Voor jou getest: de Bosch Unlimited 7 Prohygienic Aqua

Een steelstofzuiger met een dweilfunctie? De Bosch Unlimited 7 Prohygienic Aqua is zo’n handig huishoudhulpje. Ik heb hem 2 weken getest. Mijn ervaringen dit 2-in-1 toestel lees je hieronder!

Door Mélissa

door | 27 juni | Thuis

Wat zit er in de doos?

BOSCH UNLIMITED 7 PROHYGIENIC BCS71HYG3 - De opzetstukken

Eerst en vooral haal ik de mondstukken uit de verpakking van de Bosch Unlimited 7 Prohygienic Aqua. In de doos zitten volgende accessoires:

  • een dweilmondstuk met 4 dweilpads
  • een turboborstel met ledlampjes
  • een miniturboborstel
  • een zachte meubelborstel
  • een kierenzuiger
  • een lange, flexibele zuigmond

Verder vind ik ook de handstofzuiger, de wandlader, de batterij, de lader en de flexibele steel. Het toestel oogt mooi, met als finishing touch de turquoise bovenkant van de handstofzuiger.

De batterij opladenBOSCH UNLIMITED 7 PROHYGIENIC BCS71HYG3 - opladen

Ik laad de batterij ongeveer 5 uur op zoals aangegeven in de handleiding. Van zodra de batterij volledig is opgeladen, blijven de drie lampjes op de handstofzuiger branden. De stofzuiger heeft nadien een autonomie tot 40 minuten, afhankelijk van de modus die ik gebruik:

  • Turbomodus voor extra zuigkracht
  • Automodus zodat het toestel zelf het nodige vermogen bepaalt volgens het type vloer en de vuiltegraad
  • Ecomodus voor een langere werktijd

 

Meerdere oppervlakken stofzuigenBOSCH UNLIMITED 7 PROHYGIENIC BCS71HYG3 - stofzuigen

Eerst en vooral wil ik mijn vloeren stofzuigen. Met een kat in huis, is dagelijks stofzuigen een must en aangezien hij net nu veel haartjes verliest, ben ik blij met dit snelle en draadloze toestel. Ook het stof stapelt zich uiteraard op, dus tijd voor een schoonmaakbeurt. Ik klik de accessoires makkelijk aan elkaar vast en begin te stofzuigen. De Bosch Unlimited 7 Prohygienic Aqua is zeer efficiënt. Hij is niet vederlicht, maar ook niet heel zwaar, wat het voor mij eenvoudig maakt om alle vloeren even weer proper te maken.

BOSCH UNLIMITED 7 PROHYGIENIC BCS71HYG3 - plooibare steel

Extra troef van deze Bosch-steelstofzuiger: zijn plooibare steel. De steel kan ik tot 90° plooien om makkelijk onder meubels te stofzuigen. Ik hoef me niet te bukken!

Geen kruimels of dierenhaar meer in de zetelsBOSCH UNLIMITED 7 PROHYGIENIC BCS71HYG3 - de zetels stofzuigen

Nu de vloer weer helemaal proper is, ga ik aan de slag met de handstofzuiger. Even het opzetstuk veranderen en ik kan eraan beginnen. Ik gebruik de miniturboborstel om de kattenhaartjes uit de zetel te verwijderen, de meubelborstel voor de lederen stoelen, de kierenzuiger voor de auto en de flexibele kiezenzuiger voor de plinten. Superhandig!

Na het stofzuigen is het tijd om te dweilenBOSCH UNLIMITED 7 PROHYGIENIC BCS71HYG3 - dweilpads

Na het stofzuigen, is het tijd om te dweilen. Ik beschik over 4 microvezel-dweilpads. Twee ervan bevestig ik op de achterkant van het dweilmondstuk. De andere twee gebruik ik wanneer de dweilpads in de wasmachine gereinigd worden. Zo hoef ik niet te wachten tot ze weer proper en droog zijn. Het bevestigen van de dweilpads op het mondstuk is echt heel simpel, ik leg ze erop en ze plakken eraan.

