Laurastar-stoomreiniger en -stoomgenerator uitgetest

Properheid en hygiëne zijn cruciaal in mijn gezin. Daarom hecht ik veel belang aan het kopen van degelijk schoonmaak- en reinigingstoestellen, die echt verschil maken in huis. Onlangs mocht ik met veel enthousiasme de Laurastar IZZI-stoomreiniger en de Lift Xtra Titan-stoomgenerator uittesten en mijn eerlijke mening geven. Benieuwd wat ik ervan vond? Check it out!
Door Shana

door | 16 december | Thuis

Laurastar IZZI & Lift Xtra: eerste indruk

laurastar

Ik haal eerst de Laurastar IZZI uit de doos en merk meteen dat het om een compact toestel gaat met stijlvol design. In de verpakking zitten een hittebestendige handschoen, een anti-kalkpatroon, 2 beschermzolen. Dit krachtige toestel ga ik dus gebruiken om mij hele huis te zuiveren, zowel voorwerpen, oppervlakken als stoffen. Om zoveel mogelijk microben zoals virussen, bacteriën, schimmels en mijten te bestrijden. Benieuwd!

Nadien bekijk ik de Laurastar Lift Xtra van dichterbij. Het gaat hier om een 3-in-1 toestel dat ik kan gebruiken om te strijken (als stoomgenerator), om verticaal te ontkreuken en om bijvoorbeeld mijn kussen te zuiveren. Oh hoe leuk, dit toestel is voorzien van een automatische kabelhaspel zodat ik hem makkelijk kan opbergen.

IZZI bijt de spits af

Alvorens ik begin plaats ik het anti-kalkpatroon in het waterreservoir en vul ik het met kraanwater. Ik plaats de IZZI op een vlakke ondergrond en steek de stekker in het stopcontact. Het snoer is niet superlang dus een verlengdraad is wel handig als je het mij vraagt. Zo kan ik mij makkelijk in héél mijn huis verplaatsen. Ik schakel hem aan en een wit lichtje begin te knipperen tijdens de opwarming van het toestel. Zodra het witte lichtje blijft branden, kan ik aan de slag. Ik moet wel de juiste guard (rubberen beschermzolen) gebruiken. Ik kan kiezen uit de:

  • Textile guard voor kussens, speelmatten, gordijnen, stoffen tassen…
  • Surface guard voor tafels, werkbladen, klinken, haarborstels, gootstenen…

Nadien neem ik de hygiënische stomer in de hand en stoom 3x in de lucht om waterdruppels te voorkomen. Ik hou de stoomknop voortdurend ingedrukt en raak altijd het materiaal aan. Door omhoog, omlaag, links en rechts te stomen, ben ik mijn huis perfect aan het desinfecteren en gaan 99,999% van de microben eraan in minder dan 5 seconden, zalig!

Mijn man is allergisch aan huisstofmijt en dit toestel is hiervoor gewoon perfect. Ook voor de gezondheid van baby’s. Mijn gordijnen en sofa zijn nu vrij van onaangename geurtjes en ik moet geen beroep doen om schoonmaakmiddelen met voor chemische stoffen.

De beurt aan de Lift Xtra

De Laurastar Lift Xtra Titan is snel gebruiksklaar. Ik doe de stekker in het stopcontact, druk op de hoofdschakelaar en een lichtje begin gedurende 3 minuutjes te knipperen. Zodra het witte lichtje aanblijft, kan ik eraan beginnen.

Ik kan kiezen tussen 2 stoomfuncties:

  • De stoom-functie: ik druk op één van de 2 stoomknoppen om een stoomstoot te krijgen.
  • De pulse-functie: ik druk op de knop en de stoom verspreidt in opeenvolgende impulsen voor een nog sneller en perfecter resultaat.

Leuk weetje: deze Laurastar-stoomgenerator wordt automatisch uitgeschakeld als hij 10 minuten niet wordt gebruikt. Da’s veiligheid boven alles!

