De 5-in-1 tafelgrill van Solis voor jou getest: wat vinden wij ervan?

Wat is er tijdens de feestdagen (of eigenlijk op elke koude winterdag) gezelliger dan samen met je vrienden racletten, pannenkoekjes bakken of hapklare stukjes vlees en groente grillen? Ik mocht de 5-in-1 tafelgrill van Solis uitproberen, en hij heeft me allesbehalve teleurgesteld. Hou je ervan om gezellig samen met je tafelgenoten te koken op een originele manier? Dan is dit apparaat een echte must-have. Hier lees je wat ik ervan vond.

DoorJeanne Poma

door | 26 december | Thuis

De grootste voordelen op een rijtje:

  • Elegante grill met eenvoudige bediening
  • Veelzijdig en leuk om te gebruiken
  • Grote bakplaat
  • Koude zone
  • Regelbare thermostaat

Raclette, grill … dit apparaat is het allemaal

Solis levert geen half werk. Dat merk je aan de veelzijdigheid van dit 5-in-1 apparaat: raclette + tafelgrill + wok + pizza + pannenkoekjes.

Zoals de productbeschrijving belooft, heeft het toestel een grote grillplaat (27,5 bij 56,5 cm) met een geribbeld en een glad gedeelte. Zo kan ik mijn stukjes vlees en kip grillen én gewoon bakken. Lekker, die variatie!

Maar wat als ik geen zin heb om te grillen? Wel, dan draai ik de bakplaat gewoon om. Op de andere kant staan ruime cirkels waarin ik met gemak een omelet, pannenkoek of pizza bak. En als ik knapperige groentjes wil, kan ik met dit toestel ook wokken. Voor pizza’s leg ik gewoon een schijfje pizzadeeg met tomatensaus en kaas op de plaat. Even wachten en ik kan mijn tanden in een krokante minipizza zetten.

Kort gezegd: dit apparaat is geweldig om hartige bereidingen én zoete desserts te maken terwijl ik gezellig aan tafel zit met mijn vrienden!

Regelbare thermostaat en koude zone

Dit grote toestel voor 8 personen is ook ideaal om te racletten. Terwijl we aperitieven, laat ik het toestel al opwarmen. Meteen ontdek ik iets handigs: ik kan alleen het deel inschakelen waar we straks de raclettepannetjes zetten. Zo verbranden we ons niet aan de rest van het apparaat. Ik kan ook de thermostaat regelen om het eten sneller te laten garen of net om aan het einde van de maaltijd wat langzamer te genieten.

Het vermogen van 1500 W houdt de baktemperatuur perfect stabiel. Een mooi extraatje: de koude zone onder het apparaat. Daar kan ik mijn pannetje tussen twee racletterondes kwijt zonder het tafellaken vuil te maken.

Elegante grill met eenvoudige bediening

De 5-in-1 tafelgrill van Solis is gemaakt van erg stijlvolle materialen. De coating van de bakplaat en de raclettepannetjes is extreem sterk en gemaakt van hoogwaardige materialen. Ze gaan dus erg lang mee. Bij het apparaat krijg je ook een set stevige spateltjes.

Het thermostaatsysteem werkt erg intuïtief: de icoontjes geven aan welke plaat warm wordt. De status van de thermostaat zie ik duidelijk aan de indicatielampjes: rood betekent dat het apparaat opwarmt, groen dat we aan tafel kunnen.

Makkelijk te reinigen

Op de bakplaat en de pannetjes zit een antiaanbaklaag. Daardoor moet ik geen olie of boter gebruiken voordat ik mijn vlees, kaas of pannenkoekenbeslag op de plaat leg of giet. En als ik het toestel later moet schoonmaken, blijft er niets kleven! Dat is pas aangenaam.

Een klein minpuntje: de raclettepannetjes en bakplaat mogen niet in de vaatwasser. Gelukkig krijg je ze makkelijk schoon met water en een vaatdoek. De restjes op het oppervlak komen moeiteloos los.

Test geslaagd?

De pluspunten

Veelzijdige menu’s

Voor 8 personen

Koude zone voor je spatel of pannetje

Regelbare thermostaat

Makkelijk te reinigen

De minpunten

De spateltjes mogen niet in de vaatwasser

Niet makkelijk op te bergen

SOLIS 5 IN 1 TABLE GRILL FOR 8

In hetzelfde thema

Multimedia: laptops, thuisnetwerken en externe SSD’s

Multimedia: laptops, thuisnetwerken en externe SSD’s

Valt de werkdag thuis of op verplaatsing je soms behoorlijk zwaar? Wedden dat het met de juiste multimedia en een aangepaste technologische omkadering al een pak beter lukt? Investeer in een slim en snel thuisnetwerk Dit draadloze en energiezuinige Smart Mesh Wifi...

Test: Microsoft Surface Pro 9 tablet pc

Test: Microsoft Surface Pro 9 tablet pc

Ik mocht 3 weken lang de blauwe ‘Sapphire’ Surface Pro 9 van Microsoft testen. Hieronder vertel ik je alles over de test van deze tablet pc, die je met een magnetisch toetsenbord in een handomdraai omtovert tot een laptop!Unboxing Wanneer ik de stijlvolle, sobere en...

Door ons getest: Samsung Galaxy Book3 Pro 360

Door ons getest: Samsung Galaxy Book3 Pro 360

Samsungs nieuwste laptop, de Galaxy Book3 Pro 360, belooft fabelachtige kleuren dankzij het Super Amoled-touchscreen en is uitgerust met een krachtige Intel®Core™-processor van de 13e generatie. Tijd om hem uit te testen!  Unboxing!  Als ik de doos open, tref ik de...