Voor jou getest: de Shark-handstofzuiger

Een maand lang kreeg ik de kans om de Shark WV251EU-handstofzuiger uit te testen. En dat kwam goed uit, want de handstofzuiger die ik al enkele jaren heb is al lang niet meer zo efficiënt als hij zou moeten zijn. En de Shark handstofzuiger? Doet die wel wat hij moet doen?  Je leest het hieronder!

DoorFlorence

door | 14 augustus | Thuis

Mijn eerste indrukken

In de doos zitten de stofzuiger, het laadstation, de gebruiksaanwijzing en 2 extra accessoires. Ik heb nog nooit een handstofzuiger gezien met zo’n strak en minimalistisch design. Om eerlijk te zijn wist ik zelfs niet dat er ook elegante handstofzuigers bestonden. Mijn oude apparaat steekt maar bleek af bij dat mooie design van Shark.

Een mooie handstofzuiger dus … Allemaal goed en wel. Maar is hij ook efficiënt? Looks zijn tenslotte niet alles, ik wil ook goede prestaties!

Het gebruik

Lang duurde het niet voor ik wist hoe deze Shark WV251EU-handstofzuiger functioneert. Een blik op de gebruiksaanwijzing volstond. De handstofzuiger is dan ook heel eenvoudig te gebruiken.  Hij heeft immers maar 2 knoppen: één om de stofzuiger aan en uit te zetten en één om het stofreservoir te ontgrendelen.

Volgens de gebruiksaanwijzing moet het apparaat volledig opgeladen zijn voordat je het gebruikt. Dus parkeerde ik hem 2,5 uur in zijn laadstation. Die tijd heeft hij nodig om op te laden. Daarna probeerde ik hem uit op verschillende oppervlakken: tegels, zetel, auto, plinten … Het resultaat loog er niet op: deze handstofzuiger zuigt krachtig en verwijdert snel alle vuil dat hij op zijn weg tegenkomt. Wat een verschil met mijn oude handstofzuiger!

Wat de batterij betreft, vond ik het eerst wat verrassend dat ze slechts een autonomie heeft van 8 minuten. Gelukkig zit er ook een reservebatterij bij het apparaat. Je hebt dus een totale autonomie van 16 minuten.

De kierenzuiger: een handig accessoire

Het apparaat wordt geleverd met 2 accessoireseen zuigstuk voor dierenharen op verschillende oppervlakken en een kierenzuiger. Het eerste heb ik niet echt kunnen testen, ik heb immers geen huisdieren. De kierenzuiger daarentegen heb ik meermaals gebruikt.

Omdat ik de slechte gewoonte heb om in de zetel te eten, zitten er wel eens kruimels tussen de kieren. Even kijken of de kierenzuiger van mijn Shark die netjes kan verwijderen. Kinderspel! Met mijn oude handstofzuiger was het een heel karwei om tussen spleten of achter plinten te stofzuigen. Maar nu ging dat heel makkelijk en snel!

Ik heb de Shark handstofzuiger ook even in mijn auto geprobeerd. Ook hier weer met de kierenzuiger erop. En ook hier was ik zwaar onder de indruk van het resultaat. Wat een plezier om al die kruimels en stofjes zo snel in het stofreservoir van de stofzuiger te zien verdwijnen.

Na het gebruik

Na gebruik heb ik het stofreservoir leeggemaakt in de vuilnisbak. Ik had nog nooit zo’n ergonomisch systeem gezien: je houdt de stofzuiger gewoon boven de vuilnisbak, drukt op knop om het reservoir te openen en al het stof komt onmiddellijk naar buiten en laat zich makkelijk in de vuilnisbak deponeren. Handig! Daarna zette ik de stofzuiger in zijn laadstation zodat hij klaar is voor het volgende gebruik.

Je kunt het stofreservoir er ook uitnemen om het grondig schoon te maken. Hetzelfde geldt voor de filter die eveneens af en toe een schoonmaakbeurt nodig heeft. Ik heb hem gewoon gespoeld met lauw water en 24 uur laten drogen voordat ik hem terug installeerde.

Top of flop?

Een handstofzuiger is echt handig en nuttig voor dagelijks gebruik. Nu ik de Shark WV251EU heb getest, kan ik zeggen dat hij zijn taak perfect volbrengt en me het leven een stuk makkelijker maakt. Dankzij dit ultra-efficiënte apparaat is het me nu wel duidelijk dat het hoog tijd is om mijn oude handstofzuiger te vervangen!

Shark WV251EU

In hetzelfde thema

De allernieuwste OLED-tv’s van Samsung en LG

De allernieuwste OLED-tv’s van Samsung en LG

Samsung overtreft met zijn tweede generatie Quantum Dot OLED-tv's zowaar al het positieve van hun voorgangers. Met schermformaten van 55" tot 97" biedt ook de gloednieuwe 4K OLED G-serie van LG eens te meer het beste van het beste. Samsung OLED S95C: ervaar het...

Zo gaan je Galaxy Buds langer mee

Zo gaan je Galaxy Buds langer mee

Tijdens het sporten, het werken of studeren, onderweg of gewoon lekker thuis: je gebruikt je Galaxy Buds de hele dag door. Maar hoe meer je iets gebruikt, hoe belangrijker het is om het goed te onderhouden. Zo gaan je Buds niet alleen langer mee, maar blijft ook de...