Om verticaal te ontkreuken, heb ik de hemden van mijn man aan een kleerhanger gehangen. Ik ga lichtjes van boven naar onder over de stof met telkens korte stoomstoten. Echt tijdbesparend en doeltreffend! Wat natuurlijk ook heel praktisch is voor studenten die weinig tijd hebben op kot of om snel een bloesje dat een tijdje geleden gestreken is geweest, even op te frissen.

Ik heb wel even gestruggeld met een hemd dat niet makkelijk te ontkreuken was. Ik heb het kledingstuk dan op mijn strijkplank geplaatst en deze gestreken op de normale wijze om zo de plooien er sneller uit te krijgen. Het strijkijzer zelf voelt licht aan en zo vermoei ik mijn pols niet. 

Handig waterreservoir

Het waterreservoir van de Laurastar IZZI en de Lift Xtra kan ik makkelijk uitnemen door het deksel omhoog te trekken. Ik hoef gewoon het meegeleverde filterpatroon erin te doen en het te vullen met leidingwater.

Ik moet wel toegeven dat na het strijken van een pull en het opfrissen/ontkreuken van 2 hemden het reservoir van de Lift Xtra toch snel leeg was. Als hij leeg is, klinkt een geluidssignaal en gaat een rood lichtje branden. Het reservoir is het wel in een handomdraai terug bijgevuld, en ik hoef hiervoor het toestel niet uit te schakelen.

En als ik klaar ben? De opbergruimte voor het strijkijzer en de stoomreiniger is hittebestendig, zodat ik mijn toestel veilig kan opbergen wanneer dat nog warm is, direct na gebruik.

Het eindrapport van Laurastar

Deze twee toestellen van zijn gewoon perfect om microben te doden dankzij de Dry Microfine Steam van Laurastar. Ze zijn makkelijk te gebruiken, zonder ingewikkelde instellingen, alles gebeurt vlekkeloos en in een razendsnel tempo. Kortom, ik kan nu mijn hele huis zuiveren van boven tot beneden.

LAURASTAR STOOMREINIGER IZZI

LAURASTAR STOOMGENERATOR LIFT XTRA

In hetzelfde thema

Elektro: 4 toptoestellen voor een geslaagde werkdag

Elektro: 4 toptoestellen voor een geslaagde werkdag

Wil je de werkdag meteen goed kunnen starten en daarna ook vlot doorkomen, dan kan je wel wat gepaste ondersteuning gebruiken. Wij presenteren je vier nieuwe elektrotoestellen die absoluut top zijn in hun categorie. Van een frisse start in de badkamer tot een stevige...

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Ik heb het geluk gehad om de volledige en gloednieuwe Samsung Galaxy Tab S9-serie een aantal weken te mogen testen. Zijn de Tab S9, S9+ en S9 Ultra zo anders dan de Tab S8-serie? En wat is er net nieuw aan? Je ontdekt het allemaal in dit artikel! In de doos Als je de...

Samsung Galaxy: The connected power of Galaxy

Samsung Galaxy: The connected power of Galaxy

Traditiegetrouw gaf Samsung ook deze zomer weer een aantal van zijn succesvolle Galaxy-reeksen een stevige update mee. Ontdek nu waarmee de gloednieuwe plooibare smartphones Z Fold5 en Z Flip5, de verbeterde tablets van de Tab S9-serie en de stijlvolle smartwatches...

LG OLED EVO GALLERY DESIGN TV: onze test

LG OLED EVO GALLERY DESIGN TV: onze test

De LG OLED GALLERY TV is aan de beurt om getest te worden! Meer bepaald de LG OLED 55 inch G36. De LG OLED GALLERY TV is verkrijgbaar in 3 verschillende groottes: 65, 77 & 83 inch. In 2023 is dit model toe aan zijn 3e generatie. Wat hem onderscheidt van de G2 is...