MOULINEX FRITEUSE EASY FRY & GRILL XXL EZ801D10

Moulinex lanceert zijn nieuwste product in België: de Easy Fry & Grill XXL. Zoals de naam al verklapt, is dit toestel een airfryer en grill in één … in XXL-formaat. Ideaal voor gezinnen of voor als je vaak vrienden uitnodigt, natuurlijk! Ik kreeg de kans om de versie te testen van Tefal, een zustermerk van Moulinex. Benieuwd wat ik ervan vond? Dat lees je hier!
DoorJeanne Poma

door | 13 oktober | In de keuken

Easy Fry & Grill uit de doos

Moulinex

In mijn keuken haal ik dit fantastische apparaat met mooie designlook uit de doos. Ik zet het op het aanrecht en steek de stekker in het stopcontact. Het toestel ziet er niet al te complex uit: het heeft een lade met grill en een tussenschot, zodat ik 2 ingrediënten tegelijk kan bereiden. Zo is mijn volledige gerecht makkelijk op het juiste moment op de juiste temperatuur. Joepie!

Intuïtief bedieningspaneel

Moulinex

De Easy Fry & Grill XXL is een droom om te gebruiken! Ik open de lade en giet de inhoud van een zak frietjes voor de airfryer of oven in de mand. Vetstof heb ik niet eens nodig. Ik sluit de lade, kies het frietjesicoon, druk op start en de machine doet de rest. Na 15 minuten laat een pieptoontje me weten dat ik met de lade moet schudden. Daarna wacht ik nog 15 minuten en de frietjes zijn klaar!

En weet je wat? Zoals de Extra Crisp-technologie belooft, zijn de frietjes heerlijk krokant vanbuiten én zacht vanbinnen! Het hele gezin smult ervan. De smaak is top en bovendien zijn de frietjes niet te vet – en dus gezonder. Er wordt namelijk 99% minder vetstof toegevoegd dan bij klassieke frieten.

Ik ga een stap verder en waag me aan een portie zelfgemaakte frietjes van zoete aardappel. Die moet je eerst goed drogen. Daarna mogen ze de machine in, met een lepeltje olie erbij. Het resultaat? Overheerlijk!

Snel en energiezuinig koken

Moulinex

Het digitale display van de Easy Fry & Grill XXL werkt erg intuïtief met zijn icoontjes en plus- en minknop om de bereidingstijd en -temperatuur in te stellen. Maar wat ik nog meer waardeer, is dat ik zonder zorgen al mijn ingrediënten tegelijk in de mand kan leggen. De machine doet de rest.

De Easy Fry & Grill XXL heeft een timer, is 49% sneller dan een klassieke oven én nog eens energiezuiniger ook!

Veelzijdige keukenpartner

Moulinex

Tijd om het apparaat een grotere uitdaging voor te schotelen: ik ga 2 ingrediënten tegelijkertijd bereiden. Voor de 2-in-1-technologie kan ik kiezen tussen enkele menu’s: zalmfilet + spruitjes of frietjes + steak. Steak, alsjeblieft!

Met de grilltechnologie en het rooster van gegoten aluminium wordt mijn stukje vlees perfect gegaard. Mals en sappig, zoals het hoort! En tegelijk zijn mijn frietjes in 30 minuten gebakken. Intussen heb ik mijn handen vrij om de tafel te dekken, de vaatwasser leeg te maken en andere dingen te doen die ik leuker vind dan koken. Wat een luxe!

Het verdict

Met dit apparaat is koken een plezier. Het is het ideale alternatief voor een oven. De Easy Fry & Grill XXL is zelfs sneller en energiezuiniger! Het staat vast: dit is mijn nieuwe favoriet om gezonde maaltijden te bereiden.

De pluspunten

Erg makkelijk te gebruiken en schoon te maken

8 bereidingsprogramma’s

Snel en energiezuinig koken

Tijdbesparend en erg praktisch

De minpunten

2 ingrediënten tegelijkertijd garen is niet altijd even makkelijk

MOULINEX FRITEUSE EASY FRY & GRILL XXL EZ801D10

In hetzelfde thema

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Welkom in de wereld van de Lenovo M11-tablet! Met zijn grote scherm van 11 inch en zijn handige functies is deze tablet veel meer dan gewoon een gadget. In deze blogpost ontdek je waarom ik deze tablet een echte must-have vind. Eerste blik op de tablet Als ik de doos...

Getest: de Samsung Galaxy S24

Getest: de Samsung Galaxy S24

Dol op alles wat te maken heeft met technologie en innovatie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vandaag vertel ik jullie alles over mijn ervaring met de gloednieuwe reeks smartphones van Samsung, de Samsung Galaxy S24. Stel je even een magische koffer voor waarin...