Getest: de Multigrill 7 van Braun

De Multigrill 7 van Braun is de ideale bondgenoot voor perfect gegrild vlees, toastbrood, wafels of visbrochettes. Dankzij de vele functies word je vanzelf creatief in de keuken. En ik kreeg de kans om hem te testen. Benieuwd wat ik ervan denk? Lees snel verder!

Door Jeanne Poma

door | 13 november | In de keuken

Kennismaking met de Multigrill 7 van Braun

Ik pak het toestel uit en ontdek deze prachtige Multigrill met een bijzonder stijlvol design. Er zijn 3 platen: 1 voor gegrilde gerechten, 1 voor plancha’s en 1 voor wafels. Ze zijn eenvoudig vast te klikken en kunnen – hoera! – in de vaatwasser. Er zit zelfs een sauslepel in de doos. Ook het opvangbakje voor vet is gemakkelijk te installeren. Ik ben nu al dol op dit kant-en-klare toestel!

Eén toestel, ontelbaar veel gerechten

De Multigrill 7 van Braun nodigt iedereen uit om creatief aan de slag te gaan. In een wip bereid je geroosterd vlees en gegrilde groenten, ontbijtwraps met een omelet, gehakt voor een hamburger, zoete en hartige wafels of pannenkoeken. Er is echt voor ieder wat wils!

Ik probeer een paar gerechten uit op de 3 platen, en dankzij de 3 standen kan ik eenvoudig variëren. In de open stand maak ik aan de ene kant een omelet op de planchaplaat, en aan de andere kant champignons en tomaten op de grillplaat. Ook voor zoete en hartige wafels zijn de mogelijkheden eindeloos, met telkens een mooi dik en knapperig resultaat.

In een notendop:

  • De grillplaat met groeven: perfect voor sappige hamburgers, vis, steaks en gegrilde groenten.
  • De planchaplaat: ideaal voor pannenkoeken en geroosterd fruit, maar ook voor kaas, spiegeleieren en delicate vis.
  • De wafelplaat: de groeven zijn speciaal ontworpen om te voorkomen dat het beslag druipt, zodat het toestel schoon blijft.

3 bakstanden

De Multigrill 7 van Braun biedt oneindig veel manieren om te koken, dankzij de 3 bakstanden:

In de contactstand wordt het voedsel tussen de platen gedrukt voor een snelle bereiding. Ideaal voor hamburgers en sandwiches!

In de open stand ontstaat een barbecue-ervaring met twee bakoppervlakken van 29 x 23 cm om vlees en groenten tegelijkertijd te grillen. Deze stand is ook ideaal voor wie de grill op tafel wil zetten en gezellig samen een maaltijd voor 6 personen wil maken.

De ovenstand tot slot is ideaal om delicaat voedsel zoals vis of pizza’s aan beide kanten te grillen zonder contact met de bovenste plaat.

Omdat de bakplaten een antiaanbaklaag hebben, hoef ik ze niet in te smeren met olie voor ik er mijn ingrediënten op leg. Dat is uiteraard gezonder, én er is ook een opvangbakje om het overtollige vet op te vangen.

Precies de juiste temperatuur

Met de Multigrill 7 van Braun ontdek ik een compleet nieuwe manier van koken, dankzij de twee onafhankelijke elektronische temperatuurregelaars. Deze functie biedt een extreme precisie en een enorme veelzijdigheid, omdat ik de temperatuur van elke plaat afzonderlijk nauwkeurig kan regelen. Dit betekent dat ik twee soorten voedingsmiddelen tegelijkertijd op twee verschillende temperaturen kan bereiden.

Ik kan bijvoorbeeld een sappige steak grillen op de ene plaat, terwijl ik op de andere lekkere groenten bak op een lage temperatuur. Zo kan ik snel een evenwichtige maaltijd bereiden zonder te hoeven wachten tot een ingrediënt klaar is. Ideaal om efficiënt te koken en elke dag tijd te besparen!

 

Makkelijk te reinigen

Een groot voordeel van dit toestel is ongetwijfeld het gemak waarmee het kan worden gereinigd. De platen zijn voorzien van een antiaanbaklaag en kunnen zonder probleem in de vaatwasser. De opvangbak is bovendien eenvoudig afneembaar. Dankzij de lichtjes hellende constructie van de platen loopt het overtollige vet vanzelf in de bak tijdens het koken.

Een extra troef 

Ook de geïntegreerde verwarmingselementen zijn het vermelden waard. De verwarmingsstaven geven de warmte direct door aan de platen. Het resultaat is een sneller en gelijkmatiger – maar vooral veiliger! – bakproces.

Het verdict?

Dit is een zeer gebruiksvriendelijk toestel waarmee ik naar hartenlust kan variëren. Ik kan de grill dus lange tijd gebruiken én ik kan hem voor allerlei gelegenheden uit de kast halen, zelfs met vrienden erbij. De prestaties zijn top en het resultaat is uitstekend. Kortom, goedgekeurd!

Pluspunten:

  • Korte bereidingstijd
  • Veelzijdig
  • Eenvoudig af te wassen
  • Intuïtief

Minpunt:

  • Niet erg compact om op te bergen, maar in ruil krijg je een groot oppervlak om op te koken.

BRAUN CG7044 MULTIGRILL 7

In hetzelfde thema

Elektro: 4 toptoestellen voor een geslaagde werkdag

Elektro: 4 toptoestellen voor een geslaagde werkdag

Wil je de werkdag meteen goed kunnen starten en daarna ook vlot doorkomen, dan kan je wel wat gepaste ondersteuning gebruiken. Wij presenteren je vier nieuwe elektrotoestellen die absoluut top zijn in hun categorie. Van een frisse start in de badkamer tot een stevige...

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Ik heb het geluk gehad om de volledige en gloednieuwe Samsung Galaxy Tab S9-serie een aantal weken te mogen testen. Zijn de Tab S9, S9+ en S9 Ultra zo anders dan de Tab S8-serie? En wat is er net nieuw aan? Je ontdekt het allemaal in dit artikel! In de doos Als je de...

Samsung Galaxy: The connected power of Galaxy

Samsung Galaxy: The connected power of Galaxy

Traditiegetrouw gaf Samsung ook deze zomer weer een aantal van zijn succesvolle Galaxy-reeksen een stevige update mee. Ontdek nu waarmee de gloednieuwe plooibare smartphones Z Fold5 en Z Flip5, de verbeterde tablets van de Tab S9-serie en de stijlvolle smartwatches...

LG OLED EVO GALLERY DESIGN TV: onze test

LG OLED EVO GALLERY DESIGN TV: onze test

De LG OLED GALLERY TV is aan de beurt om getest te worden! Meer bepaald de LG OLED 55 inch G36. De LG OLED GALLERY TV is verkrijgbaar in 3 verschillende groottes: 65, 77 & 83 inch. In 2023 is dit model toe aan zijn 3e generatie. Wat hem onderscheidt van de G2 is...