Getest: de roomijsmachine van Fritel, de ideale partner voor hobby-ijsmakers

Joepie, de zomer is in het land! Wie wil er een ijsje? Zelfgemaakt ijs smaakt altijd beter, toch? Ik kreeg de kans om de roomijsmachine IM1252 Ice Cream Maker van Fritel te testen. Hier lees je wat ik ervan vond.

DoorJeanne Poma

door | 15 juli | In de keuken

De grootste voordelen op een rijtje:

  1. Gebruiksvriendelijke roomijsmachine
  2. Belgisch merk
  3. Elegant, duurzaam en gemakkelijk schoon te maken
  4. Grote capaciteit: 2 l
  5. Geschikt om roomijs, sorbet en frozen yoghurt te maken

 

De roomijsmachine van Fritel: unboxing

sorbetière

Fritel is een Belgisch merk dat hoogwaardige keukenapparatuur voor beginnende en ervaren hobbykoks verkoopt. Ik sta te popelen om aan de slag te gaan met het apparaat dat nu voor me staat. Zo’n zelfgemaakt ijsje waarvan ik alle ingrediënten ken, daar zeg ik geen nee tegen! En net omdat ik precies weet wat erin zit, kan iedereen zorgeloos meegenieten – ook gasten met een voedselallergie.

Vol ongeduld open ik de mooie doos van de Fritel-roomijsmaker, want van de foto’s van lekkere ijsjes op de verpakking loopt het water me al in de mond. Het ongelofelijk elegante design van het roestvrijstalen apparaat valt meteen op. De machine wordt geleverd in 3 delen en er zit een soort klopper bij die ik eraan moet bevestigen. Alles zit dus erg snel en eenvoudig in elkaar. En met de ruime capaciteit van 2 l kan ik straks lekker roomijs maken voor het hele gezin.

Voordat ik een recept uitprobeer, wijst de handleiding me erop dat de koelbak 8 tot 12 uur in de diepvriezer moet. Check. Het enige wat ik nu nog moet doen, is de ingrediënten gaan kopen die ik nodig heb. In de handleiding staat alvast een recept voor vanilleroomijs en eentje voor citroensorbet. Handig! Ik ga voor de sorbet.

sorbetière

Snel en gebruiksvriendelijk

Wat ik zo fantastisch vind aan deze handige roomijsmachine van Fritel? Je hoeft geen 10 seizoenen van Master Chef te hebben gevolgd om hem te kunnen gebruiken. Als ik de instructies in de handleiding netjes volg, is mijn sorbet in een handomdraai klaar.

Ik monteer de klopper en steek de stekker in het stopcontact. In het apparaat giet ik citroensap, water en suiker … en we zijn vertrokken! Het digitale touchscreen werkt erg intuïtief. Ik druk op de ‘On’-knop en de klopper doet 40 minuten lang zijn werk.

sorbetière

Zodra de machine klaar is met kloppen, giet ik de sorbet in een bak en die gaat in de diepvriezer. Wanneer ik hem er even later uithaal om te proeven, is de sorbet helemaal klaar. Als ik niet wilde wachten, had ik ook eerder kunnen proeven van een heerlijke citroengranité.

Het resultaat is onweerstaanbaar lekker en de hele familie wil meer! In slechts 2,5 uur tijd heb ik een citroensorbet gemaakt die veel lekkerder is dan die uit de winkel. Bovendien ken ik alle ingrediënten én weet ik waar ze vandaan komen.

Hoge kwaliteit, hoge capaciteit

De roomijsmachine IM1252 van Fritel heeft een afneembare koelbak van 2 l en kan dus worden gebruikt voor een groot gezelschap. Het ijs dat je erin maakt, is zo snel en makkelijk klaar dat je zelfs moeiteloos meer kan maken als je gasten er geen genoeg van krijgen.

Dit elegante apparaat met een strakke look is gemaakt van roestvrij staal. Een kwaliteitsvolle machine dus, die je vast jarenlang ijsplezier zal bezorgen. Het apparaat is ook erg eenvoudig te reinigen, zelfs al mogen de onderdelen niet in de vaatwasser. Bovendien past de rechthoekige vorm in vrijwel elk interieur.

sorbetière

Een flexibele roomijsmachine

Wil je chocoladestukjes, rozijnen, fruitstukjes, noten, speculoos of een bepaald aroma door je vanilleroomijs mengen? Dat doe je gewoon via de opening in het deksel. Fritel heeft echt aan alles gedacht! Terwijl de machine draait, kan je dus naar wens extra ingrediënten toevoegen. Een must voor creatieve koks!

Deze praktische roomijsmaker is erg veelzijdig. Naast roomijs maak je er moeiteloos heerlijke desserts, frozen yoghurt, sorbet en andere ijsrecepten mee.

sorbetière

Test geslaagd?

Zonder twijfel! Ik kan deze roomijsmachine iedereen warm aanbevelen … of eerder ijskoud, haha!

+

Een opening om ingrediënten toe te voegen

Erg gebruiksvriendelijk

Apparaat van roestvrij staal

Mag niet in de vaatwasser, maar is erg makkelijk schoon te maken

YouTube

En chargeant cette vidéo, vous acceptez la politique de confidentialité de YouTube.
En savoir plus

Charger la vidéo

 

roomijsmachine

FRITEL IM1252

In hetzelfde thema

Getest: de Samsung Galaxy S24

Getest: de Samsung Galaxy S24

Dol op alles wat te maken heeft met technologie en innovatie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vandaag vertel ik jullie alles over mijn ervaring met de gloednieuwe reeks smartphones van Samsung, de Samsung Galaxy S24. Stel je even een magische koffer voor waarin...

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Ik heb het geluk gehad om de volledige en gloednieuwe Samsung Galaxy Tab S9-serie een aantal weken te mogen testen. Zijn de Tab S9, S9+ en S9 Ultra zo anders dan de Tab S8-serie? En wat is er net nieuw aan? Je ontdekt het allemaal in dit artikel! In de doos Als je de...