Home    Thuis    Voor jou getest: de stille kracht van de AEG VX8-1-2CR Silence-stofzuiger

Voor jou getest: de stille kracht van de AEG VX8-1-2CR Silence-stofzuiger

Volgens AEG zou zijn VX8-1-2CR Silence-sledestofzuiger, zoals de naam het al zegt, stil zijn. Ik popelde dus om te testen of deze stofzuiger inderdaad zo stil was en tegelijk efficiënt. Je leest het allemaal hieronder!

DoorFlorence

door | 23 december | Thuis

Ontdekking van de stofzuiger

In de doos vind ik de onderdelen van de AEG-stofzuiger: behuizing, steel, slang, borstel, een extra stofzak en de gebruiksaanwijzing. Met enkele kliks steek ik de onderdelen ineen en mijn stofzuiger is gebruiksklaar. En ik moet niet eens de extra zak aanbrengen, want er zit al eentje in de stofzuiger. Tof is dat!

Voor een sledestofzuiger vind ik hem vrij compact en niet te zwaar om op te tillen. Hij glijdt ook moeiteloos over de vloer. Op de stofzuiger zie ik ook een draaiknop zitten om de zuigkracht te kiezen naargelang het type vloer. Dat noem ik praktisch!

Een slimme stofzuiger

Met de draaiknop kan ik ook de Smart-modus instellen. Deze geavanceerde technologie detecteert het type vloer en past automatisch de zuigkracht aan om zachtjes over te gaan van parket naar tapijt en altijd even onberispelijke resultaten op te leveren.

Ook op de borstel is de Smart-modus in te stellen. Zo moet ik de modus niet meer met de hand veranderen als ik van een harde vloer naar het tapijt ga en omgekeerd. Dat wil ik toch snel eens testen!

De test

Het toestel zuigt nog maar enkele seconden en ik ben al overtuigd van de prestaties van deze stofzuiger getekend AEG. Hij maakt niet alleen veel minder lawaai dan mijn oude stofzuiger, hij zuigt ook veel beter! Toen ik mijn kerstboom had versierd, lag de vloer vol naalden, die ik moest opzuigen. In een enkele beweging nam de stofzuiger al die naalden op zijn weg mee. Ongelooflijk!

Wat mij het meest stoort bij sledestofzuigers is dat scherp en vervelend geluid als ze in werking zijn. Maar met de AEG VX8-1-2CR Silence behoort lawaaierig en storend stofzuigen tot het verleden. Hoe dat komt? Dankzij zijn PureSound-systeem biedt hij een geluidsniveau van amper 57 dB. Zo worden al mijn vloeren in alle rust en kalmte gestofzuigd.

En dankzij de Smart-modus moet ik niet meer in het oog houden welk type vloer ik stofzuig. Ik ga vlotjes van het ene naar het andere. Ik moet me ook niet meer stelselmatig bukken om de borstelmodus te veranderen als ik van mijn harde vloer naar mijn tapijt ga. Zalig gewoon!

Nog andere handige functies

Buiten zijn stille werking en zijn opmerkelijke zuigefficiëntie barst deze AEG-stofzuiger van nog meer handige troeven, die er een ergonomisch toestel van maken. Ik had het al over zijn vrij compact formaat en zijn moeiteloze verplaatsing op elke vloer.

De lengte van de steel is regelbaar en past zich dus maximaal aan mijn gebruik aan.  Het snoer is makkelijk op te bergen: na gebruik, moet ik alleen maar op de juiste knop drukken en het rolt automatisch op en verdwijnt in de stofzuiger. Als ik gedaan heb met stofzuigen of als ik even pauzeer tijdens de stofzuigbeurt, kan ik de greep makkelijk recht houden dankzij de parkingfunctie.

En tot slot is de sledestofzuiger ook uitgerust met een zeer handige ingebouwde greep. Daarmee kan ik het toestel makkelijk meenemen naar een andere kamer of hem gaan opbergen als mijn werk erop zit.

Het verdict ?

Ik had nog nooit eerder een dergelijke aangename ervaring met een sledestofzuiger. Omdat hij zo stil maar tegelijk efficiënt zuigt en met zijn andere handige troeven, maakt de AEG VX8-1-2CR Silence-sledestofzuiger het schoonmaken minder zwaar. Stofzuigen is  niet meer vermoeiend zoals vroeger. Goedgekeurd!

AEG VX8-1-2CR Silence

In hetzelfde thema

Voor jou getest: de Bose Smart Soundbar 900

Voor jou getest: de Bose Smart Soundbar 900

Voor jou getest: de Bose Smart Soundbar 900Dit is de test waar ik de afgelopen maanden eerlijk gezegd het meest naar heb uitgekeken: de Bose Smart Soundbar 900! Tovert hij mijn woonkamer samen met de Bose Bass Module 700 om tot een bioscoop? Je ontdekt het...

Eerste schooldag? Eerst nog even poseren?

Eerste schooldag? Eerst nog even poseren?

Een traditie om te koesteren: voordat de kinderen voor het eerst sinds lang nog eens naar school vertrekken, schiet je snel nog een kiekje. Te donker, tegenlicht, wazig beeld? Met deze topcamera’s hoef je daar totaal geen schrik voor te hebben. Next-level smartphone...

Action cam GoPro Hero 11: de test

Action cam GoPro Hero 11: de test

Action cam GoPro Hero 11: de testEnkele maanden geleden was ik verheugd dat als ik sportfreak de GoPro Hero 10 mocht testen. De afgelopen weken nam ik zijn opvolger, de GoPro Hero 11, mee op pad. Ben ook jij benieuwd naar de verschillen tussen beide action cams? Je...

Oh my radio: hoe kies je het juiste toestel?

Oh my radio: hoe kies je het juiste toestel?

Video Killed The Radiostar? Na meer dan 100 jaar is onze good old radio nog altijd springlevend. Elk gezin heeft er wel een paar in huis en het aanbod aan toestellen met tal van interessante functies blijft ongemeen hoog. Maar hoe vind je in die wirwar de radio die...