Ben jij ook zo’n fan van batch cooking? Dit zijn enkele lekkere recepten die je kan bereiden met je toestellen. Wil je batch cooking wel eens proberen, maar weet je niet waar te beginnen? In onze gids over batch cooking kom je er alles over te weten!
Als batch cooking voor jou geen geheimen meer heeft, zullen deze recepten zeker in de smaak vallen: bereid een grote hoeveelheid rijst in je Airfryer Combi Connected XXL HD9880/90 met alle groenten die je lekker vindt, en doe alles in herbruikbare dozen. Nu kan je een week lang lekker genieten!
Rijst bereiden
Voor je je poke bowl begint te vullen, moet je eerst de rijst koken, want dat is de basis van je maaltijd. En dat doe je in een handomdraai met het bakaccessoire van de bakmeesterset dat compatibel is met je Airfryer!
Ingrediënten voor 4 personen:
400 g sushi rijst
500 ml water
100 ml rijstazijn
Mespunt zout
1 tl suiker
Bereiding:
Vul het bakaccessoire (HD9957/00) met de sushirijst, rijstazijn, zout en suiker
Voeg water toe tot één vingertop boven de rijst
Kook de rijst gaar in 30 minuten op 180˚ C
Haal het bakaccessoire uit de Airfryer en laat de rijst afkoelen
Ter garnering (naar je smaak):
1 flesje Japanse sojasaus
1 tube wasabi
1 zakje zeewierchips
Flesje zwarte sesamzaadjes
1 tube Japanse wasabi mayonaise
Een poke bowl zonder vis, kan dat?
Natuurlijk! In de keuken gelden geen regels. Voor dit recept vervangen we rauwe zalm door gegrilde kip. Ben je vegetariër? Gebruik dan tofu en voeg enkele stukjes avocado toe voor nog meer voedingswaarde. Ben je dol op rauwe of gegrilde zalm, sla dan zeker onze gids over batch cooking eens open voor ons nieuwste recept!
Ingrediënten voor 4 personen:
300 g kipfilet
200 g wortel
10 radijsjes
½ kleine rode kool
200 g suikerpeulen
1 stengel lente-ui
400 g gekookte sushi rijst
1 el kipkruiden
½ el sojasaus
Bereiding:
Meng de suikerpeulen met 1 lepel olie en grill in de Airfryermand 10 minuten op 200˚ C
Snij de kipfilet in kleine blokjes en marineer met de kipkruiden en sojasaus
Rasp intussen de wortel en snij de radijsjes in dunne plakjes. Schaaf de rode kool in dunne slierten en snij de lente-ui in dunne ringetjes
Bak de kip in de Airfyermand op 200˚ C in 10 minuten gaar en laat afkoelen
Verdeel de sushi rijst over vier kommen en beleg de rijst met de groenten. Voeg als laatste de gegrilde kip toe en garneer de Poke Bowl naar smaak
Klaar !
Liever een salade?
Dit is er eentje om van te smullen! Bereid een salade van rode bieten en zoete aardappelen met de MultiQuick 7 MQ7085X voor 4 personen in slechts 30 minuten. Je kan alles in herbruikbare dozen doen om er elke dag van de week van te genieten.
Ingrediënten:
2 kleine zoete aardappelen (ongeveer 300 g)
2 kleine verse bieten
40 g noten
150 g gemengde groene sla
1 blok feta
2 theelepels Dijon-mosterd
2 takjes gehakte peterselie
24 ml balsamicoazijn
Zout
Peper
Olijfolie
Suiker
Bereiding:
Schil de zoete aardappelen en bieten en snij ze in blokjes met het accessoire om groenten te snijden dat compatibel is met de Braun MultiQuick 7 MQ7085X
Meng de groenteblokjes met een theelepel olijfolie, zout en peper en verdeel ze over een bakplaat
Bak de groenten 20 tot 30 minuten op 200 °C op de stand boven- en onderwarmte tot ze gaar zijn. Voeg na zo’n 10 minuten de noten toe.
Meng in een grote kom een theelepel olijfolie, de gehakte peterselie, de Dijon-mosterd, de balsamicoazijn, een snuifje suiker en wat peper en zout met het garde-accessoire. Zo krijg je een vinaigrette
Voeg de groenten toe aan de gemengde groene sla, werk af met de vinaigrette en fetablokjes en geniet
Smakelijk!
Zin in een dessertje?
Probeer dan zeker eens dit recept voor kamillepavlova met perziken- en abrikozencompote. Dit recept kan je bereiden met je Kenwood Titanium Chef Baker XL keukenrobot en levert 12 porties op. Met een stukje pavlova kan je dubbel genieten van je pauze op het werk, elke dag van de week.
