De Bosch Unlimited 7 steelstofzuigers: test en vergelijking

Een kat in huis, dat betekent veel liefde en veel stofzuigen. Dagelijks haal ik mijn steelstofzuiger uit de berging om snel schoon te maken. Dit doe ik sinds enkele weken met de Bosch BCS711PET Unlimited 7 en de Bosch BCS711MAT Unlimited 7, want ik mag ze beide testen. Benieuwd naar mijn verdict?

Door Mélissa

door | 6 februari | Thuis

De verschillen tussen beide modellen

 

Bosch CS711PET Unlimited 7 Bosch CS711MAT Unlimited 7
Rode kleur Zwarte kleur
AllFloor ProAnimal-borstel  AllFloor DynamicPower borstel
ProAnimal-hulpstuk Kierenzuigmond
Flexibele zuigslang meegeleverd Stofborstel meegeleverd

De accessoires

De Bosch BCS711PET Unlimited 7 wordt geleverd met allerlei accessoires die ik allemaal wil uitproberen. Ik vind onder andere een kleine turboborstel met extra borstelrol om hardnekkige haartjes op kleine oppervlakken te verwijderen, een grote turboborstel waarmee ik de vloeren schoonmaak en een matraszuigmond die ik gebruik om mijn matras even te stofzuigen. Ik vind ook enkele handige hulpstukken in de doos zoals de plooibare buis, de flexibele zuigmond voor plinten en de zuigslang. Verder worden er ook een docking station en een muurbeugel bij het toestel geleverd. Zo kan je de steelstofzuiger makkelijk opbergen en opladen.

In de doos van de Bosch BCS711MAT Unlimited 7 vind ik geen mini-turboborstel en geen zuigslang, maar wel een extra stofborstel en een ander type flexibel mondstuk.

Opladen en go!

Ik stofzuig meer dan eens per week en dan is een steelstofzuiger echt wel handig. Zo hoef niet telkens met de sledestofzuiger te zeulen en van stopcontact te veranderen. Voor ik mijn nieuwe huishoudhulpjes kan gebruiken moet de batterij 5 uur opladen. Da’s wel vrij lang, zeker als je graag meteen aan de slag wil, zoals ik nu. Eens de batterij volledig opgeladen is, kan ik er ongeveer 40 minuten mee stofzuigen in Eco-stand. Deze stand volstaat voor mij, maar je kan ook kiezen voor de automatische stand (15 min.) of de turbostand (10 min. gebruik). Handig, de leds op de handstofzuiger geven de batterijstatus aan om te zien hoeveel tijd je nog kan schoonmaken voor de batterij leeg is.

Turbo!!!

Het eerste mondstuk dat ik aan de zuigbuis bevestig zijn de gemotoriseerde mondstukken. Hiermee reinig ik de vloeren. De zuigbuis zelf is ook superhandig, want je kan er een knikbare buis van maken. Gewoon even de knop induwen en het wordt een heel flexibel hulpstuk waarmee je makkelijk onder lage meubels zoals het bed stofzuigt. De rode Unlimited 7 is speciaal ontwikkeld voor dierenhaar en is uitgerust met een ProAnimal-turboborstel en de zwarte steelstofzuiger heeft een DynamicPower-turboborstel.

Het gemotoriseerde mondstuk

Met de ProAnimal-turboborstel, verdwijnen de kattenkorrels en kattenbakvulling die op de grond zijn terecht gekomen (mijn kat is soms wat rommelig 😊) meteen. Hierdoor alleen al scoort de Bosch BCS711PET Unlimited 7-steelstofzuiger goede punten bij mij, want bij mijn huidige steelstofzuiger wordt kattenbakvulling niet deftig opgezogen. Mijn steelstofzuiger verbrijzelt eerst de stukken waardoor ik de handeling meerdere keren moet herhalen voor alles proper is.

De DynamicPower-turboborstel van de Bosch BCS711MAT Unlimited 7 is ook heel efficiënt. Ik heb thuis enkel tegels liggen, maar je kan deze stofzuigers ook gebruiken voor parket en tapijten.

De mini-turboborstel

Enkel de heeft een mini-turboborstel om ook kleinere oppervlakken waar haartjes blijven liggen aan te pakken. Ik bevestig het ProAnimal-hulpstuk op de handstofzuiger en laat de zuigbuis achterwege. Met de handstofzuiger, reinig ik de krabpaal, de zetel en het huisje van mijn viervoeter in een mum van tijd! Ook de autozetels pak ik met het miniturbo-mondstuk aan.

