Samsung Jet™ stofzuigers: onze test

Deze keer test ik geen robotstofzuiger uit, maar wel DRIE steelstofzuigers uit de Samsung Jet™ Series! Nu had ik echt geen reden meer om mijn appartement niet schoon te maken – sterker nog, ik had te veel keuze. Ik was echt verrast door de kwaliteit van deze stofzuigers en ik vertel je er alles over in deze blog.

Door

Nele

Samsung Jet™ 75E Complete en Jet™ 95 Premium steelstofzuigers

Laten we beginnen met de Samsung Jet™ 75E en Jet™ 95 stofzuigers. Allereerst is het de moeite waard om alle accessoires te noemen die bij deze stofzuigers worden geleverd:

Samsung Jet™ 75E  Samsung Jet™ 95
2-in-1 Oplader met muubevestiging Vrijstaand oplaadstation
Turbo Action borstel (voor tapijt en harde vloeren) Slim LED Borstel (voor parket en harde vloeren)
Soft Action borstel (voor parket en harde vloeren) Spray Spinning Sweeper (gemotoriseerde dweil)
Pet Tool (voor huisdieren) Pet Tool + (voor huisdieren)
Batterij Batterij
Combinatieborstel Combinatieborstel
Kierenzuiger Kierenzuiger
Flexibel opzetstuk
Herbruikbare dweilen
Wegwerpbare dweilen

 

Deze twee stofzuigers zijn zeker een kijkje waard. Ten eerste zijn ze zeer krachtig: tot 200 W voor de Jet™ 75E en tot 210 W voor de Jet™ 95. Ten tweede worden ze allebei geleverd met een groot aantal handige accessoires voor dagelijks gebruik, die elke keer weer voor een grondige reiniging zorgen. Voor harde vloeren zoals tegels geef je de voorkeur aan de Turbo Action borstel of de Slim LED borstel; voor tapijt en parket gebruik je de Soft Action borstel om beschadiging te voorkomen; als je huisdieren hebt, is de Pet Tool echt top: deze zuigt al het haar en zelfs de vacht op! Voor moeilijke plekken zoals plinten of hoeken kies je de kierenzuiger en voor afstoffen is de meubelborstel echt handig.

Ik vond beide stofzuigers heel gemakkelijk te gebruiken: ze gingen onder mijn bed, onder mijn tv-meubel en onder mijn badkamermeubel zonder ergens aan te stoten en dus zonder mijn meubels te beschadigen. Het grote pluspunt van deze stofzuigers is de kracht: je kunt alles gemakkelijk stofzuigen (stof, bladeren van je planten, voedsel…). Ik was ook aangenaam verrast door het weinige geluid dat ze maken. Soms kun je jezelf niet horen denken als je aan het stofzuigen bent, maar dat was hier helemaal niet het geval, ik weet zelfs zeker dat mijn buren niets hebben gehoord.

Het kleine extra voordeel van de Jet™ 95 is het vrijstand oplaadstation: je kunt er je stofzuiger en alle meegeleverde accessoires op kwijt, het is echt heel praktisch en heel compact. Dankzij de 2-in-1 oplaadstation heb je flexibiliteit bij het wegzetten en opladen van je stofzuiger. Het oplaadstation kan gemakkelijk aan iedere omgeving worden aangepast. Als je ruimte wil besparen, hang je het tegen de muur, maar je kunt het ook als standalone oplader gebruiken en de accu er uithalen en ergens anders opladen.

Samsung Bespoke Jet™ Misty White steelstofzuiger

De Samsung Bespoke Jet™ steelstofzuiger heeft nog meer accessoires:

 • All-in-one Clean Station
 • Jet Dual Borstel
 • Slim Action Borstel
 • Pet Tool
 • Batterij
 • Combinatieborstel
 • Kierenzuiger
 • Flexibel opzetstuk
 • Accessoirehouder
 • 3 stofzakken

Deze steelstofzuiger is iets groter door zijn All-in-one Clean Station en alle accessoires die er samen een compleet apparaat van maken. Ondanks zijn formaat is hij nog steeds erg praktisch: dankzij het All-in-one Clean Station kan hij netjes worden opgeborgen, geladen en geleegd! Je hoeft je opvangbak niet zelf te legen: zet je stofzuiger na gebruik op het All-in-one Clean Station, druk op het knopje en hij leegt automatisch. In het station zit een stofzak die geleegd moet worden als hij vol is, maar geloof me, daar heb je de tijd voor.

De dweilfunctie

De Jet™ 95 heeft een dweilfuntie. Wat houdt dit precies in? Simpel uitgelegd is dit een zuigmond met 2 roterende schijven die je op de steel van de stofzuiger plaatst in plaats van op de borstel. Het is echt heel praktisch voor het reinigen van harde vloeren zoals tegels of parket. Uiteraard is het niet ontworpen voor het reinigen van tapijten of vloerkleden.

