Voor jou getest: de KitchenAid K400 Artisan blender

Een smoothie, een cocktail, een milkshake… Ik ben er altijd voor te vinden. En om me te helpen bij de bereiding ervan kreeg ik de hulp van de KitchenAid K400 Artisan blender. Klaar voor het verdict?

Door Mélissa

door | 27 december | In de keuken

Prachtig design, stevig materiaal

Kitchenaid K400 Artisan

Wanneer ik de doos open, vind ik een blinkende blender in een mooie kleur. Ik mag de donkerrode versie testen. Wat meteen opvalt is dat de blender vrij zwaar is, maar ik zie dit echter als een pluspunt. Mocht dit een stofzuiger zijn, dan zou het wel vervelend zijn 😀 Maar een blender blijft in principe op z’n plaats staan. Je merkt dat dit een duurzame blender is met een stevige glazen mengkom. En voor wie geen fan is van rood: de KitchenAid K400 Artisan blender is beschikbaar in verschillende leuke kleuren. Top!

Verschillende snelheden en programma’s

Kitchenaid K400 Artisan

De KitchenAid K400 Artisan blender heeft vijf snelheden. Er is ook een pulseknop om zelf de duur en de frequentie van het mengen te bepalen. En dan zijn er nog vier mogelijkheden die het me makkelijk maken:

  • Een functie om ijs te malen en te hakken zonder vloeibare ingrediënten toe te voegen
  • Een functie om bevroren vruchten of ijs te mengen, bijvoorbeeld voor cocktails of ijskoffie
  • Een functie voor smoothies
  • Een zelfreinigende functie

Klaar om aan de slag te gaan

Kitchenaid K400 Artisan

De dag beginnen met een smoothie voor een vitaminenboost? Niets beter! Even een banaan en een appel schillen en in stukken snijden en verder hoef ik enkel op een knop te duwen. Ik plaats mijn ingrediënten in de mengkom, kies voor de smoothiefunctie en druk op de startknop. Na zo’n 45 seconden is mijn heerlijk drankje klaar om van te proeven.

Enig minpunt voor wie graag versgeperst fruitsap drinkt bij het ontbijt, de citruspers wordt niet automatisch meegeleverd. Je moet er eentje aanschaffen.

In de zomer smaakt een milkshake altijd. En in de winter ook 😋 Dus ik maak ook een milkshake. Ik stop vanille-ijs in de mengkom, voeg melk toe en kies weer voor de smoothie-functie. Heerlijk! Verder probeer ik ook de functie voor de ijsschilfers uit en ook interessant, de functie voor bevroren fruit. Alles werkt naar wens en ik smul van mijn receptjes!

Makkelijke reiniging

Kitchenaid K400 Artisan

Wie regelmatig een blender gebruikt, weet dat de mengbeker nadien een smosboel is. Deze keer is de reinigingsklus een pak makkelijker, want de KitchenAid K400 Artisan heeft een zelfreinigingscyclus. Na elk gebruik, vul ik de glazen mengbeker voor de helft met warm water en voeg ik een druppeltje afwasmiddel toe. En dan plaats ik de mengbeker met het deksel en de dop erop en draai ik de knop naar het juiste icoontje en druk ik op de startknop.

Je kan de glazen mengbeker, het deksel en het messsysteem ook bovenaan in de vaatwasser plaatsen als je dat wenst, maar ik gebruik de reinigingcyclus van het toestel zelf. Superhandig, vooral als je geen vaatwasser hebt.

De voor- en nadelen van de KitchenAid K400 Artisan

Kitchenaid K400 Artisan

Ik heb erg genoten van mijn week met de KitchenAid K400 Artisan. Niet enkel omwille van de extra hulp bij bereidingen, maar ook als mooi pronkstuk op mijn keukenblad 😊 Dit zijn de voor- en nadelen van deze blender:

👍🏼 Met z’n luxueuse uitstraling en stevige onderdelen is deze blender een 10/10 qua design
👍🏼 Beschikbaar in verschillende kleuren voor in elke keuken
👍🏼 Kwaliteitsvolle, glazen mengbeker van 1,4 liter
👍🏼 Scherpe messen voor gladde resultaten in een handomdraai
👍🏼 Ook geschikt voor harde ingrediënten zoals noten, amandelen, chiazaad en ijs
👍🏼 Handige draaiknop met vijf snelheden, een pulsoptie en drie programma’s: ijs fijnmalen, ijsdrankjes en smoothie.
👍🏼 Eenvoudige reiniging, de accessoires zijn vaatwasbestendig en er is een zelfreinigingscyclus

👎🏼 Geen citruspers bijgeleverd

 

KitchenAid K400 blender

KitchenAid K400 Artisan 

In hetzelfde thema

Hoe kies je de juiste kookplaat?

Hoe kies je de juiste kookplaat?

Of je nu een ware keukenprins(es) bent of gewoon zo efficiënt mogelijk wil kokkerellen: een goede kookplaat is onmisbaar. Maar wat zijn nu de belangrijkste criteria bij je zoektocht naar het voor jou ideale model? Ontdek met welke technologische snufjes je je keuken...

Met deze inbouwvaatwassers wordt de vaat doen echt plezant

Met deze inbouwvaatwassers wordt de vaat doen echt plezant

Ben je nog volop aan het nagenieten van een heerlijke maaltijd? Zalig, maar wie bekommert zich om de vuile vaat? Wel, met deze inbouwvaatwassers behoort deze tijdrovende en vervelende taak voorgoed tot het verleden. Bovendien zijn ze stuk voor stuk ook nog eens...

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.