Smartwatch, sportwatch of activity tracker? Zo kies je de juiste wearable

Wil je in het nieuwe jaar wat actiever gaan leven en de positieve effecten van je sportieve prestaties op de voet volgen? Dan kan je opteren voor een smartwatch, sportwatch of activity tracker. De experts van Vanden Borre leggen je met plezier uit waarin deze praktische en gebruiksvriendelijke wearables van elkaar verschillen.

Door Vanden Borre Magazine

door | 5 januari | High Tech

Activity tracker: klein beginnen

Met een activity tracker hou je je dagelijkse bewegingen bij. Hij is uitgerust met bluetooth en meet je stappen en afgelegde afstand. De meer geavanceerde modellen monitoren ook je hartslag, het aantal verbrande calorieën, de kwaliteit van je slaap, je slaapritme en meer. Zo draagt deze wearable bij tot een gezondere levensstijl. Heel handig daarbij is dat je jezelf duidelijke maar haalbare fysieke doelen kan stellen, zoals een bepaald aantal stappen per dag.

 

 

Smartwatch: ongelooflijk veelzijdig

Je smartwatch zou je dan weer kunnen zien als het verlengstuk van je smartphone. Als je beide toestellen met elkaar verbindt, kan je slimme horloge bepaalde functionaliteiten van je telefoon overnemen. Zo kan je berichten versturen, oproepen beantwoorden, e-mails ontvangen en naar je favoriete playlist luisteren. Dat loopt allemaal zo gesmeerd dat je bij het sporten en andere fysieke bezigheden je smartphone voortaan gewoon thuis kan laten. Bovendien lees je rechtstreeks aan je pols af hoe je op sportief vlak presteert. Want net als activity trackers beschikken smartwatches vaak over een hartslagmeter, een stappenteller, een calorieënteller en noem maar op. Kortom, een onmisbarewearable.

 

 

Sportwatch: stevige minicomputer

Tot slot zijn er ook nog de ouwe trouwe sportwatches. Die delen heel wat functies met activity trackers en smartwatches, maar zijn nog meer gericht op een verbetering van je conditie en algemene gezondheid. Ze bevatten heel wat gespecialiseerde sensoren en zijn daarnaast ook heel robuust. Ze zijn letterlijk gemaakt om tegen een stootje te kunnen: sportwatches zijn schok-, zweet- en soms ook waterbestendig. Zo weet je zeker dat de kostbare data van je intensieve sportactiviteiten niet verloren kunnen gaan.

 

 

Fossil: jouw favoriete metgezel

Koppel stijl aan glorieuze prestaties met de Gen 6-smartwatches van Fossil. Via het besturingssysteem van Google, Wear OS 3, kan je rekenen op uitgebreide gezondheids- en welzijnsstatistieken, zoals hartslagzones, slaapinzichten, SpO2 (zuurstofsaturatie) en VO2max (maximaal zuurstofopnamevermogen). De geoptimaliseerde interface maakt een snellere en intuïtievere navigatie mogelijk. Je merkt het meteen aan het heldere en energiezuinige always-on display en de verbeteringen op het vlak van (aanraak)prestaties, batterijduur en stabiele connectiviteit. Tip: met de magnetische kabel is je smartwatch in 30 minuten tot 80% opgeladen.

 

 

Spotter: voor alles wat je lief is

Wil je je kind voldoende vrijheid geven en je toch geen zorgen moeten maken? Doe je zoon of dochter (vanaf 2,5 jaar) dan een Spotter KidsWatch met actieve gps-tracking cadeau. Via de gratis Spotter-app op jouw smartphone weet je op elk moment waar je oogappel zich bevindt en welke route hij of zij al heeft afgelegd. En dat over heel Europa. Ook voor je vakanties in het buitenland is dit dus een prima oplossing. Je kan het toestel zo instellen dat je een melding ontvangt als je kind een vooraf ingestelde zone verlaat en je kan hem of haar op elk moment bellen. Zo blijf je maximaal met elkaar verbonden. Goed om weten: de Spotter KidsWatch is verkrijgbaar in drie coole kleuren: zwart, roze en blauw.

 

 

Garmin: je persoonlijke coach om je pols

De Garmin Venu 3 is zoveel meer dan een gps-smartwatch. Hij levert je via zijn heldere 1,4″ amoled-touchscreen gedetailleerde inzichten in je algemene fitheid en gezondheid. Met meer dan 30 sport-apps, work-outs met animatie en gratis trainingsplannen van Garmin Coach train je doelbewust en effectief. Rolstoelgebruikers kunnen een beroep doen op aangepaste oefeningen. Daarnaast ontdek je ’s ochtends hoelang je hebt geslapen, hoe kwalitatief je nachtrust was en hoeveel slaap je eigenlijk nog nodig hebt. Deze wearable houdt constant je hartslagvariabiliteit en stressniveau in het oog en bezorgt je nuttige gezondheidsstatistieken. Leuk meegenomen: in smartphone-modus moet je de batterij hooguit om de 14 dagen opladen.

 

In het Vanden Borre Magazine en op vandenborre.be vind je nog veel meer activity trackers, smartwatches en sportwatches

GEN 6-SMARTWATCHES

SPOTTER KIDSWATCH

GARMIN VENU 3

In hetzelfde thema

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Welkom in de wereld van de Lenovo M11-tablet! Met zijn grote scherm van 11 inch en zijn handige functies is deze tablet veel meer dan gewoon een gadget. In deze blogpost ontdek je waarom ik deze tablet een echte must-have vind. Eerste blik op de tablet Als ik de doos...

Getest: de Samsung Galaxy S24

Getest: de Samsung Galaxy S24

Dol op alles wat te maken heeft met technologie en innovatie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vandaag vertel ik jullie alles over mijn ervaring met de gloednieuwe reeks smartphones van Samsung, de Samsung Galaxy S24. Stel je even een magische koffer voor waarin...

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Ik heb het geluk gehad om de volledige en gloednieuwe Samsung Galaxy Tab S9-serie een aantal weken te mogen testen. Zijn de Tab S9, S9+ en S9 Ultra zo anders dan de Tab S8-serie? En wat is er net nieuw aan? Je ontdekt het allemaal in dit artikel! In de doos Als je de...