Er zijn twee manieren om hiermee je huis te dweilen:

 • Met wasbare, herbruikbare doeken
 • Met wegwerpdoeken, waar al zeep in zit

En werkt het? Jazeker! Zoals je kan zien, gebruikte ik voor deze test de wegwerpdoekjes – met een duidelijk zichtbaar resultaat. Rechts zie je de ongebruikte doeken; links de doeken na gebruik in mijn keuken, die ik 1 week niet had gekuist.

De resultaten in beeld

In deze video’s zie je de Bespoke Jet™ en Jet™ 75E in actie. Je kan zien hoe de interface werkt, hoe luid de stofzuigers zijn (wat voor mij goed meevalt) en hoe sterk hun zuigkracht is. Als ze in één beweging de bladeren van mijn ficus kunnen opzuigen, dan zitten we met een sterke zuigkracht!

 

Verdict?

Of ik de Samsung Jet serie zou aanbevelen? Absoluut! Ik was er zelfs zodanig van overtuigd dat ik er uiteindelijk zelf een heb gekocht: de  Jet™ 75E die ik heel gemakkelijk kan opbergen in mijn kleine wasruimte en die wordt geleverd met de accessoires die ik het vaakst gebruik.

 • Het zijn mooie toestellen met een elegant en praktisch design: het is de meest makkelijke stofzuiger die ik al heb mogen gebruiken.
 • De Jet™ 95 en Bespoke Jet™ zijn zeer compact: hun telescopische buizen zijn op de minimale hoogte om op hun docking station te worden geplaatst en je hoeft het buis alleen maar uit te schuiven om hem aan te passen aan jouw hand. De Jet 75E heeft daarentegen een vast handvat dat niet uitschuifbaar is, maar het is een klassiek formaat dat bij iedereen past.
 • De stofzuigers zijn zeer licht. Dat is zeker iets om niet over het hoofd te zien, want je moet ze in één hand kunnen houden.
 • Ze hebben allemaal verschillende programma’s: minimaal, medium, maximaal, jet en nat. Dat laatste geldt enkel voor de Jet™ 95 die de wasfunctie heeft. Het is heel simpel om van het ene naar het andere programma te gaan, je hoeft alleen maar op ‘+’ en ‘-‘ te klikken zoals in de video wordt getoond. De Jet™ 95 en Bespoke Jet™ geven ook in realtime weer hoeveel min. de batterij nog heeft. Dit is erg handig om te weten hoeveel tijd je nog hebt en wanneer je je stofzuiger moet opladen. Het is het vermelden waard dat ze allemaal een maximale autonomie van 60 minuten hebben, maar ze gaan ongeveer 30 minuten mee in de medium stand, wat ik heel goed vind voor het stofzuigen van mijn appartement.
 • De stofzuigers kunnen ook gebruikt worden als kruimeldief van 1,44 kg. Voor mij is dat een absoluut pluspunt! Hiermee kan ik zonder problemen over de plinten, de hoeken van mijn plafond en de hoeken van mijn muren. Zo kan ik ook mijn zetel stofzuigen, aangebrand voedsel uit mijn oven verwijderen en spinnenwebben weghalen.
 • De inhoud van de opvangbak van 0,8 liter is genoeg om mijn appartement te stofzuigen. Als je echter een heel huis grondig wilt stofzuigen, raad ik je de Bespoke Jet™ aan, die wordt geleverd met een leegstation zodat je hem niet regelmatig zelf hoeft te legen. Bovendien wordt hij geleverd met een extra batterij en heeft hij een iets langere werktijd in de medium stand: genoeg om je huis in één keer schoon te maken.

Finale verdict: het was een plezier om deze Samsung Jet™ serie te testen!

Wil je meer weten over de Samsung Jet serie? Bekijk dan zeker ons dossier en maak je keuze!

Bepsoke Jet

Jet 95

Jet 75E

In hetzelfde thema

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Ik heb het geluk gehad om de volledige en gloednieuwe Samsung Galaxy Tab S9-serie een aantal weken te mogen testen. Zijn de Tab S9, S9+ en S9 Ultra zo anders dan de Tab S8-serie? En wat is er net nieuw aan? Je ontdekt het allemaal in dit artikel! In de doos Als je de...

LG OLED EVO GALLERY DESIGN TV: onze test

LG OLED EVO GALLERY DESIGN TV: onze test

De LG OLED GALLERY TV is aan de beurt om getest te worden! Meer bepaald de LG OLED 55 inch G36. De LG OLED GALLERY TV is verkrijgbaar in 3 verschillende groottes: 65, 77 & 83 inch. In 2023 is dit model toe aan zijn 3e generatie. Wat hem onderscheidt van de G2 is...