amateurfotografie. 

? Creatieve AI-tools: Functies zoals Nightography, Audio Eraser en Sketch to Image tillen fotografie en videobewerking naar een hoger niveau. 

? Slimme assistentie: Met Now Brief en Gemini had je je dagelijks leven nog nooit zo goed op orde.  

? Krachtige prestaties: De Snapdragon 8 Elite-chip en Proscaler-technologie zorgen voor een vloeiende gebruikerservaring, ideaal voor gaming en entertainment. 

S Pen exclusief voor Ultra: De S25 Ultra blijft de ultieme keuze voor professionals en creatievelingen. 

Duidelijke modelverschillen: Door de grotere contrasten qua design vind je makkelijk een toestel dat volledig aansluit of je persoonlijke stijl en gewoontes. 

Galaxy S25

Galaxy S25+

Galaxy S25 Ultra

In hetzelfde thema

Voor jou getest: de OnePlus 13

Voor jou getest: de OnePlus 13

Ik mocht onlangs mijn eigen telefoon enkele weken inruilen voor de OnePlus 13, het nieuwe paradepaardje van het smartphonemerk. Als opvolger van de OnePlus 12 heeft dit toestel heel wat te bieden op het vlak van fotografie, beeldprestaties en artificiële...

Ik testte de Samsung Galaxy S10 Ultra-tablet

Ik testte de Samsung Galaxy S10 Ultra-tablet

Fotografie, grafisch ontwerp, series in HD en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van AI: dit weekend testte ik de Samsung S10 Ultra! Een veelbelovend toestel met een groot 14,6 inch-scherm, leuke en praktische apps en nieuwe AI-functies. Samsung adverteert met...

Voor jou getest: Motorola Edge 50 Fusion

Voor jou getest: Motorola Edge 50 Fusion

Onlangs kreeg ik de kans om de Motorola Edge 50 Fusion uit te testen. Als middenklasser is hij de goedkoopste smartphone in de Edge 50-reeks, waarvan ook de Edge Pro, de Edge Neo en de Edge Ultra deel uitmaken. Toch moet het toestel zeker niet onderdoen voor zijn...