Voor jou getest: De Kobo Libra Colour – Een kleurrijke leeservaring

De Kobo Libra Colour brengt kleur naar je e-reader, en daarmee breidt hij meteen ook de verschillende keuzes leesvoer uit. Voor het eerst kan je strips en graphic novels op een dedicated e-reader beleven. Deze e-reader belooft een revolutie in de leeservaring met zijn kleurenscherm. Ontdek hier of deze belofte wordt waargemaakt!

Door 

Robin

door | 20 juni | High Tech

Gemakkelijk in de hand

Het eerste wat opvalt aan de Kobo Libra Colour, is dat er goed nagedacht is over zijn strakke, moderne design. Het asymmetrische ontwerp met een brede rand aan de rechterkant maakt het vasthouden bijzonder prettig, zowel in portret- als in landschapsmodus. Aan deze rechterkant zitten ook twee fysieke knoppen die in eerste instantie dienen om makkelijk te bladeren. Deze twee knoppen zijn een toegevoegde waarde, zeker wanneer je een e-reader zonder fysieke knoppen gewoon bent. Het scrollen met deze knoppen gaat vlotter en je zal nooit makkelijk te ver scrollen. de aan- en uitknop op de achterkant van het toestel is zeer makkelijk in te drukken.

4096 tinten kleur

De grootste nieuwigheid van de Kobo Libra Colour is natuurlijk het 7-inch kleurenscherm. Maar voegt dit echt iets toe aan de leeservaring? Absoluut. Boeken met illustraties komen helemaal tot leven op dit scherm.

De technologie achter het scherm, E Ink Kaleido™ 3, zorgt ervoor dat de 4096 kleuren die dit scherm kan weergeven, subtiel en natuurlijk aanvoelen. Dit betekent dat de tekst altijd scherp blijft, zelfs bij fel zonlicht. De afbeeldingen op je Kobo-scherm zijn te vergelijken met afbeeldingen geprint op krantenpapier. Hoewel deze dus niet zo contrastrijk zijn als bij een doorsnee LCD-scherm (bv. op je smartphone) zijn de kleuren op deze e-reader levendig, zonder te fel of schreeuwerig te zijn. Ook de helderheid en het contrast kan eenvoudig worden aangepast, zodat je zowel binnen- als buitenhuis comfortabel kunt lezen.

Met de Kobo Libra Colour lees je ook op ieder moment, waar je ook bent. Hij beschikt namelijk over geïntegreerde ComfortLight PRO-verlichting, die zorgt voor een aangename leeservaring in alle lichtomstandigheden. Of je nu ’s avonds in bed leest of bij volle zon in de tuin, de verlichting past zich automatisch aan. Bovendien kan de blauwlichtfilter worden ingesteld om vermoeide ogen te voorkomen tijdens lange leessessies.

Voor lezers die voornamelijk romans of non-fictie lezen, is een kleurenscherm misschien niet meteen een meerwaarde voor zijn/haar leeservaring. Liefhebbers van strips en graphic novels zullen toch blij zijn met het kleurenscherm: zij kunnen nu in geuren en kleuren van hun favoriete albums genieten in e-reader formaat. Wie graag afwisseling heeft in zijn of haar leesmateriaal, is dit een fantastische toevoeging.

Meer dan alleen Lezen

Net als zijn voorgangers ondersteunt de Kobo Libra Colour een breed scala aan bestandsformaten, waaronder EPUB, PDF, MOBI en CBR/CBZ voor stripboeken. Dit betekent dat je niet beperkt bent tot één specifiek ecosysteem en gemakkelijk boeken van verschillende bronnen kunt lezen. Ook de mogelijkheid om Google-Drive of Dropbox-documenten op je e-reader te openen, is uiterst handig.

Lekker lang lezen

Een van de grootste voordelen van e-readers in het algemeen is de lange batterijduur, en de Kobo Libra Colour stelt niet teleur. Afhankelijk van het gebruik kan de batterij enkele weken meegaan op een enkele lading. Dit maakt het een ideale metgezel voor lange reizen of vakantieperiodes waarin opladen misschien niet altijd mogelijk is.

De Kobo Libra Colour opladen gaat relatief snel via de meegeleverde USB-C-kabel. Binnen enkele uren is de batterij weer volledig opgeladen, zodat je weer wekenlang vooruit kunt. Gelukkig hoef je dit niet al te vaak te doen. Na intensief gebruik (Ongeveer twintig uur lezen, had Het is prettig om te weten dat je je geen zorgen hoeft te maken over het voortdurend moeten opladen van je apparaat.

Red een boom, lees een Kobo

Wie nog niet helemaal overtuigd was van de milieuvriendelijkheid van de Libra Colour, kan op beide oren slapen. De e-reader is namelijk niet alleen gemaakt van gerecycleerd plastic, Kobo zorgde er ook voor dat de Libra Colour een hele tijd met jou mee kan gaan. Met zijn IPX8-certificatie kan hij een tot een uur overleven in water tot twee meter diep. Daarnaast kan je de Libra Colour ook repareren. De batterij vervangen wanneer deze uitgelezen is, vormt geen probleem. Dit alles maakt van de Kobo Libra Colour een duurzame e-reader die je nooit in de steek laat.

Verdict: een kleurrijke aanwinst

De Kobo Libra Colour zet een nieuwe standaard voor e-readers met zijn innovatieve kleurenscherm en comfortabel design. Hoewel hij iets duurder is dan traditionele e-readers, bieden de extra functionaliteiten en de verbeterde leeservaring een absolute meerwaarde. Voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige e-reader die meer kan dan een boek weergeven, is de Kobo Libra Colour zeker een aanrader.

 

  • Levendig kleurenscherm
  • Comfortabel design met fysieke knoppen
  • Ondersteuning voor een breed scala aan bestandsformaten
  • Strips en graphic novels ook leesbaar
  • Lange batterijduur
  • Gebruiksvriendelijke interface
  • Duurzaam en herstelbaar

KOBO LIBRA COLOUR BLACK – E-READER

In hetzelfde thema

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Welkom in de wereld van de Lenovo M11-tablet! Met zijn grote scherm van 11 inch en zijn handige functies is deze tablet veel meer dan gewoon een gadget. In deze blogpost ontdek je waarom ik deze tablet een echte must-have vind. Eerste blik op de tablet Als ik de doos...

Getest: de Samsung Galaxy S24

Getest: de Samsung Galaxy S24

Dol op alles wat te maken heeft met technologie en innovatie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vandaag vertel ik jullie alles over mijn ervaring met de gloednieuwe reeks smartphones van Samsung, de Samsung Galaxy S24. Stel je even een magische koffer voor waarin...