Wij testten de Bose QuietComfort Ultra hoofdtelefoon voor je uit. Meer weten?

Ik mocht me 3 weken lang gelukkig prijzen om de nieuwe Bose QuietComfort Ultra hoofdtelefoon uit te testen. Heb je interesse in deze hoofdtelefoon en wil je er graag meer over weten? In dit artikel lees je mijn beleving.

Door

Nele

Op ontdekking

Toen ik op een dag de Bose QuietComfort Ultra hoofdtelefoon op mijn bureau zag liggen, deed ik meteen een vreugdedansje! Ik opende meteen de doos en ontdekte een elegante, simplistische hoofdtelefoon die kwaliteit uitstraalt.

Pluspunt: er zit er geen plastic in de doos!

De doos bevat een etui met de hoofdtelefoon, de oplaadkabel zonder adapter en een aansluitkabel in. Het etui is stevig en beschermt je hoofdtelefoon als je onderweg bent, wat erg praktisch is. Mijn eerste ingeving was natuurlijk om de hoofdtelefoon meteen op te zetten, en wat een geweldige eerste indruk! Hij is zo licht dat hij niet knelt op mijn hoofd en mijn oren niet platdrukt. Hij is ook verstelbaar, zodat hij voor iedereen geschikt is. Maar wat me het meest opviel was de noise cancelling-functie. Zodra ik hem op mijn hoofd zette, kon ik mijn collega’s nauwelijks horen, zelfs al stond hij nog niet aan.

De Bose Music-app

Download de Bose Music-app om alles uit je hoofdtelefoon te halen. De app geeft enkel relevante informatie weer, en dit voor alle Bose-toestellen die je bezit en in de app hebt gelinkt. Bovendien connecteer je je smartphone slechts in één klik met je toestel. Zoals je in onderstaande video kan zien, toen ik Spotify op mijn smartphone startte, integreert de Bose Music-app o.a. de Spotify-app, waardoor ik mijn Spotify-muziek met Bose Music kan pauzeren en van nummer kan veranderen zonder van applicatie te moeten wisselen. Bovendien kan je in de Bose Music-app rechtstreeks een snelkoppeling met Spotify maken. Echt handig!

Luisterstanden

De Bose QuietComfort Ultra hoofdtelefoon biedt 3 verschillende luistermodi om in ieders noden te voorzien: Quiet Mode, Aware Mode en de Immersion Mode. De eerste biedt een indrukwekkende active noise cancelling, terwijl je met de tweede naar muziek kunt luisteren terwijl je een luisterend oor houdt voor wat er om je heen gebeurt. De derde is de reden om voor deze headset te kiezen: hij biedt active noise cancelling wanneer audio wordt geactiveerd, maar dat is nog niet alles! Binnen de Immersion Mode heb je nog eens 3 extra opties:

Wanneer je de Immersion Mode in ‘Dynamisch’ zet, is het alsof het geluid je volgt waar je ook gaat: als je je hoofd van links naar rechts beweegt, volgt het geluid je van links naar rechts. Ik moet toegeven dat deze feature in het begin wat wennen is, maar erg leuk eens je eraan gewend raakt. Als het geluid stilstaat, krijg je meer diepte door je hoofd naar links of rechts te bewegen.

De test

Eerst en vooral moet je vertrouwd raken met de knoppen. Met de kleine knop rechtsonder, naast het Bluetooth-logo, zet je de headset aan en maak je verbinding via Bluetooth. Een klein minpuntje hierbij is dat je enkele seconden moet wachten voordat hij oplicht, maar dat is gewoon een kwestie van geduld hebben. De grote knop linksboven wordt voor verschillende functionaliteiten gebruikt:

  • Druk hem een paar seconden in om van modus te veranderen (Quiet, Aware en Immersion).
  • Druk hem 1 keer kort in om je muziek te pauzeren.
  • Druk hem 2 keer snel in om naar het volgende nummer te gaan.
  • Druk hem 3 keer snel in om terug te gaan naar het vorige nummer.
  • Bij een inkomende oproep klik je 1 keer om op te nemen, 2 keer om op te hangen of 3 keer om een gesprek te weigeren.

En wat met de lijn naast de knoppen? Dit is de volumeknop. Schuif gewoon je vinger langs de lijn omhoog om het volume te verhogen of omlaag om het te verlagen. Erg handig als je je smartphone niet bij de hand hebt. Maar dat is nog niet alles: via de app kan je een snelkoppeling kiezen die wordt gelinkt aan deze ‘volumelijn’ (het batterijniveau bekijken, directe toegang tot Spotify, de optie voor de noise cancelling-modus wijzigen…). Persoonlijk koos ik voor directe toegang tot Spotify, en toen ik op de ‘volumelijn’ klikte en deze ingedrukt hield, activeerde Spotify zich automatisch.

