Onze top 5 van raclettetoestellen
Raclette komt uit de Zwitserse Alpen. Herders die er in de bergen rondtrekken, hebben steevast kaas bij om te smelten bij het haardvuur – dat was altijd al zo. Hier bij ons, thuis aan tafel, gebruiken we toestellen met pannetjes onder een grill of een bordenwarmer. Dit zijn de beste toestellen:
Een gourmetstel voor creatievelingen
Dit gourmetstel, dat raclette, grill en plancha combineert, is ideaal voor wie van afwisseling houdt. Er horen 8 extra diepe pannetjes bij. Tefal heeft dit gourmetstel uitgerust met Thermo-Spot®-technologie, zodat elk gerecht keer op keer perfect gaart. Met het bijgeleverde receptenboekje kun je nog wat creatieve inspiratie opdoen!
Combi grill – raclette – fondue
Verras je gasten met dit multifunctionele toestel van Solis – een raclette, grill en fondue in één. De twee apart regelbare thermostaten voor de fondue en voor de raclette/grill maken het extra makkelijk. Of het ook veilig is? Solis heeft zijn fonduepan uitgerust met een spatscherm en een handvat. Er is ook een koude zone om een raclettepauze in te lassen.
Als je van pannenkoeken houdt
De raclette Store’Inn van Tefal is ideaal voor wie van kaas én pannenkoeken houdt. Hartige pannenkoeken bakken loopt nooit meer mis dankzij de antiaanbaklaag. Tefal’s Thermo-Spot®- technologie zorgt ervoor dat alles perfect gaart. Een indicatielampje geeft aan wanneer de ideale raclettetemperatuur is bereikt. Genieten maar!
Raclette en steengrill
Met een raclette- en grilltoestel van Fritel wordt een maaltijd met vrienden en familie extra gezellig. Het elegante toestel is uitgerust met een afneembare natuursteen en de pannetjes met antiaanbaklaag kunnen in de vaatwasser. Prepareer groenten, kaas, een paar stukken vlees of schaaldieren. Zet wat sausjes op tafel, en het feest kan beginnen!
Eenvoudig en mooi raclettetoestel
Het elegante raclettetoestel Nova 02.162654 is uitgerust met een thermostaat met een lichtring, wat het eenvoudig maakt om de temperatuur in te stellen. De omkeerbare grillplaat met een vlakke en een geribbelde kant heeft een duurzame, gemakkelijk schoon te maken antiaanbaklaag.
Wat zijn de ingrediënten voor een geslaagde raclette?
- Kaas natuurlijk! Kies een mengsel van een basic raclettekaas en/of raclettekaas met een smaakje (knoflook, witte wijn, enz.), bij voorkeur van de kaasboer. Hoeveel kaas per persoon heb je nodig voor een raclette? 200 g.
- Fijne vleeswaren. Bijvoorbeeld ham, salami, spek … maar ook bizonvlees, Tiroler speck, coppa, bressaola en andere vleesspecialiteiten uit de bergen. Hoeveel? Reken 150 g vleeswaren per persoon.
- Aardappelen. Hoe moet je ze bereiden voor een raclette? Zoals jij ze het lekkerste vindt: geroosterd op de grill of vooraf gekookt zonder schil. Reken 150 à 200 g aardappelen per persoon.
- Augurkjes. Ook ingemaakte groenten zijn heerlijk bij raclette.
- Groenten. Gebruik je een gourmetstel met pannetjes, dan kun je de gasten plakjes champignons, uienringen, witlof, paprika, enz. voorschotelen om in de pannetjes of op de bovenliggende grill te bakken. Zet ook een frisse groene salade op tafel.
- Peper. Een snufje versgemalen zwarte peper maakt de kaas nog lekkerder.
Welke wijn schenk je bij een raclette?
Bij raclette wordt over het algemeen witte wijn geserveerd. Kies een wijn uit de Savoie zoals een chignin of een côtes-du-Rhone uit het noorden met een roussanedruif. Hou je het liever klassiek, opteer dan voor fruitige witte wijnen zoals een sauvignon of chardonnay. Rode wijn kan natuurlijk ook: een lichte pinot noir of een beaujolais.
Wat doen we met racletterestjes?
Hoe bewaar je racletterestjes?
De kaas kun je tot 3 weken bewaren, verpakt in huishoudfolie of aluminiumfolie. Prik kleine gaatjes in de folie. Verpakt in diepvrieszakjes kun je de kaas tot 3 maanden in de vriezer bewaren.
Fijne vleeswaren zijn maximaal 3 dagen houdbaar in de koelkast. Je kunt ze ook invriezen: verpakt in kleine diepvrieszakjes zijn ze tot 2 maanden houdbaar.
Hoe kun je racletterestjes verwerken?
De kaas is bruikbaar voor het gratineren van een ovenschotel met groenten, macaroni, vis of quiche.
De vleeswaren kun je verwerken in een pasta carbonara of in een hartige taart.
In hetzelfde thema
Ontharen voor dummies met de innovatieve scheer- en epileerapparaten van Braun
Hoe pak jij ongewenste haargroei aan? Elke vrouw ontwikkelt op een bepaald moment wel een routine waar ze zich goed bij voelt, thuis of in het schoonheidssalon. Toch kan het nooit kwaad om eens over het muurtje te kijken. In dit overzichtsartikel lijsten we de diverse...
Voor jou getest: de Philips Lumea BRI958/00
Semi-definitieve epileerapparaten verlossen je voor een lange periode van ongewenste haartjes. Op je benen, op je armen, onder je oksels, aan je bikinilijn, … Hiervoor mag ik de Philips Lumea BRI958/00 testen. Het resultaat ken ik nu nog niet, want de behandeling...
Zo vlieg je topfit het nieuwe jaar in
Dit is het moment om nog eens echt werk te maken van je goede voornemens! Ben je vast van plan om opnieuw een pak fitter en gezonder door het leven te gaan? Meer en gerichter bewegen, bewuster en evenwichtiger eten en eventueel ook je bloedsomloop actief stimuleren:...
De Braun Series XT5100-multigroom een week op proef
Een toestel om je baard te scheren of te trimmen, je randen bij te werken en je lichaamshaartjes mee af te scheren? De Braun Series XT5100 is een alles-in-één elektrisch scheerapparaat en baardtrimmer. Glenn, de echtgenoot van onze blogster Shana, nam de proef op de...