Bose QuietComfort Earbuds II uitgetest

Ik ben een echte liefhebster van dancemuziek en mocht enkele weken doorbrengen met de draadloze Bose QuietComfort Earbuds II. Deze prachtige high-end oortjes zitten perfect in mijn oren bij eender welke activiteit: bij het sporten, bij het schoonmaken of bij het werken. Maar wat vond ik van het geluid, de batterijduur en het comfort? Lees snel mijn artikel, ik beantwoord al jouw vragen.

Door Shana

door | 24 november | High Tech

Unboxing the QuietComfort Earbuds

Bij het openen van de verpakking ben ik meteen van mijn sokken geblazen, wat een mooi opbergdoosje met matzwarte behuizing. Ik haal er meteen de Earbuds uit: ze voelen fijn in mijn hand. Nadien plaats ik ze in mijn oren en merk meteen dan ze echt goed vastzitten. Aan de achterkant zie ik een drukknopje voor de verbinding via bluetooth en aan de onderkant zit de usb-c-poort om ze op te laden via de meegeleverde kabel (lukt dus niet draadloos). In de verpakking zitten ook verschillende rubberen ringetjes en eartips, die verschillen qua maat. Dankzij deze combinatie blijven de dopjes altijd perfect in mijn oren zitten, zoals bij mij als bij mijn man.

Bluetoothverbinding met smartphone

Eerst verbind ik mijn smartphone met de oortjes door te drukken op het knopje achteraan het opbergdoosje. Dat lukt in slechts 3 seconden. Zodra het ledlichtje (aan de binnenzijde van het doosje) blauw knippert, kan ik verbinding maken. De oortjes moeten wel in het doosje zitten voor de draadloze verbinding. Daarna is het natuurlijk de bedoeling om de Bose Music-app te installeren op mijn toestel.

Gebruiksvriendelijk dankzij de app

Alvorens ik dus met de test begin, download ik de Bose Music-app (beschikbaar voor iOS of Android). In de app kan ik het batterijpercentage van ieder oortje in het gaten houden en kiezen tussen 4 modi (stil, geen Noice Cancelling, Focus en een modus op maat). In de handige app kan ik ook makkelijk de Noise Cancelling aan- en uitzetten. Zo wordt omgevingsgeluid sterk gedempt en kan ik tijdens het muziek luisteren bijna niets meer horen van de omgeving. Zo sluit ik ongewenste geluiden buiten en moet ik het volume niet onnodig hard zetten om te genieten van mijn playlists. Ik kan ook de snelfunctie aan- of uitzetten door mijn vinger op het linkeroordopje te houden. Als de functie aan is, kan ik deze touchgevoelige oortjes nog makkelijker bedienen met mijn vinger.

Details over de snelfuncties

Hoe werken deze snelfuncties? In de app staan er allerlei tips om vlotjes te werken met de aanraakbediening. Zo kan ik bijvoorbeeld audio afspelen of pauzeren door te tikken op een oordopje. Good to know: wanneer ik een oordopje uit mijn oor haal, gaat de muziek ook automatisch op pauze. De muziek gaat weer verder wanneer ik het dopje terug in mijn oor doe. Om een liedje vooruit of achteruit te skippen moet ik 2 x op een oordopje tikken op naar de volgende track te gaan (3 x om voor de vorige). En om het volume te wijzigen, veeg ik op een oordopje naar boven of omlaag. Bovendien werken ze ook via spraakbediening.

Verbluffend geluid

Het geluid van de QuietComfort Earbuds II klinkt helder en vol, de tonen zijn zo puur en ook maakt het niet uit naar welk genre ik luister. Van dancemuziek tot metal en van pop tot klassiek: alles klinkt perfect. In de app kan ik zelfs nog wat extra bass toevoegen of de hoge tonen wat opkrikken dankzij de Equalizer. Persoonlijk is dit het beste geluid dat ik ooit heb gehoord bij draadloze oortjes. Toen ik het eerste liedje beluisterde, kreeg ik zelfs kiekenvlees.

Goeie batterijduur

Zonder ruisonderdukking gaan deze oortjes tot 6 uur lang mee. Ik laat bijvoorbeeld de Noise Cancelling-functie constant aan. Dan moet ik de oortjes na zo’n 4,5 uur weer opladen. Maar goed nieuwe, na een oplaadbeurt van ongeveer 20 minuten, kunnen ze weer 2 uur vooruit. Met het opbergdoosje dat ook dient als oplaaddoosje kan ik de batterij nog eens tot 3 x volledig opladen. Let op: het opladen gebeurt alleen via de usb-poort.

Conclusie: groots in alle opzichten

De QuietComfort Earbuds II draadloze oordopjes van Bose zijn een blessing voor elke muziekliefhebber! Ondanks hun hoge instapprijs hebben ze mijn verwachtingen helemaal kunnen inlossen! Ik ben meer dan omvergeblazen door het fenomenale geluid en de gebruiksvriendelijke touchbediening. Ik ben meer dan fan!

 

BOSE QC Earbuds II Zwart

In hetzelfde thema

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Welkom in de wereld van de Lenovo M11-tablet! Met zijn grote scherm van 11 inch en zijn handige functies is deze tablet veel meer dan gewoon een gadget. In deze blogpost ontdek je waarom ik deze tablet een echte must-have vind. Eerste blik op de tablet Als ik de doos...

Getest: de Samsung Galaxy S24

Getest: de Samsung Galaxy S24

Dol op alles wat te maken heeft met technologie en innovatie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vandaag vertel ik jullie alles over mijn ervaring met de gloednieuwe reeks smartphones van Samsung, de Samsung Galaxy S24. Stel je even een magische koffer voor waarin...