Drone DJI Mini 3 Fly More Combo: de test

De slogan “So Fly” van de DJI Mini 3 spreekt tot de verbeelding. Lukt het ook voor mij, een beginnende piloot, om vlot met de drone te vliegen en prachtige beelden vast te leggen? Je ontdekt het hier.

Door Timo

door | 18 januari | Beeld & Geluid, High Tech

Unboxing

Wat er allemaal in je doos zit, hangt af van het pack dat je gekocht hebt. Ik had het geluk het Fly More Combo pack met de Smart Remote Controller te mogen testen, het meest uitgebreide pack voor de DJI Mini 3.

In de doos vind ik heel wat verschillende items die zorgvuldig verpakt zijn. De DJI Mini 3-drone natuurlijk, de Smart Remote Controller (die een scherm heeft, waardoor je je smartphone eigenlijk niet nodig hebt tijdens het vliegen), 3 batterijen met oplaadstation, een schoudertas, een USB-C-kabel, een Type-C-to-Type-C-kabel, 3 paar reservepropellers met een kleine schroevendraaier en 4 papieren documentjes: de gids voor een snelle start, de veiligheidsvoorschriften, de vliegregels voor een aantal landen (België staat er niet tussen) en ten slotte een gebruiksaanwijzing.

Installatie

Wie meteen denkt te kunnen vliegen met de drone, komt bedrogen uit. En eigenlijk is dat ook wel logisch voor zo’n hoogtechnologisch product. Op de doos staat een QR-code die je doorverwijst naar een webpagina met een stappenplan. Hieronder de stappen die je moet of zou moeten ondernemen alvorens je de drone van de grond kan krijgen:

– DJI Fly-app downloaden
– Video met tips voor eerste gebruik bekijken
– Handleiding van de drone lezen
– Een Easy-to-Use gids voor beginners doornemen

Vervolgens moet je de drone verbinden met de controller en de drone updaten naar de laatst beschikbare versie. Tot slot moet je ook de drone met zijn batterijen en de controller opladen. Houd er dus toch rekening mee dat de drone pas in de namiddag zijn vleugels zal kunnen uitslaan als je in de voormiddag alle hierboven genoemde stappen onderneemt. Is het al dat wachten waard? Absoluut! Hieronder vertel ik je waarom.

Eerste indruk

De drone is minder groot dan ik had verwacht en weegt slechts 249 g. Je moet dus geen dronecursus volgen om hem te mogen gebruiken. Natuurlijk moet je wel nagaan of je mag vliegen in het gebied waar je de drone zou willen gebruiken.

DJI omschrijft de DJI Mini 3 als een vliegklare cameradrone voor beginners en telt inderdaad heel wat eigenschappen die het beginnende dronepiloten gemakkelijk maken. Zo heeft hij een automatische opstijgings- en landingsfunctie en kan hij windsnelheden aan tot 38 km/u waarbij hij tegenwerkt om op exact dezelfde plek gepositioneerd te zijn na een windvlaag. Verder beschikt hij over Quickshots en True Vertical Shooting. Met de eerste functie voert je drone automatisch moeilijke bewegingen uit zoals een dronie, rocket, circle, helix en boomerang. Met de tweede kan je via 1 touchbeweging op de controller schakelen tussen een landscape view en een portrait view, heel handig om je beeldmateriaal te delen op je socials zonder te moeten knippen in je shots.

Ten slotte zit er ook een Return to Home-functie ingebouwd waarbij de drone automatisch terugvliegt naar zijn startpositie wanneer het signaal wegvalt of de batterij bijna leeg is. Opgelet: de DJI Mini 3 heeft wel geen automatische obstakeldetectie, waarmee drones volledig zelfstandig obstakels detecteren en ontwijken dankzij de ingebouwde sensoren.

Het vliegen gebeurt heel stabiel en gemakkelijk dankzij de 2 joysticks op de controller. Persoonlijk vind ik dat die in een wat zachtere materie gemaakt hadden mogen worden. Anderzijds hebben ze een profiel waardoor je niet makkelijk zal wegschuiven met je vingers en dus geen verkeerde bewegingen zal kunnen maken. Een leuke feature die deze drone helaas niet heeft is Active Track, waarmee je drone automatisch een onderwerp kan volgen en in beeld blijft houden, denk bijvoorbeeld aan een fietser of een auto.

DJI zegt dat de maximale vliegtijd van de DJI Mini 3 38 minuten is. In winderige omstandigheden kon ik op 1 batterij iets meer dan een halfuur vliegen. De autonomie van je batterij kan je trouwens voortdurend aflezen op het scherm van de controller.

Beeldkwaliteit

De DJI Mini 3 heeft een maximale beeldresolutie van 4K aan 30 fps, een 3-assige beeldstabilisatie en een 1/1.3 inch CMOS-sensor. Hij kan ook foto’s maken in 48 MP en in RAW zodat je ze achteraf heel makkelijk en goed kan bewerken. Ook beschikt de drone over een digitale zoom. En hij heeft enkele panoramaopties zoals Wide Angle, 180° en Sphere. Alleen is het jammer dat je geen geheugenkaart meegeleverd krijgt om je beeldmateriaal op te slaan.

Mijn verdict

Ben je op zoek naar een eenvoudig bestuurbare drone om je avonturen en reizen vast te leggen? Dan raad ik je de DJI Mini 3 zeker aan! Hij is ideaal voor beginners dankzij de talrijke hulpfuncties en de beeldkwaliteit mag er absoluut zijn.

DJI DRONE Mini 3 Fly More Combo + DJI RC Smart Remote Controller

In hetzelfde thema

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Ik heb het geluk gehad om de volledige en gloednieuwe Samsung Galaxy Tab S9-serie een aantal weken te mogen testen. Zijn de Tab S9, S9+ en S9 Ultra zo anders dan de Tab S8-serie? En wat is er net nieuw aan? Je ontdekt het allemaal in dit artikel! In de doos Als je de...

LG OLED EVO GALLERY DESIGN TV: onze test

LG OLED EVO GALLERY DESIGN TV: onze test

De LG OLED GALLERY TV is aan de beurt om getest te worden! Meer bepaald de LG OLED 55 inch G36. De LG OLED GALLERY TV is verkrijgbaar in 3 verschillende groottes: 65, 77 & 83 inch. In 2023 is dit model toe aan zijn 3e generatie. Wat hem onderscheidt van de G2 is...