Voor jou getest: de IPL Braun Skin I-Expert

Wil je niet iedere dag te veel tijd aan scheren of ontharen besteden? Dan is de Braun Skin I-Expert IPL voor jou gemaakt! Dit apparaat biedt een langdurige ontharingsoplossing en past zich aan je huidskleur en haarkleur aan. Ik heb het getest en ik ben overtuigd. Wil je meer weten?

Door

Nele

door | 3 mei | Schoonheid & Welzijn

Unboxing

In de doos zit natuurlijk de IPL-epilator. Deze is zeer licht en elegant met zijn roze kleur, zijn klassieke kop voor de oksels en benen, en een precisiekop die dan weer ideaal is voor de bikinilijn en het dons van de bovenlip te lijf te gaan. De twee kopstukken verbinden via Bluetooth/Wi-Fi met je smartphone. Zo weet je altijd zeker dat je de juiste kop voor het juiste lichaamsdeel gebruikt.

Daarnaast vind je ook een Venus Smooth Swirl-scheermes om te scheren voor het gebruik van de epilator, evenals een kabel met stekker. De kers op de taart is het mooie roze opbergtasje. Hierdoor kan ik hem makkelijk opbergen zonder extra rommel te maken in mijn badkamerkastje!

Opgelet: een beschermende bril is niet voorzien bij dit apparaat.

App

Ik had nooit gedacht dat het eerste gebruik van deze IPL succesvol zou zijn. Ik was echt verrast door de effectiviteit en het nut ervan. Als eerste stap kan ik mijn huid scannen om te bepalen welke kleur mijn haren en huid hebben. Dat klinkt misschien wat vreemd, maar mocht je dit nog niet weten: er is een zeker contrast tussen je huidskleur en de kleur van je haren nodig wanneer je met een IPL wilt werken.

Wist je trouwens dat je huidskleur verschilt van gebied tot gebied? Daarom analyseren de sensoren (met Uv-filter!) van de epilator je huid 80 keer per seconde om elke kleurvariatie te detecteren en past hij automatisch de kracht van elke flits aan. Dit is echt handig, want ook al merk je het verschil niet meteen, je ziet toch optimale resultaten op de lange termijn.

Op de app kan ik alles personaliseren zoals de intensiteit van mijn haren en de resultaten die ik wil zien.

Vervolgens kan ik via de applicatie mijn ontharingssessies plannen, waardoor ik bijgevolg geen enkele sessie oversla. De app begeleidt je trouwens stap voor stap doorheen de hele ontharingsproces: hij legt me uit hoe ik het apparaat correct op mijn huid moet plaatsen voor een optimaal resultaat. Daarnaast vertelt hij me ook hoe lang ik moet ontharen en informeert hij me ook over het aantal sessies dat ik nog heb.

Goed om te weten: de applicatie is ook beschikbaar in het Nederlands.

Test

Ik had nog nooit eerder een IPL getest, dus haastte ik me zo snel als ik kon naar mijn badkamer om het apparaat uit te proberen. Het resultaat was dan ook een absolute verrassing… Ik voelde helemaal niets van de ontharing!

Na een testsessie van slechts tien minuten had ik beide onderbenen onthaard. Nog nooit heb ik mijn benen in zo weinig tijd kunnen ontharen. Let wel: voor een snel en blijvend resultaat scheer je best je benen iedere dag gedurende drie weken. In ruil voor jouw tijd krijg je dan wel gladde benen waar je een jaar lang niet naar moet omzien. Een goede deal, toch ?

Het apparaat biedt 2 standen voor een gevoelig huid die de lichtintensiteit aanpassen, evenals drie intensiteiten. Door 400 000 lichtflitsenflitsen iedere 0,5 seconden op je huid te richten, vermindert dit apparaat het risico om kleine plekjes te missen. Zo ben je altijd zeker van compleet gladde benen!

Ik trok ook mijn stoute schoenen aan en testte het apparaat ook op mijn bovenlip. Hoewel ik wat bang was voor pijn bij gebruik in het gezicht, kan ik je verzekeren dat dit apparaat echt geen pijn doet! Hierdoor kon ik me makkelijker concentreren op het verwijderen van haren in plaats van op de gebruikelijke pijntjes die een klassieke ontharing kan veroorzaken.

Na deze testperiode van twee weken, zie ik al een groot verschil ten opzichte van voorheen. Dat belooft veel goeds voor deze zomer!

Conclusie

Dankzij de Braun Skin I-Expert IPL-epilator hoef je je geen zorgen meer te maken om je benen. Geniet van een snelle, pijnloze en ontharing die maandenlang zichtbaar is. In ruil voor slechts tien minuten per week gedurende drie weken krijg jij gladde onderbenen om ongeëvenaarde resultaten te krijgen voor één jaar.

+ Echt makkelijk in gebruik
+ Doet geen pijn
+ 400.000 lichtflitsen
+ Maakt geen lawaai
+ Geschikt voor heel wat verschillen huidtinten en haarkleuren

– Geen bril meegeleverd
– Enkel te gebruiken op netstroom
– Niets om het apparaat mee schoon te maken

Braun Skin I-Expert PL7147

In hetzelfde thema

Voor jou getest : LG OLED G4 65’’

Voor jou getest : LG OLED G4 65’’

Ik heb de kans gehad om de nieuwe OLED TV G4 65 inch (164 cm) van LG te testen. Het toestel belooft prestaties van de bovenste plank met een nieuwe Alpha11-processor en een verbeterd beeldscherm. Meer weten? Lees dan verder.Look  Hoewel je de tv makkelijk op een...

Getest: de Samsung Galaxy S24

Getest: de Samsung Galaxy S24

Dol op alles wat te maken heeft met technologie en innovatie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vandaag vertel ik jullie alles over mijn ervaring met de gloednieuwe reeks smartphones van Samsung, de Samsung Galaxy S24. Stel je even een magische koffer voor waarin...

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Welkom in de wereld van de Lenovo M11-tablet! Met zijn grote scherm van 11 inch en zijn handige functies is deze tablet veel meer dan gewoon een gadget. In deze blogpost ontdek je waarom ik deze tablet een echte must-have vind. Eerste blik op de tablet Als ik de doos...