Voor de meringue
2 zakjes kamillethee
3 cl warm water
4 eiwitten
200 g poedersuiker
1 theelepel maismeel
Voor de vruchtencompote
6 perziken, ontpit en in plakjes van 2 cm gesneden
8 abrikozen, ontpit en in plakjes van 2 cm gesneden
100 g poedersuiker
1 kaneelstokje
5 cl water
3 basilicumblaadjes
Voor de slagroom
400 ml vloeibare room
4 eetlepels poedersuiker
1/2 theelepel vanille-extract
Bereiding:
De meringue
Verwarm de oven voor op 120 °C
Teken 1 cirkel met een diameter van 20 cm op 2 vellen bakpapier en draai ze om
Vet 2 grote bakplaten in met boter en bedek ze met de 2 vellen bakpapier
Laat de 2 zakjes kamillethee 5 minuten trekken in een kopje kokend water en verwijder dan de zakjes
Klop in de kom van de keukenmachine de eiwitten gedurende 1 minuut op maximumsnelheid op met de garde. Vergeet niet om het antispatdeksel te gebruiken.
Terwijl de keukenmachine draait, voeg je 200 g poedersuiker, het maismeel en de kamillethee toe
Mix 4 minuten op maximumsnelheid tot je een stevige, glanzende meringue krijgt
Spreid de helft van de meringue uit over een van de vooraf getekende cirkels en maak een kleine holte in het midden van de meringue. Doe dit ook voor de 2e cirkel
Bak de meringues 2 uur op 120 °C, zet dan de oven uit en laat de meringues afkoelen in de oven
De vruchtencompote
Warm de perziken en abrikozen, 100 g poedersuiker, het kaneelstokje en 5 cl water gedurende 10 minuten op in een pan tot het fruit zacht is. Neem de pan van het vuur en voeg de basilicumblaadjes toe
Meng alles en laat afkoelen
De slagroom
Maak de kom schoon en bevestig de garde. Zet het antispatdeksel op de kom en meng de vloeibare room, de poedersuiker, het vanille-extract.
Leg een meringue op een bord, verdeel de helft van de slagroom er gelijkmatig over tot op 1 cm van de rand en leg er de 2e meringue bovenop
Verdeel de rest van de slagroom over de 2e meringue, giet de vruchtencompote erover en werk af met de basilicumblaadjes
Klaar!
Zelf brood bakken!
Bespaar een flinke duit door je eigen brood te bakken. Zo kom je ook nooit zonder een sneetje te zitten. Dit is een recept voor glutenvrij brood met boekweit- en rijstmeel, gemaakt met de Panasonic Croustina SD-ZF2010KXF broodmachine.
Ingrediënten:
25 g boekweitzaad
10 cl water
25 g lijnzaad
1 ¼ theelepel droge bakkersgist
100 g boekweitbloem
335 g rijstmeel KOMEKO
25 g rijstmeel KOMEKO
10 g zout
Kruiden voor brood
30 cl water
25 g ahornsiroop
2,5 cl olie
Lijnzaad voor de afwerking
Bereiding:
Rooster 25 g boekweitzaad, voeg 10 cl warm water toe en roer er 25 g lijnzaad onder. Laat dit 3 uur weken
Doe alle ingrediënten in de vermelde volgorde in de kom met als laatste de vloeibare ingrediënten en de in water geweekte zaden
Sluit het deksel, selecteer menu 14 en druk op Start
Bevochtig na ongeveer 50 minuten het oppervlak van het deeg lichtjes met een borstel of spray. Strooi de lijnzaadjes erover en druk ze zachtjes aan met de rug van je hand
Als het brood klaar is, druk je op Stop en trek je de stekker uit het stopcontact
Neem het brood onmiddellijk uit de vorm en leg het op een rooster om af te koelen
Smakelijk!
PHILIPS AIRFYER 7000 SERIES COMBI XXL CONNECTED HD9880/90
De Kobo Libra Colour brengt kleur naar je e-reader, en daarmee breidt hij meteen ook de verschillende keuzes leesvoer uit. Voor het eerst kan je strips en graphic novels op een dedicated e-reader beleven. Deze e-reader belooft een revolutie in de leeservaring met zijn...
Welkom in de wereld van de Lenovo M11-tablet! Met zijn grote scherm van 11 inch en zijn handige functies is deze tablet veel meer dan gewoon een gadget. In deze blogpost ontdek je waarom ik deze tablet een echte must-have vind. Eerste blik op de tablet Als ik de doos...
Ik heb de kans gehad om de nieuwe OLED TV G4 65 inch (164 cm) van LG te testen. Het toestel belooft prestaties van de bovenste plank met een nieuwe Alpha11-processor en een verbeterd beeldscherm. Meer weten? Lees dan verder.Look Hoewel je de tv makkelijk op een...
Dol op alles wat te maken heeft met technologie en innovatie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vandaag vertel ik jullie alles over mijn ervaring met de gloednieuwe reeks smartphones van Samsung, de Samsung Galaxy S24. Stel je even een magische koffer voor waarin...