Home    High Tech    Voor jou getest: de Technics EAH-AZ60 draadloze oortjes

Voor jou getest: de Technics EAH-AZ60 draadloze oortjes

De Technics EAH-AZ60 draadloze oortjes beloven gebruikscomfort, een helder geluid en premium actieve ruisonderdrukking. Maar lossen ze die verwachtingen ook in? Dat heb ik voor jou getest. Hieronder ontdek je mijn bevindingen!

Door Florence

door | 2 december | High Tech

Eerste blik op de oortjes

De verpakking is vrij sober en compact. Wanneer ik ze openmaak, zie ik het metaalkleurige doosje waarin de oortjes zitten, de handleiding, een USB-C-kabel om de oortjes op te laden en meerdere siliconen dopjes in verschillende maten. Handig, want zo passen de oortjes gegarandeerd bij iedereen.

Ik open het doosje en neem de oortjes eruit. Tijd voor de test! Ze passen makkelijk in mijn oren en blijven goed zitten. Ik heb dus zelfs geen andere dopjes nodig.

Snelle draadloze verbinding en intuïtieve app

Om de oortjes van Technics optimaal te gebruiken, download ik eerst de Audio Connect-app van Technics. Daarin geef ik aan welk type oortjes ik precies heb. Zodra dat achter de rug is, zegt de app dat ik bij de bluetoothinstellingen van mijn smartphone het apparaat ‘EAH-AZ60’ moet selecteren. Enkele seconden later zijn mijn oortjes aan mijn smartphone gekoppeld.

In de app kan ik de batterijstatus in detail nakijken en tal van instellingen aanpassen. Ik kan bijvoorbeeld de geluidssterkte per toonhoogte aanpassen, de actieve ruisonderdrukking in- of uitschakelen en de touchbediening instellen volgens mijn voorkeuren.

Handige touchbediening

De EAH-AZ60-oortjes van Technics zijn uitgerust met handige touch-sneltoetsen voor nog meer gebruiksgemak. Als ik bijvoorbeeld 1 x op het rechteroortje druk, pauzeer ik de muziek of speel ik ze verder af. Als ik 2 x druk, spring ik naar het volgende nummer. Het vorige nummer opnieuw beluisteren? Dan is 3 x drukken de boodschap. En door 2 x op het linkeroortje te drukken, verlaag ik het volume.

En dat is nog niet alles: via de Audio Connect-app stel ik de sneltoetsen makkelijk in zoals ik dat zelf het handigst vind. Dat is mooi meegenomen!

Batterijduur en laadtijd

Als de oortjes volledig opgeladen zijn, kan ik 7 uur lang van muziek genieten. En het oplaadetui doet daar nog eens 18 uur luistergenot bovenop. In totaal komt dat neer op een autonomie van maar liefst 25 uur! En als ze toch leegraken? Goed nieuws: na slechts 15 minuten opladen kan ik weer 70 minuten luisteren. Voor een volledige laadbeurt hebben de oortjes 3,5 uur nodig.

Fenomenale actieve ruisonderdrukking

Om van de Noise Cancelling- naar de Ambient-modus over te schakelen, moet ik het oordopje even ingedrukt houden. Als ik de 2 modi uitprobeer, merk ik meteen een groot verschil. De Noise Cancelling-modus laat geen enkel omgevingsgeluid door. Ik hoor alleen mijn muziek of de stem aan de andere kant van de lijn tijdens het bellen.

Om de modi beter te kunnen vergelijken, knip ik met mijn vingers naast mijn oren. In de Ambient-modus hoor ik mezelf vingerknippen, met Noise Cancelling ingeschakeld helemaal niet. Ongelooflijk!

Nog een handige functie: multipoint verbinding

Tot slot ontdek ik nog een handige, innoverende functie van deze oortjes: multipoint pairing. Daarmee koppel ik ze niet aan slechts 1 apparaat, maar aan meerdere apparaten tegelijk. Zo volgt het geluid me vloeiend van apparaat naar apparaat zonder dat ik elke keer opnieuw mijn oortjes aan mijn smartphone of pc moet koppelen.

Top of flop?

Ik ben al lang een trouwe Apple AirPods-gebruiker, maar deze EAH-AZ60 draadloze oortjes van Technics hebben me allesbehalve teleurgesteld. Ze passen beter in het oor, dus ik kan sporten of een dutje doen zonder ze kwijt te raken. Ook hun gebruiksgemak is top, vooral dankzij de vele opties die de touchbediening biedt. Of ik nu in een lawaaierige of rustige omgeving ben, dankzij de actieve ruisonderdrukking is de geluidskwaliteit altijd fantastisch. En last but not least: met hun zilverkleur zien ze er erg stijlvol uit.

 

 

TECHNICS EAH-AZ60E-S

In hetzelfde thema

De Motorola Edge 30 Ultra getest: wat vinden wij ervan?

De Motorola Edge 30 Ultra getest: wat vinden wij ervan?

De Motorola Edge 30 Ultra getest: wat vinden wij ervan?De Motorola Edge 30 Ultra belooft haarscherpe foto's (zelfs 's nachts!), een supersnelle processor, video's met indrukwekkende geluidskwaliteit en een uitstekende connectiviteit. Ik heb hem de hele week grondig...

Must-haves voor de moderne kantoornomade

Must-haves voor de moderne kantoornomade

Ga jij tegenwoordig ook als kantoornomade door het leven? Je werkt gewoon overal waar je je laptop in goede omstandigheden kan neerplanten en waar het lekker warm is, de koffie oké is en de wifi het nooit laat afweten. En met deze topproducten erbij wordt het...

Bose QuietComfort Earbuds II uitgetest

Bose QuietComfort Earbuds II uitgetest

Ik ben een echte liefhebster van dancemuziek en mocht enkele weken doorbrengen met de draadloze Bose QuietComfort Earbuds II. Deze prachtige high-end oortjes zitten perfect in mijn oren bij eender welke activiteit: bij het sporten, bij het schoonmaken of bij het...