BOSCH UNLIMITED 7 PROHYGIENIC BCS71HYG3 - watertank vullen

En dan hoef ik enkel nog de uitneembare watertank te vullen met kraantjeswater. Het is een waterreservoir met een vrij kleine inhoud van 250 ml, maar dat is net genoeg voor een dweilbeurt en praktisch om bij te vullen. Nu kan ik aan de slag!

BOSCH UNLIMITED 7 PROHYGIENIC BCS71HYG3 - dweilen

De vloeren goed schoonmaken is een koud kunstje geworden met deze Bosch Unlimited 7 Prohygienic Aqua. Gedaan met de emmer, de dweildoek en de aftrekker. Vanaf nu gebruik ik gewoon dit handige 2-in-1 toestel wel.

Mijn verdict over de Bosch Unlimited 7 Prohygienic AquaBOSCH UNLIMITED 7 PROHYGIENIC BCS71HYG3 - Het verdict

✔️Je hebt slechts één toestel nodig om te stofzuigen en om te dweilen
✔️Geschikt voor verschillende soorten vloeren en tapijten
✔️De stofzuiger is krachtig en maakt de vloeren eenvoudig schoon
✔️De handstofzuiger is eenvoudig in gebruik met de kleine accessoires voor een multifunctioneel gebruik
✔️De Bosch Unlimited 7 Prohygienic Aqua heeft een flexibele steel om onder meubels te reinigen zonder je te hoeven bukken
✔️De dweilpads zijn eenvoudig aan te brengen en je kan ze proper maken in de wasmachine of vlotjes met de hand
✔️Keuze uit 3 vermogens: turbo, auto en eco
✔️ Automatische dosering van het water, maar je kan ook kiezen om extra water te gebruiken door de knop op het mondstuk in te drukken
✔️Efficiënte filter voor fijne stofdeeltjes
✔️Ledlampjes op de turbozuigmond om in het donker te stofzuigen en voor een goed zicht in donkere hoeken
✔️Het reservoir is makkelijk met water te vullen onder de kraan
✔️Wandlader meegeleverd

➖ Enig minpunt is voor mij de autonomie, want je moet het toestel 5 uur opladen om het 40 minuten te gebruiken. Maar ik weet uit ervaring dat dit met veel draadloze stofzuigers hetzelfde is.

Goed om weten: momenteel krijg je bij aankoop van een Bosch Unlimited 7 Prohygienic Aqua een cashback of extra batterij en snellader cadeau. Actie geldig tot en met 31/08/2024. Meer info vind je hier.

 

BOSCH UNLIMITED 7 PROHYGIENIC BCS71HYG3

Bosch Unlimited 7 Prohygienic Aqua

In hetzelfde thema

Voor jou getest : LG OLED G4 65’’

Voor jou getest : LG OLED G4 65’’

Ik heb de kans gehad om de nieuwe OLED TV G4 65 inch (164 cm) van LG te testen. Het toestel belooft prestaties van de bovenste plank met een nieuwe Alpha11-processor en een verbeterd beeldscherm. Meer weten? Lees dan verder.Look  Hoewel je de tv makkelijk op een...

Getest: de Samsung Galaxy S24

Getest: de Samsung Galaxy S24

Dol op alles wat te maken heeft met technologie en innovatie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vandaag vertel ik jullie alles over mijn ervaring met de gloednieuwe reeks smartphones van Samsung, de Samsung Galaxy S24. Stel je even een magische koffer voor waarin...

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Welkom in de wereld van de Lenovo M11-tablet! Met zijn grote scherm van 11 inch en zijn handige functies is deze tablet veel meer dan gewoon een gadget. In deze blogpost ontdek je waarom ik deze tablet een echte must-have vind. Eerste blik op de tablet Als ik de doos...