Even pauzeren

Bij deze Bosch-steelstofzuigers wordt ook een wandhouder geleverd voor wie z’n steelstofzuiger graag een vaste plaats in huis geeft en hem makkelijk wil opbergen na elk gebruik. Je kan je toestel ook eenvoudig opladen op deze manier. Aangezien ik de Bosch Unlimited 7 enkele weken test, heb ik geen vijzen in de muur geboord. Soms laat ik ze even parkeren en bevestig ik ze via het haakje aan een meubelstuk. Zonder de kruimeldief, kan ik ze ook wel gewoon rechtop laten staan in de berging.

Elk stofje gespot

In de winter is het snel donker en dan komt extra zichtbaarheid wel van pas tijdens het stofzuigen. Zeker eens proberen (of net niet 😊): het licht uitdoen en je enkel op de led-lampjes baseren als verlichting. Dan zie je het vuil en stof pas echt liggen. Ook al stofzuig je dagelijks en denk je dat er vandaag niet gestofzuigd hoeft te worden.

Leegmaken zonder aanraken

Na elke stofzuigbeurt maak ik het stofreservoir leeg, ik haal de pluisjes rondom de zeef weg en onderaan de stofzuiger haal ik ook soms wat vuildeeltjes of haar weg van de borstel zodat alles efficiënt blijft werken. Het stofreservoir leegmaken is eenvoudig. Met één druk op de knop maak ik het reservoir los van de kruimeldief. En dan hou ik het reservoir boven de vuilbak en druk op de knop om het vuil in de vuilbak te laten vallen. Top, want zo voorkom ik contact met het vuil en vliegt het opgezogen stof tijdens het ledigen niet rond in de ruimte.

Het verdict?

Ik ben positief over beide steelstofzuigers, maar omdat ik een huisdier heb, verkies ik de Bosch BCS711PET Unlimited 7. De twee modellen hebben als grootste troef hun flexibiliteit en kracht. Kruimels, chips, kattenbakvulling… alles verdwijnt meteen in het stofreservoir. De andere troeven som ik hieronder nog even op. En zijn er ook minpunten?

👍 Geleverd met flexibele accessoires
👍 Bij de Bosch BCS711PET Unlimited 7 krijg je twee efficiënte turboborstels: ideaal voor mensen met huisdieren. Bij de BCS711MAT Unlimited 7 krijg je één krachtige turboborstel
👍 De accessoires klikken makkelijk aan elkaar vast
👍 Led-lampjes om in donkere hoeken ook elk stofje te stofzuigen
👍 Zowel de rode als de zwarte steelstofzuiger hebben een knap ontwerp
👍 Flexibele buis, 90° plooibaar om makkelijk onder meubels te stofzuigen
👍 Uitstekende batterij
👍 Stofreservoir ledigen zonder contact met het vuil
👍 Wandhouder om je toestel aan de muur te bevestigen en haakje om hem even te parkeren
👍 Geschikt voor alle soorten vloeren, tapijten, plinten, zetels en zelfs voor het plafond

👎 5 uur opladen voor 40 minuten gebruik

Bosch BCS711PET Unlimited 7

Bosch
BCS711PET Unlimited 7

Bosch BCS711MAT Unlimited 7

In hetzelfde thema

Voor jou getest : LG OLED G4 65’’

Voor jou getest : LG OLED G4 65’’

Ik heb de kans gehad om de nieuwe OLED TV G4 65 inch (164 cm) van LG te testen. Het toestel belooft prestaties van de bovenste plank met een nieuwe Alpha11-processor en een verbeterd beeldscherm. Meer weten? Lees dan verder.Look  Hoewel je de tv makkelijk op een...

Getest: de Samsung Galaxy S24

Getest: de Samsung Galaxy S24

Dol op alles wat te maken heeft met technologie en innovatie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vandaag vertel ik jullie alles over mijn ervaring met de gloednieuwe reeks smartphones van Samsung, de Samsung Galaxy S24. Stel je even een magische koffer voor waarin...

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Welkom in de wereld van de Lenovo M11-tablet! Met zijn grote scherm van 11 inch en zijn handige functies is deze tablet veel meer dan gewoon een gadget. In deze blogpost ontdek je waarom ik deze tablet een echte must-have vind. Eerste blik op de tablet Als ik de doos...