Hoover HF9-steelstofzuiger: de test

De HF9-steelstofzuiger ziet er niet alleen fancy uit, met de omschrijving “Meer zuigkracht, accessoires voor alle oppervlakken en eenvoudig onderhoud, voor gemakkelijk dagelijks gebruik” verwacht ik er veel van. Kan hij mijn verwachtingen inlossen?

Door Timo

door | 12 april | Thuis

Unboxing

Wanneer ik de HF9-steelstofzuiger van Hoover bezorgd krijg, ben ik verbaasd over de grootte van de verpakking. Geraken alle delen van de steelstofzuiger en de verschillende accessoires in zo’n kleine doos? Blijkbaar dus wel.

Ik open de doos en zie dat alle stukken van de HF9-steelstofzuiger individueel en verzorgd in karton verpakt zijn. Aanwezig zijn een standaard 2-in-1-zuigkop, een buis, een handvat met de bedieningsknoppen en stofopvangbak, een lader, een muurbevestiging en een handleiding. Verder krijg je ook verschillende accessoires meegeleverd: een combinatieopzetstuk met borstel voor meubels, een kierenzuiger en een minipowermondstuk, ideaal voor het verwijderen van huisdierharen, en een kleine schoonmaakborstel om de filter en de afvalbak te reinigen.

De gebruikershandleiding voor verschillende manipulaties is duidelijk. Je krijgt niet in woorden, maar wel met afbeeldingen uitgelegd hoe je bijvoorbeeld de steelstofzuiger in elkaar zet, van modus en opzetstuk wisselt, de opvangbak ledigt en de filter kuist.

Gevoel en gebruiksgemak

Na een volledige oplaadbeurt ben ik helemaal klaar voor een eerste test. In enkele clicks zijn de verschillende stukken met elkaar verbonden en kan ik beginnen stofzuigen. De HF9-steelstofzuiger heeft 2 modi: een harde vloerstand en een tapijtstand. Je kan ook extra vermogen vragen door over te schakelen op de Turbo-modus.

In tegenstelling tot wat ik vreesde, want de doos met alles erin is eigenlijk niet zo licht, is hij heel manoeuvreerbaar en zeker oké qua gewicht. Verder heeft hij een goede handgreep én je kan je voet gebruiken om van opzetstuk te wisselen. In mijn kamer met houten vloer heb ik de Turbo-modus niet nodig, de HF9 zuigt het stof vlot op.

Autonomie en geluid

Hoover deelt mee dat zijn HF9-steelstofzuiger een autonomie heeft van 30 minuten op 1 batterij van 4000 mAh. In werkelijkheid is deze zelfs iets meer. Na een volledige oplaadbeurt van ruim 3 uur lees ik het volgende af op het leddisplay: 35 minuten bij gebruik van de harde vloermodus, 30 minuten voor de tapijtmodus en 12 minuten voor de Turbo-modus.

Ook het geluid valt goed mee. Hij is niet de meest stille steelstofzuiger die ik al heb mogen testen, maar dat is ergens ook wel logisch als je weet dat hij een maximale zuigkracht heeft van maar liefst 350 W.

Handige extra’s

De Hoover HF9-steelstofzuiger heeft ook enkele handige extra functies. Het ANTI-TWIST™-systeem voorkomt dat haren en huisdierharen tijdens de schoonmaakbeurt rond de borstelrol verstrikt raken. Je kan trouwens simpelweg het bovenste gedeelte verwijderen om de borstel een optimaal onderhoud te geven.

Verder is de borstel van de HF9 uitgerust met 2 ledlampen waardoor je ook in de donkerste hoeken van de kamers geen stof mist. En met de Quick Park&Go-functie kan je hem tijdelijk in verticale positie parkeren, heel handig als je bijvoorbeeld een meubelstuk moet verplaatsen of de telefoon moet opnemen. Ten slotte kan je je steelstofzuiger registreren in de hOn-app, waar je toegang hebt tot een snelgids, onderhoudstips en productbehandeling. Met de registratie van je toestel profiteer je bovendien ook van een garantie van 5 jaar.

Conclusie

De Hoover HF9-steelstofzuiger is zeker geslaagd voor zijn test! Met zijn verschillende accessoires en krachtige zuigkracht is je kamer in een sneltempo weer stofvrij. Als je op zoek bent naar een stofzuiger voor een eenvoudig dagelijks gebruik raad ik je hem zeker aan.

HOOVER H-FREE 910 HOME&PET

In hetzelfde thema

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Ik heb het geluk gehad om de volledige en gloednieuwe Samsung Galaxy Tab S9-serie een aantal weken te mogen testen. Zijn de Tab S9, S9+ en S9 Ultra zo anders dan de Tab S8-serie? En wat is er net nieuw aan? Je ontdekt het allemaal in dit artikel! In de doos Als je de...

LG OLED EVO GALLERY DESIGN TV: onze test

LG OLED EVO GALLERY DESIGN TV: onze test

De LG OLED GALLERY TV is aan de beurt om getest te worden! Meer bepaald de LG OLED 55 inch G36. De LG OLED GALLERY TV is verkrijgbaar in 3 verschillende groottes: 65, 77 & 83 inch. In 2023 is dit model toe aan zijn 3e generatie. Wat hem onderscheidt van de G2 is...