Wat kan je doen met je vakantiefoto’s?

Je kan zo veel meer doen met je foto’s dan ze alleen op Instagram zetten. Vrolijk je woning ermee op, gebruik ze voor een gepersonaliseerd geschenk of ga er creatief mee aan de slag. In dit artikel delen we onze tips om het beste uit je vakantiefoto’s te halen.
DoorJeanne Poma

door | 15 februari | At Your Service

Vergeet geen back-up te maken

Zet je foto’s regelmatig over naar je computer, zodat ze niet in vergetelheid raken op de geheugenkaart van je camera of smartphone. Een externe harde schijf is ideaal om je foto’s op bij te houden zonder al het geheugen van je computer in te palmen. Je kan ze natuurlijk ook opslaan in de cloud. Wist je dat bij een Office 365-abonnement 1 TB gratis opslagruimte per gebruiker hoort? Zo voorkom je dat je per ongeluk foto’s kwijtraakt.

Sorteer regelmatig

Je foto’s sorteren is een belangrijke eerste stap om orde te scheppen in de chaos en je opslagruimte te optimaliseren. Wacht er niet te lang mee, want anders staat je computer binnen de kortste keren vol met een massa foto’s.

Hoe sorteer je je foto’s?

Verwijder duplicaten en bewaar alleen de beste foto’s. Organiseer ze vervolgens in mappen en submappen op datum, categorie, gebeurtenis of – waarom ook niet – op emotie. Om het overzicht te bewaren, is het belangrijk een sorteersysteem te kiezen dat je handig vindt. Pas het vervolgens consequent toe.

3 ideeën voor digitale foto’s

Op onze smartphones en tablets is tegenwoordig plaats voor honderden gigabytes aan foto’s. We zetten onze leukste tips op een rijtje om meer uit je foto’s te halen.

Video’s

Een video maken met een app als Capcut is een geweldige manier om de foto’s van een reis, bruiloft of verjaardag te delen met familie en vrienden. Combineer je favoriete foto’s en filmpjes tot een video, kies achtergrondmuziek, voeg enkele bijschriften toe en klaar is Kees! Houd zo’n video korter dan 3 minuten, zo gaat je verhaal je publiek zeker niet vervelen.

Postkaartjes

Laat je creativiteit de vrije loop en maak digitale postkaartjes van je foto’s. Dat kan op je computer of je smartphone met apps zoals Photoscape, Pixlr, Fotor of andere software om foto’s te bewerken. Speel met filters en kleuren, schrijf er een leuk tekstje bij … alles kan. Een gepersonaliseerd postkaartje is de ideale manier om iemand te verrassen en te laten weten dat je aan hem of haar denkt.

Diavoorstelling

Op grootmoeders wijze! Organiseer thuis een diavoorstelling van je vakantiefoto’s voor je familie en vrienden, of gewoon voor jezelf. Vergeet niet om een selectie te maken, zodat je publiek niet verveeld raakt.

3 ideeën voor afgedrukte foto’s

Een fotoprinter is onmisbaar om thuis snel mooie foto’s af te drukken. Je kan ook foto’s maken met een instantcamera, bijvoorbeeld van Fujifilm of Polaroid.

Fotoalbum of plakboek

Kant-en-klare fotoalbums zijn ideaal om al je foto’s in te verzamelen. Er zijn standaardalbums voor foto’s van 10 bij 15 cm, maar ook speciale versies voor Instax- of Polaroid-foto’s. Eerder een creatieve ziel? Maak zelf een plakboek en versier het met stickers, gedroogde bloemen, gekleurde tape, handgeschreven bijschriften, souvenirs van je reizen of tekeningen.

Muurdecoratie

Hang een kurk- of memobord aan de muur om je mooiste foto’s tentoon te stellen. Gebruik spelden of magneetjes en verander de foto’s zo vaak je maar wil. Niet genoeg ruimte aan je muren? De deur van de koelkast ook een leuke plek voor een collage.

DIY fotogeschenken

Gepersonaliseerde geschenken zijn de beste verrassingen! Bij een professionele drukker kan je zo goed als alles laten maken: fotomagneten, mokken, kussenslopen, telefoonhoesjes, kalenders, onderzetters, pins, T-shirts, puzzels en andere kleine spullen. Een leuk souvenir om een mooi moment te vereeuwigen!

En wat met oude foto’s?

Restaureren

Heb je op zolder of in de kelder nog analoge foto’s van je overoverovergrootouders liggen? Dan is het wellicht een goed idee om die te digitaliseren! Scan je collectie zorgvuldig in en werk de foto’s eventueel lichtjes bij met bewerkingssoftware. Maak er daarna een diavoorstelling of video van om je familie te verrassen.

Naspelen

Tijd om je oude kinderfoto’s van onder het stof te halen! Hoe zien de plaatsen op de foto’s er nu uit? Zijn de mensen hard veranderd? Ga naar dezelfde locaties, trek vergelijkbare kleren aan, kopieer je oude look en neem dezelfde pose aan om de oorspronkelijke foto na te spelen. Neem je vrienden of familie mee op avontuur en maak er een leuke uitstap van! Maak een collage van de oude en nieuwe foto’s en post ze op sociale media. Succes gegarandeerd!

Espon EH-TW6150

Epson EH-TW6150 beamer

Sandisk Ultra 32 GB

Sandisk Ultra 32GB geheugenkaart

Microsoft 365 Personnal

Microsoft 365 Personal software

Fujifilm mini link 2

Fujifilm Mini Link 2 printer

Fujifilm Instax mini 11

Fujifilm Instax mini 11 fototoestel

In hetzelfde thema

Drone DJI Mini 3 Fly More Combo: de test

Drone DJI Mini 3 Fly More Combo: de test

De slogan “So Fly” van de DJI Mini 3 spreekt tot de verbeelding. Lukt het ook voor mij, een beginnende piloot, om vlot met de drone te vliegen en prachtige beelden vast te leggen? Je ontdekt het hier.Unboxing Wat er allemaal in je doos zit, hangt af van het pack dat...

Must-haves voor de moderne kantoornomade

Must-haves voor de moderne kantoornomade

Ga jij tegenwoordig ook als kantoornomade door het leven? Je werkt gewoon overal waar je je laptop in goede omstandigheden kan neerplanten en waar het lekker warm is, de koffie oké is en de wifi het nooit laat afweten. En met deze topproducten erbij wordt het...

De Motorola Edge 30 Ultra getest: wat vinden wij ervan?

De Motorola Edge 30 Ultra getest: wat vinden wij ervan?

De Motorola Edge 30 Ultra getest: wat vinden wij ervan?De Motorola Edge 30 Ultra belooft haarscherpe foto's (zelfs 's nachts!), een supersnelle processor, video's met indrukwekkende geluidskwaliteit en een uitstekende connectiviteit. Ik heb hem de hele week grondig...

Voor jou getest: de Technics EAH-AZ60 draadloze oortjes

Voor jou getest: de Technics EAH-AZ60 draadloze oortjes

De Technics EAH-AZ60 draadloze oortjes beloven gebruikscomfort, een helder geluid en premium actieve ruisonderdrukking. Maar lossen ze die verwachtingen ook in? Dat heb ik voor jou getest. Hieronder ontdek je mijn bevindingen!Eerste blik op de oortjes De verpakking is...