Laurastar S Pure Plus-strijksysteem, de ultieme test

De huishoudelijke taken… Da’s niet echt mijn favoriete bezigheid. En vooral het strijken, zie ik nooit echt zitten. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn strijkbeurten wel plezierig worden? Hier komt het: ik mocht een maand lang dit innovatieve strijksysteem van Laurastar uittesten: de nieuwe S Pure Plus! Verloopt het strijken nu wel vlekkeloos? Ik geef je graag meer uitleg in mijn artikel.

Door Shana

door | 30 augustus | Thuis

Praktisch ontwerp

design

Bij het openen van de doos ben ik meteen aangenaam verrast door het knappe en ergonomische design van het strijksysteem! Het gaat hier namelijk over een inklapbare strijkplank. Leuk weetje: dit strijksysteem is ook uitgerust met 2 paar wieltjes om het makkelijk te verplaatsen en op te bergen. De uitklapbare steun voor het strijkijzer verlengt mijn werkvlak zodat ik mijn strijkplank maximaal kan benutten. En de opbergruimte voor het zeer lichte strijkijzer is hittebestendig, om het veilig te kunnen opbergen wanneer het nog warm is, meteen na gebruik..

Eerste stappen vóór gebruik

gebruik

Ik stel de tafel in op de juiste hoogte en trek er de hoes overheen. Nadien steek ik de draadgeleider in de daarvoor bestemde opening en ik spoel de stoomtank eerst even uit. Ik steek de stekker in en druk op de ON/OFF-knop. Ik wacht zo’n 3 minuutjes en hou in gaten wanneer het oranje controlelampje uitgaat en het groene gaat branden. Ziezo, de Laurastar S Pure Plus is klaar voor gebruik!

Actieve strijkplank met aanzuig- en opblaassysteem

plank

De S Pure Plus is voorzien van een actieve strijkplank met een aanzuig- en opblaassysteem. Superhandig als ik bijvoorbeeld een hemd wil strijken! Met de opblaasfunctie kan ik op een luchtkussen strijken, wat ideaal is voor lichte, gevoelige stoffen en dat voorkomt ook kreuken en lichte plekken op donkere stoffen. En de aanzuigfunctie? Die helpt om bijvoorbeeld mijn broek op de strijkplank vast te houden, zodat ik die perfecte plooi erin kan strijken. Kortom, na elke beweging verdwijnt elke kreuk als sneeuw voor de zon. Ik ben versteld van het resultaat!

Verticaal ontkreuken

verticaal

Met dit stoomstrijkijzer van Laurastar kan ik mijn kledij ook snel en eenvoudig verticaal ontkreuken. Hoe ga ik te werk? Ik schroef de verticale houder aan elkaar vast (in de handleiding staat alles perfect uitgelegd), ik plaats hem op de voorziene plek en draai eraan om het vast te zetten.

Ready voor de test? Ik hang er eerst een hemd aan, hou mijn strijkijzer op enkele centimeters van de stof en richt de stoom naar het kledingstuk toe. Let op: ik ontkreuk altijd met verticale bewegingen, van boven naar beneden. Ik herhaal deze bewegingen tot de plooien verdwenen zijn door de werking van de stoom. Kijk eens, na enkele seconden krijg ik een mooi resultaat.

Perfect hygiënische was

Laurastar

Wist je dat de DMS-stoom van Laurastar een perfect resultaat garandeert, door het hart van de vezels te zuiveren en 99,9 % van de bacteriën en virussen en 100 % van de mijten te doden in een enkele strijkbeweging. De stoomuitstoot van de S Pure Plus gebeurt zonder vochtigheid en is 15 keer sneller dan die van standaard stoomstrijkijzers. Mijn kledingstukken zijn nu meer dan gezuiverd en ontsmet. Zalig!

Mijn verdict

stoomgenerator

Met dit uitstekende Laurastar-strijksysteem verlopen mijn strijkbeurten nu sneller en comfortabeler. Dit zeer lichte strijkijzer ligt echt goed in mijn hand en laat de plooien en kreuken in een oogwenk verdwijnen. De kraag van een hemd strijken, is nu een makkie. Ik kan ook eenvoudig rond de knopen dankzij de handige punt van het strijkijzer. Ik besef nu pas hoe vlotjes strijken verloopt met het juiste toestel. Wil je ook graag de plooien gladstrijken? Haal de Laurastar S Pure Plus in huis!

 

Laurastar S Pure Plus

In hetzelfde thema

Test: Black+Decker BHSMP2008-QS stoomreiniger

Test: Black+Decker BHSMP2008-QS stoomreiniger

Elke week haal ik mijn emmer, dweil en reinigingsmiddel uit de berging om de vloeren schoon te maken. Maar deze keer pak ik het anders aan, want ik mag de de Black+Decker stoomreiniger testen. Of een stoomreiniger een goed alternatief is voor de emmer en de dweil? En...

Tournée Minérale: geniet van een heerlijke mocktail

Tournée Minérale: geniet van een heerlijke mocktail

Ga de uitdaging van Tournée Minérale aan en drink in februari een maand lang geen alcohol. De ideale gelegenheid om aan je gezondheid en welzijn te werken, maar ook om nieuwe alcoholvrije drankjes te ontdekken! Wat is een mocktail? Een mocktail is een alcoholvrije...

Voor jou getest: de nieuwe Nilfisk S1-steelstofzuigers

Voor jou getest: de nieuwe Nilfisk S1-steelstofzuigers

Deze maand was het stofzuigen geblazen, want ik mocht drie nieuwe steelstofzuigers van het merk Nilfisk testen: de S1 Home Plus, de S1 Allergy Plus en de S1 Pet Care Plus. Wat is het verschil en zijn er enkel plus-punten aan deze S1-reeks stofzuigers van Nilfisk? Ik...