Voor jou getest: de Philips OLED EX Ambilight 3 4K 55 inch

Na een drukke dag ploffen we allemaal graag eens lekker in de zetel om te genieten van een mooie film of spannende serie. Zelf stream ik heel vaak content via verschillende streamingsplatformen, en daar is deze Philips OLED EX Ambilight 3 4K ideaal voor. Ik mocht hem een maand thuis uittesten, en hoe dat verliep leg ik je in deze blogpost uitgebreid uit.

Door

Sarah

Unboxing

Met een schermdiagonaal van 55 inch (of 139 cm) is deze televisie een gigantisch toestel, en in mijn geval de grootste tv die ik al heb gehad. Je houdt dus best de achterbank in je auto vrij voor het ophalen van dit toestel, want de kans is groot dat je de achterste zetels zal moeten plat leggen om hem te transporteren. Als je kan, opteer je best voor een thuislevering in plaats van hem zelf te gaan halen in de winkel.

Eens de Philips tv bij je thuis staat, verloopt de hele unboxing en installatie zeer vlot. Zoals je kan zien zijn er niet zoveel aparte stukken meegeleverd: er is natuurlijk het 55 inch scherm, het voetstuk dat in 3 apart stukken wordt geleverd die je zelf in elkaar moet zetten, een afstandsbediening, het elektriciteitssnoer, en tot slot een opzetstuk om de tv aan de muur te bevestigen.

De instructies zijn duidelijk uitgebeeld en het voetstuk is zeer makkelijk in elkaar te zetten en aan het scherm te bevestigen. Of je de televisie met het voetstuk op een tv-meubel plaatst of monteert aan de muur hangt natuurlijk volledig af van je eigen voorkeuren en ruimtelijke mogelijkheden. Maar het is zeker een plus dat je beide opties hebt, wat niet bij elke televisie even vanzelfsprekend is. Ik heb ervoor gekozen om de tv op mijn tv-meubel te plaatsen en niet aan de muur te bevestigen.

De set-up

Eens de televisie op zijn plaatst staat en is aangesloten, is het natuurlijk hoog tijd hem uit te testen! Deze Philips OLED EX Ambilight werkt met Google TV, wat voor mij ook meteen de eerste keer is. Ik heb thuis een Google Chromecast waarmee ik mijn favoriete programma’s stream op een gewone tv, dus ik ben wel bekend met Google en zijn producten. Maar Google TV maakt de hele streamervaring toch net dat beetje beter.

Eerst en vooral maakt Google TV het inloggen op al je apps een pak makkelijker. Gebruik je smartphone waarop je al je apps hebt staan en waarop je bent ingelogd, scan de QR-code op het tv scherm bij elke app en voilà: je bent ingelogd op de tv. Je hoeft dus geen tijd te verliezen met het invoeren van je e-mailadres en het zoeken van het bijhorende wachtwoord.

Zo, nu je snel en gemakkelijk bent ingelogd op al je apps, kan het kijken eindelijk beginnen! Gedaan met uren zoeken op verschillende streamingsapps: met Google TV zoek je binnen een en dezelfde interface doorheen al je apps naar een specifieke titel. Duizenden apps worden ondersteund via Google TV, waaronder the usual suspects zoals Netflix, Disney+ en Prime Video, maar ook VRTnu en VTM GO. Alles wat je nodig hebt, dus.

Hoewel Google TV gebruikt maakt van Android als besturingssysteem, kan je met de Philips OLED EX Ambilight ook Apple TV gebruiken, en natuurlijk ook gewoon tv kijken via je tv-abonnement. Voor dit laatste moet je wel een sterke internetverbinding hebben.

Het verdict

Het beeld

Het gigantische OLED EX-scherm en de meer dan degelijke geluidskwaliteit maken van deze Philips OLED EX Ambilight een topproduct. Met de Crystal Clear/dynamic Mode ervaar je het volledige potentieel van het OLED-scherm en de P5-beeldprocessor: haarscherpe beeldkwaliteit met een drastisch verminderde lichtreflectie op het scherm. Ideaal dus om ook overdag lekker gezellig tv te kijken zonder de gordijnen te hoeven toe te doen. Dit, in combinatie met de gedetailleerde en mooie kleuren rondom de 3-zijdige Ambilight, brengt de kijkervaring naar een voor mij ongezien niveau.

Bovendien kan je de televisie volledig instellen naar je eigen voorkeuren: voor de Ambilight kan je kiezen tussen o.a. Neutral, Game Mode, Action Mode, onder de beeldinstellingen heb je keuze uit Perfect Natural Motion, Micro Dimming Perfect, Dolby Vision, IMAX Enhanced-modus en Filmmakermodus, en ook het Dolby Atmos-geluid kan je naar believen aanpassen.

Het geluid

Met Dolby Vision en Dolby Atmos klinkt het geluid ook uitstekend, waardoor ik er geen nood aan had om de tv aan te sluiten op mijn soundbar. De ingebouwde 2.1-kanaal speakers met subwoofer zorgen voor een zeer aangename geluidskwaliteit met virtual surround effect. Dit in combinatie met de Ambilight staat garant voor een cinema-waardige ervaring, gewoon bij je thuis. Wil je voor de ultieme geluidservaring gaan? Dan kan je met een audiokabel of via Bluetooth 5.0 je eigen soundbar of luidsprekers connecteren.

Het gemak

Zoals ik hierboven al vermeldde, kan je met de Philips OLED EX Ambilight via één zoekbalk content zoeken over verschillende apps en platformen. Dat is niet alleen enorm handig, het bespaart je ook tijd en moeite. Want zeg nu zelf, eens je neerzit voor een gezellig avondje tv kijken, wil je geen tijd verliezen. Of kijk gewoon tv via een HDMI-kabel en je tv-abonnement. De keuze is volledig aan jou.

Vul ook je kijklijst makkelijk aan dankzij de slimme suggesties van Google TV op basis van je kijkgedrag en interesses. Zo vind je altijd inspiratie voor je volgende binge-momentje.

Conclusie?

De Philips OLED EX Ambilight is een waardige toevoeging aan de woonkamer van elke film- of gamefanaat. Zijn haarscherpe beeldkwaliteit en Dolby Atmos-geluidsintegratie, gecombineerd met een 3-zijdige Ambilight geeft je een indrukwekkende kijkervaring.

➕ Haarscherpe beeldkwaliteit met OLED EX-scherm en 4K-resolutie
➕ Levendige kijkervaring met 3-zijdige Ambilight
➕ Bioscoopgeluid met Dolby Atmos
➕ Google TV
➕ Mooi, strak design met flinterdun scherm

➖ Je hebt een sterke internetverbinding nodig
➖ Energielabel G

PHILIPS TV OLED EX AMBILIGHT 3 4K
55 INCH

In hetzelfde thema

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Ik heb het geluk gehad om de volledige en gloednieuwe Samsung Galaxy Tab S9-serie een aantal weken te mogen testen. Zijn de Tab S9, S9+ en S9 Ultra zo anders dan de Tab S8-serie? En wat is er net nieuw aan? Je ontdekt het allemaal in dit artikel! In de doos Als je de...

LG OLED EVO GALLERY DESIGN TV: onze test

LG OLED EVO GALLERY DESIGN TV: onze test

De LG OLED GALLERY TV is aan de beurt om getest te worden! Meer bepaald de LG OLED 55 inch G36. De LG OLED GALLERY TV is verkrijgbaar in 3 verschillende groottes: 65, 77 & 83 inch. In 2023 is dit model toe aan zijn 3e generatie. Wat hem onderscheidt van de G2 is...