 

Het geluid

Zoals verwacht is de geluidservaring top. Naar welke genre ik ook luister, het geluid is helder en zuiver. Via de app kan je zelfs basgeluiden toevoegen, de hoge en lage tonen accentueren of juist verzwakken. Op deze manier kan iedereen het geluid aan zijn eigen voorkeuren aanpassen. Persoonlijk vond ik de basisgeluidsinstellingen al erg goed en heb ik deze nauwelijks aangepast.

 

De microfoon

Om de microfoon te testen, vroeg ik mijn partner om me te bellen. Ik moet toegeven dat ik erg verrast was door het resultaat! Over het algemeen zijn de microfoons op niet-gaming headsets niet geweldig. Mijn partner kon me echter perfect horen. Ook op luidspreker bleef ons gesprek duidelijk en verstaanbaar, de kwaliteit bleef even goed. Het resultaat is dus zeer positief: de microfoon kraakt niet en het geluid wordt goed overgebracht. Goedgekeurd!

 

De batterij

Zoals we allemaal weten, is een van de belangrijkste factoren bij het kopen van een koptelefoon de batterij. We dromen allemaal van een hoofdtelefoon die de hele dag meegaat, zodat we al onze activiteiten van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds ongestoord kunnen uitvoeren. Voor mij waren dat de busreis van en naar het werk, online vergaderingen, het huishouden en sport. Ik moet zeggen dat ik niet teleurgesteld was! De Bose QuietComfort Ultra hoofdtelefoon biedt tot 24 uur autonomie of 18 uur in de Immersion-modus (die ik de hele tijd heb gebruikt). Om je een idee te geven: toen ik hem ontving was hij voor 80% opgeladen en ik heb hem +/- 6 uur gebruikt in de ANC-modus voordat hij 50% had bereikt.

Wat het opladen betreft, heb ik de headset opgeladen toen hij nog 30% over had en het duurde slechts 2 uur om volledig op te laden. Persoonlijk vind ik dat vrij snel, als je bedenkt dat je de hoofdtelefoon dan tot 24 uur kan gebruiken. Het grote voordeel is dat als je haast hebt en geen volledige lading nodig hebt, je de hoofdtelefoon 15 minuten kunt opladen om 2,5 uur van je muziek te genieten.

Een extraatje: zodra je de hoofdtelefoon afzet, gaat hij in batterijbesparende en pauzeert hij automatisch je muziek. Zodra je hem weer opzet, start je muziek weer waar die gestopt is. Als je hem afzet en een paar uur vergeet, schakelt hij automatisch uit.

 

Het Verdict

+ Voor elk wat wils met 3 luistermodi
+ Indrukwekkende active noise cancelling
+ Aanpasbare geluidsinstellingen
+ Zeer goede batterijlevensduur
+ Lichtgewicht: slechts 252 g
+ Gebruiksvriendelijke en handige Bose Music-app
+ Gemakkelijk op te bergen
+ Praktisch, elegant en minimalistisch ontwerp
+ Muziek pauzeert automatisch bij het afzetten
– Het duurt enkele seconden voor hij aan gaat

Ben je overtuigd en wil je de andere producten uit de QuietComfort-reeks ontdekken? Je leest er alles over in dit dossier.

Koptelefoon Bose QuietComfort Ultra zwart

Koptelefoon Bose QuietComfort Ultra wit

In hetzelfde thema

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Welkom in de wereld van de Lenovo M11-tablet! Met zijn grote scherm van 11 inch en zijn handige functies is deze tablet veel meer dan gewoon een gadget. In deze blogpost ontdek je waarom ik deze tablet een echte must-have vind. Eerste blik op de tablet Als ik de doos...

Getest: de Samsung Galaxy S24

Getest: de Samsung Galaxy S24

Dol op alles wat te maken heeft met technologie en innovatie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vandaag vertel ik jullie alles over mijn ervaring met de gloednieuwe reeks smartphones van Samsung, de Samsung Galaxy S24. Stel je even een magische koffer voor waarin...

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Ik heb het geluk gehad om de volledige en gloednieuwe Samsung Galaxy Tab S9-serie een aantal weken te mogen testen. Zijn de Tab S9, S9+ en S9 Ultra zo anders dan de Tab S8-serie? En wat is er net nieuw aan? Je ontdekt het allemaal in dit artikel! In de doos Als je de...