Test: Black+Decker BHSMP2008-QS stoomreiniger

Elke week haal ik mijn emmer, dweil en reinigingsmiddel uit de berging om de vloeren schoon te maken. Maar deze keer pak ik het anders aan, want ik mag de de Black+Decker stoomreiniger testen. Of een stoomreiniger een goed alternatief is voor de emmer en de dweil? En wat deze Black+Decker BHSMP2008-QS te bieden heeft? Let’s check!

Door Mélissa

door | 27 februari | Thuis

Handige accessoires voor de stoomreiniger

Black+Decker stoomreiniger accessoires

In de doos van de Black+Decker BHSMP2008-QS sledestoomreiniger zitten volgende accessoires:

  • Een vloermondstuk
  • Een rond borsteltje
  • Een spuitmond in L-vorm
  • Een kledingstomer + sok
  • Een raamwisser
  • Een stoombooster
  • Een microvezel stoomdoek

Dankzij de vele accessoires wordt de Black+Decker BHSMP2008-QS een alles-in-een toestel. Het lange borsteltje kan ik gebruiken om komaf te maken met schimmelsporen in de gleuven van badkamertegels, het ronde borsteltje is dan weer nuttig om hardnekkigere vlekken te laten verdwijnen rond kleine oppervlakken en dankzij de kledingstomer kan ik zelfs mijn kledij ontkreuken.

Het reservoir vullen onder kraan en gaan

Black+Decker stoomreiniger waterreservoir

Vóór ik aan de slag kan met de Black+Decker stoomreiniger moet ik het reservoir uiteraard vullen met water. Ik haal het reservoir eenvoudig van het toestel en vul het met water tot aan de MAX-streep (1200 ml). Nadien plaats ik het waterreservoir terug in het toestel, steek ik de stekker in het stopcontact en druk ik op de grijze knop om de stoomreiniger aan te zetten. Het witte lampje brandt, maar er kunnen lampjes branden:

  • Wit = het water is aan het opwarmen, het toestel is nog niet klaar voor gebruik
  • Groen = het water is voldoende opgewarmd en het toestel is klaar voor gebruik
  • Rood = het waterreservoir is leeg, er moet water toegevoegd worden

Black+Decker stoomreiniger lampjes

Wanneer je de stoomreiniger aanzet, moet je zo’n 3 minuten wachten tot het lampje groen wordt. Tijdens het schoonmaken moet ik soms opnieuw even wachten omdat het lampje terug enkel wit wordt. Het water moet dus opnieuw even opwarmen. Dit duurt ongeveer 45 seconden en dan kan ik terug aan de slag.

Praktische handgreep met stoomregelaar

Black+Decker stoomreiniger handgreep

Deze stoomreiniger van Black+Decker is voorzien van een handige handgreep. De handgreep heeft bovenaan een stoomregelaar en onderaan een drukknop. Als ik extra stoom wil gebruiken druk ik makkelijk op deze knop tijdens het schoonmaken. Ik kies de eerste keer voor maximale stoomkracht, waardoor er veel stoom vrijkomt. Door de hoge temperatuur worden de bacteriën in huis gedood!

Harde vloeren en tapijten reinigen

Black+Decker stoomreiniger harde vloeren en tapijten

Nu deze stoomreiniger klaar is voor gebruik, pak ik alle vloeren in huis aan. Hiervoor bevestig ik de twee verlengbuizen aan elkaar en het vloermondstuk. Hierop kleef ik de microvezel doek. Heel handig, na elke kuisbeurt kan ik deze stoomdoek er snel weer afhalen en reinigen in de wasmachine (de sok voor de kledingstomer mag ook in de wasmachine). Aangezien ik thuis geen tapijten meer heb, heb ik de Black+Decker niet kunnen testen op z’n prestaties op tapijten. Maar tapijten worden snel vuil en met een stoomreiniger geef je je tapijten sowieso een flinke opfrisbeurt.

Stoomreiniger voor een multifunctioneel gebruik

Black+Decker stoomreiniger raamwisser

Nu de vloeren terug proper zijn, is het tijd om de andere accessoires eens uit te proberen. Deze keer mogen de twee verlengbuizen opgeborgen worden, want ik heb ze nu niet nodig. Enkel de raamwisser. Die klik ik vast aan de handgreep. De ramen krijgen een opknapbeurt en dat gaat vlotjes!

Black+Decker stoomreiniger rond borsteltje

Nadien bevestig ik de kleine ronde borstel op het gepaste tussenstuk en klik ik deze vast op de handgreep. Hiermee reinig ik de spleten en ook de ruimte rond de kranen. Dankzij het kleine formaat van de borstel kan ik overal makkelijk tussen en rond. Ik reinig ook de ovendeur en de kookplaat, net als de tegels in de badkamer. In een mum van tijd is alles proper.

Black+Decker stoomreiniger: de voordelen en nadelen

Black+Decker stoomreiniger

Een stoomreiniger is een leuk hulpje in huis, niet enkel voor de vloeren. Dit hangt af van de meegeleverde accessoires. Bij de Black+Decker BHSMP2800-QS zijn dat er voldoende om ook de ramen, de badkamertegels, de spiegels en nog veel meer schoon te maken. Door de hoge stoomdruk van deze sledestoomreiniger zijn de resultaten snel merkbaar. De andere troeven en nadelen van dit toestel som ik hieronder nog even voor je op.

👍De Black+Decker stoomreiniger levert goede prestaties
👍Ik hoef niet met een zware emmer te sleuren en me ook niet te bukken om de dweil uit te wringen
👍Er worden veel accessoires meegeleverd voor een veelzijdig gebruik
👍Snelle opwarmtijd (180 seconden) en handige indicatielampjes
👍Lang snoer zodat ik niet vaak van stopcontact hoeft te wisselen
👍Ik verbruik minder water dan als ik dweil
👍Lichte stoomreiniger
👍Er is een opbergruimte voor de accessoires op het toestel zelf
👍Ik hoef geen chemische producten te gebruiken
👍Door de hoge temperatuur worden de bacteriën gedood

👎Ik moet tijdens het schoonmaken telkens even wachten tot de stoomreiniger weer opgewarmd is (ongeveer 45 seconden)

Black+Decker BHSMP2008-QS stoomreiniger

Black+Decker BHSMP2008-QS stoomreiniger

In hetzelfde thema

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Welkom in de wereld van de Lenovo M11-tablet! Met zijn grote scherm van 11 inch en zijn handige functies is deze tablet veel meer dan gewoon een gadget. In deze blogpost ontdek je waarom ik deze tablet een echte must-have vind. Eerste blik op de tablet Als ik de doos...

Getest: de Samsung Galaxy S24

Getest: de Samsung Galaxy S24

Dol op alles wat te maken heeft met technologie en innovatie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vandaag vertel ik jullie alles over mijn ervaring met de gloednieuwe reeks smartphones van Samsung, de Samsung Galaxy S24. Stel je even een magische koffer voor waarin...