Voor jou getest: de Acer Aspire Vero laptop

De Aspire Vero laptop van Acer is gemaakt van gerecycled materiaal. Maar is deze laptop wel even efficiënt als duurzaam? Om dat te weten te komen, heeft onze designer Dylan hem getest. Goedgekeurd of niet? Ontdek zijn verdict hieronder!

DoorMélissa

door | 16 augustus | High Tech

Analyse van de verpakking en de inhoud

pc

De Acer Aspire Vero-laptop wordt beschouwd als ‘duurzaam’. Dat is ook meteen het gevoel dat ik krijg als ik de verpakking ontvang. Ik merk dat de doos en de onderdelen voornamelijk van gerecyclede materialen zijn gemaakt. Zo is er de voedingsblok in een kartonnen doos met de vermelding ‘recharge the planet’. Wat mij blij maakt, want ik weet niet hoe het met jou zit, maar bij mij thuis belandt de doos van een laptop vaak op zolder en de plastic verpakking in de daarvoor bestemde prullenbak.

Ecologisch gaat niet altijd samen met elegant. Maar toen ik de laptop uitpakte, was ik aangenaam verrast door het ontwerp van de behuizing. De grijze gerecyclede look zonder toegevoegde verf zorgt voor een vleugje finesse en originaliteit. Er zijn bijna geen stickers op het chassis geplakt, maar gravures die het product en de processor benadrukken. De gele componenten brengen een vleugje moderniteit en passen goed bij het overheersende grijs van het chassis.

Aansluitingen en enkele handige extra’s

pc

Een van de sterke punten van de Acer Aspire Vero is het aantal beschikbare aansluitingen aan de zijkant het toestel. Er zijn 3 USB-poorten, een mini-jack, een HDMI-poort en zelfs een Ethernet-poort. Wie meestal met een laptop werkt die niet veel aansluitingen telt, zal dit zeker als een sterk punt ervaren.

Het toetsenbord heeft alle toetsen die nodig zijn om efficiënt te kunnen werken. Ook al vind ik persoonlijk dat de Enter-toets aan de klein kant is. Sommige meer specifieke toetsen zijn dan weer erg handig, zoals die waarmee je je scherm in de sluimerstand kan zetten. Handig als ik een pauze neem, maar de volledige laptop niet in slaapmodus wil zetten. De achtergrondverlichting van het toetsenbord heeft een uit- en aan-modus. Ideaal om in donkerdere ruimtes te werken.

pc

Ik vind het touchpad vrij intuïtief en makkelijk te gebruiken. Er is ook een vingerafdruklezer aanwezig waarmee ik de laptop eenvoudig ontgrendel.

Ook was ik benieuwd naar de kwaliteit van de geïntegreerde webcam, want ik voer dagelijks videogesprekken. De 720-pixel webcam biedt een zeer goede beeldkwaliteit voor een webcam met deze resolutie. In donkerdere ruimtes vind ik het beeld bij momenten wel wat korrelig.

En qua prestaties?

pc

De Aspire Vero AV15-51-51X9 heeft een Intel Core i5 1155G7-processor, die een aangenaam kantoor- en browsegebruik mogelijk maakt. Ik heb vaak meerdere tabs openstaan die veel inspanningen vergen van mijn pc, maar dat vormt geen probleem voor deze duurzame laptop: ik ondervind geen last van vertragingen of oververhitting. De ventilator van dit Acer-model maakt trouwens zeer weinig geluid, zelfs bij intensieve CPU-programma’s.

Als ik één ding veel doe is het onlinevideo’s bekijken. Het afspelen van video’s verloopt vlot en zonder kwaliteitsverlies. Het 15,6 inch scherm maakt het afspelen van video’s in Full HD (1920×1280) mogelijk.

En de batterijduur? Ik kan de laptop zo’n 6 uur gebruiken zonder hem op te laden wanneer ik apps zoals Google Chrome en de Office-suite gebruik.

Conclusie

pc

Over het algemeen biedt de Acer Aspire Vero goede prestaties voor zijn middenklasse prijs. Deze laptop is perfect voor een dagelijks gebruik, als je geen zware programma’s draait of games speelt. Het ontwerp is vrij elegant en de ecologische kant is een mooi pluspunt.

pc

ACER ASPIRE VERO | GREEN PC | AV15-51-51X9

In hetzelfde thema

Getest: de Samsung Galaxy S24

Getest: de Samsung Galaxy S24

Dol op alles wat te maken heeft met technologie en innovatie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vandaag vertel ik jullie alles over mijn ervaring met de gloednieuwe reeks smartphones van Samsung, de Samsung Galaxy S24. Stel je even een magische koffer voor waarin...

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Ik heb het geluk gehad om de volledige en gloednieuwe Samsung Galaxy Tab S9-serie een aantal weken te mogen testen. Zijn de Tab S9, S9+ en S9 Ultra zo anders dan de Tab S8-serie? En wat is er net nieuw aan? Je ontdekt het allemaal in dit artikel! In de doos Als je de...