Voor jou getest: de Moulinex PerfectMix Cook-blender

Een blender ken ik. Een soepmaker ook. Maar een blender met verwarmingsfunctie, daar had ik nog nooit van gehoord. Tot ik de Moulinex PerfectMix Cook mocht testen! Met zijn 10 automatische kookprogramma’s bereidt dit toestel zowel koude als warme recepten. Ik vertel je er alles over in deze blogpost!

Door Florence

door | 25 oktober | In de keuken

Eerste blik op het apparaat

Moulinex

Wanneer ik de doos open, komt er een robuust toestel tevoorschijn. Ik zet het meteen op het werkblad in mijn keuken. Dankzij de zwarte details en de behuizing in inox oogt het toestel heel stijlvol. Op de glazen beker staat per type bereiding (soep, koud of stoom) hoeveel er maximaal in mag. De beker heeft een totale inhoud van 1,75 liter.

Het deksel van de heating blender klikt stevig vast en is geïntegreerd in het handvat van de beker. Daardoor is alles luchtdicht afgesloten.

10 warme en koude kookprogramma’s

Moulinex

Mijn oog valt meteen op het grote aanraakscherm met de verschillende programma’s. Er zijn in totaal 10 automatische kookprogramma’s voor koude en warme bereidingen. Het toestel is ook uitgerust met een reinigingsprogramma dat tot 99,99% van de bacteriën verwijdert, een stoomprogramma om voedsel te stomen in het meegeleverde stoommandje, een pulsfunctie en een blenderfunctie.

De test: pompoensoep

Moulinex

Ik ben geïntrigeerd door het Smooth soup-programma, misschien omdat het toestel meer weg heeft van een blender dan van een soepmaker. Ik kan dan ook niet wachten om te testen of de blender van Moulinex écht in staat is om soep te bereiden van a tot z. Aangezien de herfst in het land is, besluit ik een pompoensoepje te maken.

Ik voeg alle ingrediënten toe aan de beker, zonder de toegestane limiet van 1400 ml te overschrijden: een halve kleine pompoen, een groot glas water, een grote ui, een teentje knoflook, een blokje groentebouillon, peper, zout en een scheutje room. Ik bevestig het deksel, selecteer het Smooth soup-programma en klik op de startknop. Het toestel begint te werken en de timer geeft 30 minuten aan. In tegenstelling tot bij een soepmaker is deze beker doorzichtig. Handig! Want zo zie ik op elk moment hoe het met mijn soep in wording staat.

Het toestel is tijdens het hele kookproces muisstil, behalve de laatste minuut, wanneer alles grondig gemixt wordt. Dat maakt uiteraard meer lawaai, maar het geluidsniveau blijft redelijk. Na afloop van het programma bekijk ik het resultaat: de soep is fluweelzacht en ruikt overheerlijk. Ik kan niet wachten om te proeven! En ja hoor, de smaak is al even goddelijk als de geur.

Makkelijk te onderhouden

Een blender met verwarmingsfunctie is superhandig om soep, smoothies en andere gerechten te bereiden. Maar een blender die niet makkelijk schoon te maken is, wordt al snel een last. Gelukkig is de Moulinex PerfectMix Cook heel eenvoudig te onderhouden.

Allereerst is het toestel uitgerust met een speciaal reinigingsprogramma. Sluit het aan, giet water in de beker, zet het deksel erop en start het Clean-programma. Na 8 minuten is de blender grondig gespoeld. Daarna moet je hem alleen nog even afvegen met een sponsje en wat afwasmiddel om de laatste voedselresten te verwijderen.

Een ander voordeel: de messen zijn afneembaar. Daardoor maak je ze veel makkelijker schoon dan wanneer ze vastzitten in de maatbeker. Met het meegeleverde borsteltje krijg ik zelfs de kleinste hoekjes schoon. Mijn blender ziet er weer uit als nieuw!

Het verdict?

Moulinex

Ik heb alleen het programma voor gladde soep getest, maar dat zegt wat mij betreft genoeg over de andere gerechten die je met de Moulinex PerfectMix Cook kan bereiden. Met zijn warme en koude recepten is het een echte must in mijn keuken. Ik had al een blender en een soepmaker, maar dit toestel combineert beide. Handig én het neemt minder ruimte in beslag in mijn kasten. Deze test was een succes!

Moulinex

Moulinex PerfectMix Cook

In hetzelfde thema

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Welkom in de wereld van de Lenovo M11-tablet! Met zijn grote scherm van 11 inch en zijn handige functies is deze tablet veel meer dan gewoon een gadget. In deze blogpost ontdek je waarom ik deze tablet een echte must-have vind. Eerste blik op de tablet Als ik de doos...

Getest: de Samsung Galaxy S24

Getest: de Samsung Galaxy S24

Dol op alles wat te maken heeft met technologie en innovatie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vandaag vertel ik jullie alles over mijn ervaring met de gloednieuwe reeks smartphones van Samsung, de Samsung Galaxy S24. Stel je even een magische koffer voor waarin...