2020 is nu al even begonnen en de feestjes blijven komen. Hoe hard je ook je best doet om je goede voornemens vol te houden, de verleiding ligt overal op de loer. Jouw volgende afspraak om te zondigen? Zondag 2 februari, dan vieren we Lichtmis met heerlijke pannenkoeken!
Bak pannenkoeken als een pro
Hou je van dunne, luchtige pannenkoeken? Volg dan deze tips:
Gebruik de juiste ingrediënten en behandel ze op de juiste manier. Ze mogen niet te koud en niet te warm zijn, maar op kamertemperatuur. Haal de eieren, melk en boter dus een uur op voorhand uit de koelkast.
Kies voor tarwebloem voor een luchtige deegtextuur. Klop het eiwit op tot sneeuw en meng dit opgeklopte eiwit luchtig onder het beslag.
Niets vervelender dan deegklonters in je beslag. Gebruik een mixer of een blender om dit te voorkomen. De traditionele manuele klopper werkt natuurlijk ook. Heel belangrijk voor een glad beslag: voeg de vloeibare ingrediënten langzaam aan het beslag toe.
Laat het beslag voldoende lang rusten. Wacht minstens een uur voor je je pannenkoeken begint te bakken!
Strijk je koekenpan of de plaat van je pannenkoekenmaker regelmatig in met boter of olie zodat je pannenkoeken er niet blijven aanplakken. Of voeg een scheutje olie aan je beslag toe.
Geef je pannenkoeken een persoonlijke toets
Pancake art
Nog een kleine tip: begin altijd met de buitenste contour van je vorm, bv. een hartje, een bloem, een smiley,…. Wil je letters of woorden maken? Schrijf het woord dan in spiegelbeeld in de pan voor het mooiste resultaat!
Gekleurde pannenkoeken
Geen zin om alleen in de keuken te staan bakken? Nodig vrienden uit en schuif gezellig mee aan tafel met een pannenkoekenmaker. Ideaal voor een ontspannen avond onder vrienden!
Waar wacht je nog op? Probeer je ideeën al eens uit en verras je vrienden en familie op Lichtmis met lekkere, luchtige én originele pannenkoeken.