De draadloze hoofdtelefoon Technics EAH-A800 getest: wat vinden wij ervan?

De experts van Technics hebben een comfortabele hoofdtelefoon ontworpen die garant staat voor een uitstekende geluidskwaliteit, waar je hem ook gebruikt. Hun doel? Je de energie en creativiteit van een song tot in je diepste binnenste laten voelen. Toevallig is mijn man een muzikant, dus vond ik het extra spannend dat ik deze nieuwe hoofdtelefoon mocht uitproberen. En ik ben allesbehalve teleurgesteld!
DoorJeanne Poma

door | 12 september | High Tech

De grootste voordelen op een rijtje:

  • Erg gedetailleerd geluid.
  • Helder bellen.
  • Erg meeslepende luisterervaring dankzij 8 microfoons.
  • Comfortabele, ergonomische vorm.
  • Geen enkele last van omgevingsgeluid dankzij een uniek ruisonderdrukkingssysteem.

Unboxing van de bluetoothhoofdtelefoon Technics EAH-A800

casque

In de doos vind ik allereerst een mooi en stevig etui. Daarin kan ik mijn hoofdtelefoon altijd netjes en veilig opbergen. Bovendien past het etui makkelijk in mijn werktas. De hoofdtelefoon vouw je eenvoudig op om plaats te besparen. Hij ziet er erg elegant en robuust uit en is bovendien vrij licht.

Nadat ik de hoofdtelefoon via mijn computer heb opgeladen, installeer ik in enkele minuten tijd de app op mijn smartphone. Die werkt erg intuïtief en stap voor stap. Zo kan ik mijn hoofdtelefoon een naam geven en de ruisonderdrukking naar wens instellen.

Een unieke eigenschap van deze hoofdtelefoon is het feit dat ik hem aan meerdere apparaten kan koppelen. Met de nieuwste versie van de Bluetooth®-technologie (versie 5.2) kan ik hem met een tiental apparaten gebruiken en switch ik moeiteloos van het ene naar het andere apparaat. Fantastisch!

Een comfortabele, ergonomische hoofdtelefoon

casque

Ik test meteen of de hoofdtelefoon comfortabel zit. Wauw! Ik ben onder de indruk van de superzachte kussentjes rond mijn oren, en vooral van de ruisonderdrukking. Technics heeft kussentjes met traagschuim ontworpen en ze op verschillende hoofdvormen getest. In combinatie met de hoofdband wordt de druk over het hele hoofd verspreid, waardoor je minder snel last krijgt.

Voor wie in een landschapskantoor werkt en lange vergaderingen moet doorstaan, is deze hoofdtelefoon ideaal!

Luisteren tot in de kleinste details

casque

Tijd voor een streepje muziek! Ik begin met een stevig rocknummer, dan zet ik wat jazz op. Ik sluit mijn ogen en … wat een genot! Ik voel de energie van de artiest uit de hoofdtelefoon spatten. Van de hoogste noot tot het laagste basgeluid: de muziek streelt bijna letterlijk mijn trommelvliezen. De hoofdtelefoon EAH-A800 is gemaakt met gloednieuwe materialen en heeft een membraan dat tegelijk sterk en flexibel is. Voor een optimale geluidsbeleving zijn er bovendien 8 perfect geplaatste microfoons in dit model verwerkt.

Meeslepend geluid zonder omgevingslawaai

casque

Na de muziek wil ik een filmpje testen. Op het openbaar vervoer kijk ik namelijk graag naar een ontspannende aflevering van een leuke serie. De ruisonderdrukking van de Technics EAH-A800 is weergaloos. De hoofdtelefoon elimineert elk storend geluid met directe actie en feedback. Wanneer nodig kan ik schakelen tussen 2 modi: met of zonder ruisonderdrukking. Zelfs in een zee van andere pendelaars word ik volledig ondergedompeld in mijn serie!

Kristalhelder bellen

casque

Op kantoor test ik hoe de hoofdtelefoon werkt tijdens een telefoongesprek. Het resultaat is onberispelijk. Dankzij de nieuwste technologie voor actieve ruisonderdrukking en 4 microfoons in de oorkussens onderdrukt de hoofdtelefoon het omgevingsgeluid efficiënt en klinkt de stem luider. Ik hoor elk woord glashelder en kan me uitstekend op het gesprek concentreren.

Net dat beetje extra

Word je gebeld, maar heb je geen zin om je smartphone te pakken? De hoofdtelefoon EAH-A800 heeft een stemassistent die je met een druk op de knop activeert.

Na 3 uur opladen gaat dit model 50 uur lang mee, maar dankzij de snellaadfunctie heeft de hoofdtelefoon na 15 minuten laden al een autonomie van 10 uur. Ik kan dus een tijdje op beide oren slapen!

De Technics EAH-A800 heeft een functie die de muziek pauzeert wanneer ik hem niet draag. Zo hoef ik geen enkele noot te missen.

Test geslaagd?

De pluspunten

Superieure geluidskwaliteit

Buitengewoon draagcomfort

Efficiënte ruisonderdrukking

Lange batterijduur

Stevig en compact etui

De minpunten

Misschien minder geschikt voor sport, maar dan nog

 

 

hoofdtelefoon

TECHNICS HOOFDTELEFOON EAH-A800E-K BLACK

In hetzelfde thema

Getest: de Samsung Galaxy S24

Getest: de Samsung Galaxy S24

Dol op alles wat te maken heeft met technologie en innovatie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vandaag vertel ik jullie alles over mijn ervaring met de gloednieuwe reeks smartphones van Samsung, de Samsung Galaxy S24. Stel je even een magische koffer voor waarin...

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Ik heb het geluk gehad om de volledige en gloednieuwe Samsung Galaxy Tab S9-serie een aantal weken te mogen testen. Zijn de Tab S9, S9+ en S9 Ultra zo anders dan de Tab S8-serie? En wat is er net nieuw aan? Je ontdekt het allemaal in dit artikel! In de doos Als je de...