Getest: de Kenwood Titanium Chef Baker XL KVL85.124SI

Als echte zoetebek is het voor mij een waar genoegen om de Kenwood Titanium Chef Baker XL KVL85.124SI enkele dagen uit te testen. Want patisserie, gebakjes en verse deeg bereiden, da’s echt mijn ding! Ik kan werkelijk uren achter mijn fornuis staan om lekkere gerechtjes uit te proberen: brownies, marmercakes, verse pizza’s… In theorie zou deze keukenrobot mij tijd laten winnen in de keuken. Is dat ook zo in de praktijk? Ik pluis dit voor jou uit in mijn verslag.

Door Shana

door | 10 december | In de keuken

Heleboel accessoires

keukenrobot

Waw, ik open de doos en merk meteen een hele reeks accessoires die worden meegeleverd met de robot. Bij de keukenrobot Titanium Chef Baker XL KVL85.124SI krijg je: een glazen blender, 2 roestvrijstalen mengkommen, een K-klopper, een ballongarde, een deeghaak, een flexiklopper, een spatdeksel en de handleiding.

Tijd om alles te installeren

Kenwood

Ik installeer eerst de keukenrobot op de hoek van het aanrecht. Wat een robuust en professioneel toestel, zeg! Hij lijkt qua design op zo’n geavanceerde keukenrobots. Echt een mooie look! De grote mengkom die meegeleverd is, heeft een inhoud van 7 liter. Da’s heel praktisch als ik bijvoorbeeld grote taarten wil bakken. En er is ook nog een kleinere kom bij met een inhoud van 5 liter. Beide mengkommen passen zonder aanpassing op de keukenrobot. Ik kan ook eenvoudig van mengkom wisselen en lekker doorgaan met bakken.

Ingebouwde weegschaal: top

weegschaal

Onderaan het toestel vind ik de ingebouwde weegschaal terug. De hoeveelheid grammen verschijnen automatisch op het schermpje zodra ik er ingrediënten aan toevoeg. Wat een gemak! Ik hoef gewoon op ‘on zero’ te drukken en de weegschaal zet zichzelf op 0. Ik voeg wat bloem toe, klik opnieuw op ‘on zero’ en voeg nadien iets anders toe. Ik kan dus elk ingrediënt afzonderlijk afwegen. Mijn eigen weegschaal heb ik dus niet meer nodig en dat bespaart mij een hoop gedoe!

Draaien maar

brownies

Voor de eerste test ga ik simpele brownies maken. Daarvoor heb ik dus de klopper nodig. Good to know: ik kan heel makkelijk accessoires op de keukenrobot bevestigen. Gewoon de unieke LightLift kop van de robot omhoog zetten door op de ontgrendelknop van de kop te drukken en het accessoire goed vast te klikken en vast te draaien aan de kop. Zo voeg ik ook heel eenvoudig ingrediënten toe aan mijn mix. Allemaal zonder enige inspanning!

Eenmaal in werking maakt de keukenrobot planetaire bewegingen zodat al mijn ingrediënten perfect gemixt worden. Niets blijft aan de kom plakken! In amper enkele minuutjes is het beslag voor mijn brownies klaar en ziet het er perfect uit, yummyyy! De digitaal gestuurde motor past zich slim aan, wat ik ook bereid. Ik gebruik gewoon het vermogen dat ik nodig heb via de draaiknop. Ik kan er zelfs zware beslagen mee laten mengen. Ziezo, ik hoef de brownies enkel nog even in mijn oven te plaatsen.

Punten op 10

resultaat

De keukenrobot heeft wel een prijskaartje, maar ik vind het een correcte prijs. Keukenrobots zijn echt niet goedkoop en dit is ook wel een splinternieuw model. Ik krijg er echt wat voor in de plaats. Die ingebouwde weegschaal maakt deze Kenwood-keukenrobot ook af, wat een zalige functie! Bij deze robot kan ik ook nog extra toestellen aan koppelen zoals een vleesmolen of een ijsmachine (apart verkrijgbaar). Ik win echt tijd, doordat ik niets meer met de hand moet kneden of kloppen. Daarom geef ik dit toestel een mooie score: 8 op 10. Het toestel werkt echt prima, is gebruiksvriendelijk en ik kan alles ook snel afwassen. En die brownies, de cake en mijn pizza’s? Tja, die waren verrukkelijk!

 

KENWOOD KVL85.124SI

In hetzelfde thema

Hoe kies je de juiste kookplaat?

Hoe kies je de juiste kookplaat?

Of je nu een ware keukenprins(es) bent of gewoon zo efficiënt mogelijk wil kokkerellen: een goede kookplaat is onmisbaar. Maar wat zijn nu de belangrijkste criteria bij je zoektocht naar het voor jou ideale model? Ontdek met welke technologische snufjes je je keuken...

Met deze inbouwvaatwassers wordt de vaat doen echt plezant

Met deze inbouwvaatwassers wordt de vaat doen echt plezant

Ben je nog volop aan het nagenieten van een heerlijke maaltijd? Zalig, maar wie bekommert zich om de vuile vaat? Wel, met deze inbouwvaatwassers behoort deze tijdrovende en vervelende taak voorgoed tot het verleden. Bovendien zijn ze stuk voor stuk ook nog eens...

Tournée Minérale: geniet van een heerlijke mocktail

Tournée Minérale: geniet van een heerlijke mocktail

Ga de uitdaging van Tournée Minérale aan en drink in februari een maand lang geen alcohol. De ideale gelegenheid om aan je gezondheid en welzijn te werken, maar ook om nieuwe alcoholvrije drankjes te ontdekken! Wat is een mocktail? Een mocktail is een alcoholvrije...