Koffietest: Nespresso Vertuo Pop

De Nespresso Vertuo Pop-machine maakt van elk kopje koffie een echte beleving en is geschikt voor elke kopgrootte. Ze is gemaakt van 35% gerecycleerde kunststof. Als echte koffieliefhebster mocht ik deze machine bij mij thuis uittesten. Benieuwd of de Vertuo Pop in de smaak viel? Ik geef jou mijn eerlijke mening!
Door Shana

door | 5 januari | In de keuken

Knap en compact ontwerp

Ik haal de Nespresso Vertuo Pop enthousiast uit de doos en plaats de machine op mijn aanrecht. De machine is zeer compact en voorzien van een elegante textuur en een leuk ontwerp. In de doos vind ik ook nog een mooi welkomstpakketje met 12 capsules en een melkopschuimer.

Eerste kopje koffie

Het waterreservoir is opgevuld, de capsule zit in de machine en ik druk op de knop. De opwarmtijd duurt slechts 30 seconden. Ik heb persoonlijk niet veel tijd ’s ochtends, daarom is deze koffiemachine ideaal. Met één druk op de knop maak ik mijn long coffee of authentieke espresso. Er komen geen ingewikkelde instellingen aan te pas. Dankzij de Nespresso-extractietechnologie wordt de gemalen koffie uit de bolvormige capsule razendsnel gemengd met water (tot 7.000 rotaties/minuut). Hoe werkt dat precies? De machine leest de code op elke capsule en herkent zo de precieze hoeveelheid water, druk en welke temperatuur die nodig heeft voor mijn koffietje. Dat zorgt telkens voor smaakbommetje in m’n mond. Ook niet onbelangrijk, deze machine creëert een smeuïg cremalaagje op iedere koffie en de geur is onweerstaanbaar.

Let op! De Nespresso Vertuo heeft zijn eigen formaat koffiecups. Deze capsules zijn een stuk groter dan de capsules van de originele Nespresso-koffiemachines. Ze zijn ook enkel verkrijgbaar bij Nespresso.

Melkspecialiteiten

Met de bijgeleverde witte Aeroccino-melkschuimer maak ik heerlijke cappuccino’s en latte macchiato’s met een druk op de knop dankzij de opschuim-methode. Hij beschikt over een leuke retro look en staat mooi te schitteren op mijn keukenaanrecht naast mijn machine. Hiermee kan ik tot 120 ml koude melkschuim bereiden. Good to know: voor warme melk bereidingen is de maximumcapaciteit 240 ml.

En na gebruik?

Als ik na het maken van mijn koffie het deksel open, wordt de lege capsule automatisch uitgeworpen in het handige capsulereservoir. De machine is ook voorzien van een eco-modus en schakelt zich dus zelf uit na 2 minuten. De inhoud van het waterreservoir is zo’n 0,6 liter, wat ik persoonlijk toch wat weinig vind. Ik moet het reservoir toch snel terug opvullen na 3 koffietjes. En via bluetooth- en wificonnectiviteit krijgt deze koffiemachine van Nespresso altijd automatisch software-updates.

En dan nu… de score

Deze prachtige Nespresso Vertuo Pop verdient voor mij een 8 op 10. Er hangt een prijskaartje aan de capsules, maar voor echte koffieliefhebbers is dat de prijs die je betaalt voor een uitstekende koffie die je elke dag blijft verbluffen. Deze knappe koffiemachine is gebruiksvriendelijk, compact en snel gebruiksklaar. Ik kijk nu elke ochtend uit naar mijn vers gezet kopje koffie vóór ik vertrek naar het werk. De beste energieboost die er bestaat!

Krups Vertuo Pop + aeroccino

In hetzelfde thema

Getest: de Samsung Galaxy S24

Getest: de Samsung Galaxy S24

Dol op alles wat te maken heeft met technologie en innovatie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vandaag vertel ik jullie alles over mijn ervaring met de gloednieuwe reeks smartphones van Samsung, de Samsung Galaxy S24. Stel je even een magische koffer voor waarin...

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Ik heb het geluk gehad om de volledige en gloednieuwe Samsung Galaxy Tab S9-serie een aantal weken te mogen testen. Zijn de Tab S9, S9+ en S9 Ultra zo anders dan de Tab S8-serie? En wat is er net nieuw aan? Je ontdekt het allemaal in dit artikel! In de doos Als je de...