Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Welkom in de wereld van de Lenovo M11-tablet! Met zijn grote scherm van 11 inch en zijn handige functies is deze tablet veel meer dan gewoon een gadget. In deze blogpost ontdek je waarom ik deze tablet een echte must-have vind.

Door

Nele

Eerste blik op de tablet

Als ik de doos open, zie ik meteen een tablet met een elegante look. De Lenovo M11 heeft dan ook een hoogwaardig, robuust design. De tablet is grijs, met een gearceerde strook voor een moderne toets. Ik vermeld er meteen bij dat het verschil tegenover andere tablets in de details zit, zoals het gegraveerde Lenovo-logo op de achterzijde van de tablet of het kader in reliëf rond de cameralens.

Goed om te weten: bij deze tablet krijg je een Tab Pen in dezelfde kleur, een oplaadkabel (zonder adapter) en een sleuteltje waarmee je een simkaart in de tablet kan steken. Wil je een hoes, dan moet je die afzonderlijk kopen.

De test

En toen was het tijd om de tablet te testen. In deze blogpost bespreek ik het geluid, het scherm, apps die de moeite waard zijn, het gebruiksgemak, de batterij en andere handige functies die van deze tablet een onmisbare multimediapartner maken.

Geluid

Toen ik de informatie over de tablet bekeek, vielen me meteen de 4 Dolby Atmos-luidsprekers op. Wat het geluid betreft, verwachtte ik dus niets minder dan topkwaliteit. En de tablet heeft me aangenaam verrast.

Ik bekijk graag YouTube-filmpjes en tv-series in bed, en een tablet is daar ideaal voor. Anders dan op mijn pc hoef ik op deze tablet het geluid niet helemaal open te draaien om alles te horen. Dat is mooi meegenomen!

Scherm

Deze tablet heeft een helder scherm van 11 inch. Ideaal om te gamen, series te bekijken of YouTube-filmpjes af te spelen – of zelfs om notities te nemen. Kijk maar zelf: dankzij het gesplitste scherm kon ik notities nemen terwijl ik een BBC-reportage bekeek, en dat zonder zelfs het filmpje op pauze te zetten. Erg handig voor tijdens de les of voor onlinevergaderingen.

En dat is nog niet alles: je kan dit met zo goed als alle apps doen! Stel je voor dat je een serie wil bekijken en tegelijk een spelletje wil spelen. Dat kan gewoon. Een vriend of vriendin bellen terwijl je online shopt? Makkie! Handig, niet?

Apps

Tijdens mijn ontdekkingstocht op de tablet heb ik enkele apps ontdekt die echt het vermelden waard zijn. MyScript Calculator is er eentje van, een app waarmee je elke denkbare berekening kan uitvoeren. Voor bijvoorbeeld ingenieurs kan dit erg goed van pas komen. Je kan een onbekende waarde vervangen door een vraagteken, het resultaat van de vorige berekening gebruiken in een nieuwe berekening, een cijfer wissen door het met de Pen te doorstrepen … De app is erg intuïtief en gebruiksvriendelijk.

Voor werknemers en studenten is WPS Office een handige tip. Dit kantoorpakket volgt het voorbeeld van de Office 365-software.

Tot slot heb ik Nebo ontdekt, een app waarmee je vlot notities neemt. Een boodschappenlijstje, een schema, lesnotities … In deze app kan je het allemaal kwijt. Schrijf je sneller met de Pen dan met een toetsenbord, maar is je handschrift moeilijk leesbaar? Geen nood: je kan je geschreven tekst gewoon omzetten naar getypte tekst. En als je een ordelijk schema wil maken, teken je gewoon de vorm en hou je de Pen of je vinger daarna op het scherm. De app zet je lijnen automatisch om naar de juiste vormen.

Gebruiksgemak

Het formaat van de tablet is erg praktisch: hij past probleemloos in je handtas, rugzak of aktetas. Weer thuis berg je hem makkelijk op in een bureaulade. En met zijn 465 g maakt hij je tas niet al te zwaar, zeker als je je pennenzak en notitieblok kan thuislaten.

Batterij

Het moet gezegd: de batterijduur van deze tablet heeft me aangenaam verrast. Als je hem tot 100 % oplaadt, houdt hij het echt lang vol. Ik heb hem nog geen volledige dag gebruikt, maar met 1 laadbeurt kon ik bijna een week lang spelletjes spelen en video’s en series bekijken. De tablet belooft een autonomie tot 10 uur, wat meer dan genoeg is voor op het werk, op school of om de kleintjes bezig te houden tijdens lange autoritten.

Andere functies

Nu we het over kinderen hebben: deze tablet is kindvriendelijk! YouTube Kids en Google Kids staan er al op. Je kinderen kunnen er dus in alle veiligheid op leren en het internet verkennen. Je kan zelfs een schermtijdbeperking instellen via de Family Link-app voor ouderlijk toezicht. De tablet heeft ook een beveiligde omgeving op maat van kinderen: Kids Space.

Deze tablet heeft ook heel wat andere functies te bieden. Eentje daarvan is de immersieve leesmodus, waarin de tablet dienstdoet als e-reader. Terwijl je op het scherm een goed boek leest, speelt de tablet zelfs ontspannende sfeermuziek voor nog meer gezelligheid. En de kers op de taart? Als je graag lang leest, gaat het TÜV-scherm oogvermoeidheid tegen.

En dat is nog niet alles! Heb je een les gemist en wil je de notities van je klasgenoten vragen? Of heb je een interessant artikel gezien in de krant? Gebruik gewoon de camera van de tablet en vink ‘AI Scan’ aan om een foto te maken, die te bewerken en de afbeelding als pdf-bestand op te slaan.

Tot slot kan je ook je pc aan je tablet koppelen dankzij Lenovo Freestyle als je de tablet als tweede scherm of als schrijfpad wil gebruiken. Via dit programma kan je ook bestanden overdragen tussen je tablet en je Windows-computer

Het verdict

Ik vind dat de Lenovo Tab M11 heel veel biedt voor zijn prijs. Hij is niet duur én hij heeft heel wat handige functies die goed van pas komen in je dagelijkse leven. Bovendien is de tablet geschikt voor kinderen. Het enige minpunt dat ik heb opgemerkt, is de batterij van de Tab Pen: jammer dat de pen niet oplaadbaar is. Al is zo’n gewone batterij misschien beter voor wie anders zou vergeten de pen op te laden.

Tegenover dat ene minpunt staan heel wat pluspunten:

  • Veel opslagruimte (128 GB)
  • Lange batterijduur (10 uur)
  • Ideaal om kinderen veilig met een tablet te leren omgaan
  • De voorgeprogrammeerde apps (Nebo, MyScript Calculator, WPS Office …)
  • Gesplitst scherm
  • Dolby Atmos-geluid
  • Water- en stofbestendig

Lenovo Tab M11

In hetzelfde thema

Getest: de Samsung Galaxy S24

Getest: de Samsung Galaxy S24

Dol op alles wat te maken heeft met technologie en innovatie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vandaag vertel ik jullie alles over mijn ervaring met de gloednieuwe reeks smartphones van Samsung, de Samsung Galaxy S24. Stel je even een magische koffer voor waarin...

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Ik heb het geluk gehad om de volledige en gloednieuwe Samsung Galaxy Tab S9-serie een aantal weken te mogen testen. Zijn de Tab S9, S9+ en S9 Ultra zo anders dan de Tab S8-serie? En wat is er net nieuw aan? Je ontdekt het allemaal in dit artikel! In de doos Als je de...