Getest: de Kenwood Titanium Chef Baker XL KVL85.124SI

Als echte zoetebek is het voor mij een waar genoegen om de Kenwood Titanium Chef Baker XL KVL85.124SI enkele dagen uit te testen. Want patisserie, gebakjes en verse deeg bereiden, da’s echt mijn ding! Ik kan werkelijk uren achter mijn fornuis staan om lekkere gerechtjes uit te proberen: brownies, marmercakes, verse pizza’s… In theorie zou deze keukenrobot mij tijd laten winnen in de keuken. Is dat ook zo in de praktijk? Ik pluis dit voor jou uit in mijn verslag.

Door Shana

door | 10 december | In de keuken

Heleboel accessoires

keukenrobot

Waw, ik open de doos en merk meteen een hele reeks accessoires die worden meegeleverd met de robot. Bij de keukenrobot Titanium Chef Baker XL KVL85.124SI krijg je: een glazen blender, 2 roestvrijstalen mengkommen, een K-klopper, een ballongarde, een deeghaak, een flexiklopper, een spatdeksel en de handleiding.

Tijd om alles te installeren

Kenwood

Ik installeer eerst de keukenrobot op de hoek van het aanrecht. Wat een robuust en professioneel toestel, zeg! Hij lijkt qua design op zo’n geavanceerde keukenrobots. Echt een mooie look! De grote mengkom die meegeleverd is, heeft een inhoud van 7 liter. Da’s heel praktisch als ik bijvoorbeeld grote taarten wil bakken. En er is ook nog een kleinere kom bij met een inhoud van 5 liter. Beide mengkommen passen zonder aanpassing op de keukenrobot. Ik kan ook eenvoudig van mengkom wisselen en lekker doorgaan met bakken.

Ingebouwde weegschaal: top

weegschaal

Onderaan het toestel vind ik de ingebouwde weegschaal terug. De hoeveelheid grammen verschijnen automatisch op het schermpje zodra ik er ingrediënten aan toevoeg. Wat een gemak! Ik hoef gewoon op ‘on zero’ te drukken en de weegschaal zet zichzelf op 0. Ik voeg wat bloem toe, klik opnieuw op ‘on zero’ en voeg nadien iets anders toe. Ik kan dus elk ingrediënt afzonderlijk afwegen. Mijn eigen weegschaal heb ik dus niet meer nodig en dat bespaart mij een hoop gedoe!

Draaien maar

brownies

Voor de eerste test ga ik simpele brownies maken. Daarvoor heb ik dus de klopper nodig. Good to know: ik kan heel makkelijk accessoires op de keukenrobot bevestigen. Gewoon de unieke LightLift kop van de robot omhoog zetten door op de ontgrendelknop van de kop te drukken en het accessoire goed vast te klikken en vast te draaien aan de kop. Zo voeg ik ook heel eenvoudig ingrediënten toe aan mijn mix. Allemaal zonder enige inspanning!

Eenmaal in werking maakt de keukenrobot planetaire bewegingen zodat al mijn ingrediënten perfect gemixt worden. Niets blijft aan de kom plakken! In amper enkele minuutjes is het beslag voor mijn brownies klaar en ziet het er perfect uit, yummyyy! De digitaal gestuurde motor past zich slim aan, wat ik ook bereid. Ik gebruik gewoon het vermogen dat ik nodig heb via de draaiknop. Ik kan er zelfs zware beslagen mee laten mengen. Ziezo, ik hoef de brownies enkel nog even in mijn oven te plaatsen.

Punten op 10

resultaat

De keukenrobot heeft wel een prijskaartje, maar ik vind het een correcte prijs. Keukenrobots zijn echt niet goedkoop en dit is ook wel een splinternieuw model. Ik krijg er echt wat voor in de plaats. Die ingebouwde weegschaal maakt deze Kenwood-keukenrobot ook af, wat een zalige functie! Bij deze robot kan ik ook nog extra toestellen aan koppelen zoals een vleesmolen of een ijsmachine (apart verkrijgbaar). Ik win echt tijd, doordat ik niets meer met de hand moet kneden of kloppen. Daarom geef ik dit toestel een mooie score: 8 op 10. Het toestel werkt echt prima, is gebruiksvriendelijk en ik kan alles ook snel afwassen. En die brownies, de cake en mijn pizza’s? Tja, die waren verrukkelijk!

 

KENWOOD KVL85.124SI

In hetzelfde thema

De kunst van het koffiedrinken

De kunst van het koffiedrinken

We denken er niet altijd over na wanneer we ’s ochtends slaperig op de startknop van de koffiemachine drukken, maar koffie brouwen is een ware kunst. De maalgraad, de manier waarop je je melk stoomt en de temperatuur hebben allemaal een grote invloed op de kwaliteit...

Test: Philips Airfryer Combi 7000-serie XXL

Test: Philips Airfryer Combi 7000-serie XXL

Airfryers stoten klassieke friteuses anno 2023 van hun troon. Je hoeft geen (of bijna geen) olie te gebruiken, je kan er veel meer mee doen dan enkel bakken en na gebruik zijn ze makkelijk schoon te maken. Ik heb de nieuwste parel uit het Philips-gamma, de Philips...

Welke koelkast is voor jouw keuken de ideale keuze?

Welke koelkast is voor jouw keuken de ideale keuze?

1-deurskoelkasten, grote koel-vriescombinaties, Amerikaanse Side by Side- koelkasten of French Doors: weet je niet goed welk type je het best kan kiezen? Wij zetten voor jou de verschillende mogelijkheden keurig op een rij.• Een 1-deurskoelkast biedt veel ruimte voor...