Voor jou getest: de HP Envy Inspire 7924e-printer

HP omschrijft zijn Envy Inspire-modellen als dé thuisprinter voor alles wat je nodig hebt. De “printer voor elk gezin” zou handig zijn voor het werk, voor school en voor mooie creaties, allemaal van thuis uit. Toen ik de vraag kreeg of ik de HP Envy Inspire 7924e wilde testen, twijfelde ik geen seconde. Maakt hij mij het leven gemakkelijker? Je ontdekt het hieronder.

DoorTimo

door | 3 augustus | High Tech

Eerste kennismaking

De HP Envy Inspire 7924e-printer zit zorgvuldig ingepakt in de doos en is vrij licht. Naast de printer krijg je 2 cartridges (zwart en tricolor), een kabel, 2 handleidingen, enkele vellen fotopapier “voor een eerste project” en een uitlegboekje over HP Instant Ink (hierover later meer) meegeleverd.

2 gidsen maken je wegwijs

De installatiegids van de HP Envy Inspire 7924e is het eerste dat je in handen moet hebben! In een paar stappen krijg je duidelijk uitgelegd waar je de tape en het karton moet verwijderen. Eenmaal je de stekker van de printer in het stopcontact hebt gestoken, gebeurt het belangrijkste deel van de installatie via HP Smart. Dat is een software die je moet downloaden via de website van HP.

HP raadt je aan om de app te gebruiken op een mobiel toestel, wat ik dan ook gedaan heb. Na de vlotte download op mijn smartphone, heb ik de software ook op mijn pc gezet om gemakkelijk de documenten af te printen die ik daar bewaar.

Natuurlijk vraagt HP je ook om een account aan te maken. Via je account kan je overal printen, op elk apparaat. Je printer wordt ook geregistreerd en je krijgt automatisch software-updates binnen. Ten slotte krijg je toegang tot exclusieve functies van de HP Smart-app, zoals een betere beveiliging en geavanceerd scannen.

In de naslaggids staan dan weer wat mogelijke problemen met oplossingen opgelijst die kunnen plaatsvinden tijdens de installatie, maar die heb ik gelukkig niet nodig gehad 😀

De instellingen

De HP Envy Inspire 7924e is een all-in-one-printer. Je kan er dus mee printen, kopiëren en scannen, maar hij is bijvoorbeeld ook voorzien van e-print-technologie. Zo kan je meteen draadloos vanop je smartphone in de HP Smart-app een document afdrukken zonder je computer te moeten gebruiken.

Verder telt hij verschillende unieke eigenschappen:

  • Speciale fotolade: dankzij de ingebouwde fotolade print je je foto’s op eenvoudige wijze in verschillende formaten af.
  • Stille modus: in deze modus worden documenten langzamer en met minder geluid afgedrukt. Je kan een bepaald schema toevoegen om de modus te activeren tussen bepaalde uren. In de praktijk heb ik niet echt veel verschil opgemerkt in vergelijking met de normale modus.
  • Milieu-instellingen: de printer telt verschillende duurzame opties zoals enkelzijdig/dubbelzijdig afprinten, een sluimermodus na 5,10 of 15 minuten, plannen printer aan/uit (om bijvoorbeeld de printer op kantoor uit te schakelen in het weekend) en schermhelderheid
  • Helpknop met instructievideo’s: die gaan van cartridges vervangen over fotopapier/klein papier inladen tot de scanner reinigen

HP Smart-app

Waar je ook bent, met de HP Smart-app kan je printen, maar ook scannen en delen naar je HP-printer. Een leuke toevoeging vind ik de printables. In dit deel van de app kan je verjaardagskaarten, kleurplaten, kalenders en zo veel meer vinden. En met een paar tikken op je scherm kan je ze meteen afprinten.

HP Instant Ink

Ooit al eens meegemaakt dat je dringend iets moest afprinten, maar dat je inktpatroon leeg was. Dankzij de Instant Ink-service van HP kom je nooit meer zonder inkt te zitten!

Je kiest 1 van de 5 printplannen (van 10 pagina’s per maand tot 700 pagina’s per maand) en HP stuurt automatisch een nieuwe cartridge toe wanneer je inkt bijna op is. De gebruikte cartridges kan je gratis terugsturen in de voorgefrankeerde enveloppe van HP.

Je HP Instant Ink-abonnement kan je op elk moment annuleren of wijzigen. En als je niet al je pagina’s gebruikt hebt, neem je de overgebleven pagina’s automatisch mee naar de volgende maand. De inkt, bezorging en recycling zitten in de prijs van je printplan inbegrepen.

En bij aankoop van een nieuwe HP+-printer krijg je een gratis proefperiode cadeau. Je ontvangt 9 maanden lang gratis nieuwe inkt voor je HP+-printer door tijdens de installatie een HP Instant Ink-account met een geldige betaalmethode en adres aan te maken.

Conclusie

Ik moet er geen seconde over nadenken, de printer die ik momenteel in huis heb, zou ik inruilen voor de HP Envy Inspire 7924e. Geen verbindingsproblemen, een gebruiksvriendelijke app, niet meer naar de winkel moeten om inkt te kopen. Het leven kan soms eenvoudig zijn!

HP ALL-IN-ONE PRINTER Envy Inspire 7924e HP+ Instant Ink

In hetzelfde thema

Getest: de Samsung Galaxy S24

Getest: de Samsung Galaxy S24

Dol op alles wat te maken heeft met technologie en innovatie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vandaag vertel ik jullie alles over mijn ervaring met de gloednieuwe reeks smartphones van Samsung, de Samsung Galaxy S24. Stel je even een magische koffer voor waarin...

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Ik heb het geluk gehad om de volledige en gloednieuwe Samsung Galaxy Tab S9-serie een aantal weken te mogen testen. Zijn de Tab S9, S9+ en S9 Ultra zo anders dan de Tab S8-serie? En wat is er net nieuw aan? Je ontdekt het allemaal in dit artikel! In de doos Als je de...