Test: Delonghi Nespresso Vertuo Lattissima espressomachine

Lust je zo nu en dan weleens een kopje Italiaanse koffie? Je bent niet de enige! Helaas is het niet altijd eenvoudig om koffie van baristakwaliteit op tafel te toveren, en al helemaal niet met een traditionele machine. Ik kon mijn geluk dan ook niet op toen bleek dat ik de Delonghi Nespresso Vertuo Lattissima mocht testen. Eén druk op het aanraakscherm van deze espressomachine zou moeten volstaan voor een perfecte espresso, cappuccino of latte macchiato. Tijd om de proef op de som te nemen!

Door

Jeanne Poma

door | 2 oktober | In de keuken, Thuis

Eerste blik op de Nespresso Vertuo Lattissima

Ik open snel de doos en zie een koffiemachine met elegante lijnen en vooral een heel compact design. De machine heeft een groot waterreservoir, wat handig is als je met meerdere mensen koffie drinkt. Bovendien kan je de kopjeshoogte zelf regelen, op 3 niveaus.

Keuze uit 10 dranken en verschillende kopgroottes

De Delonghi Nespresso Vertuo Lattissima biedt me de keuze uit maar liefst 6 kopgroottes voor zwarte koffie (espresso, dubbele espresso, alto, mok/koffie, gran lungo, carafe) en 4 warme melkdranken (cappuccino, latte macchiato, espresso macchiato, hot milk foam). En dat allemaal met slechts één druk op de knop!

Bovendien zijn de Vertuo-capsules verkrijgbaar in verschillende koffiesmaken en formaten: 40, 80, 150, 230, 355 en zelfs 535 ml!

Toonbeeld van gebruiksvriendelijkheid

Aangezien ik dol ben op melkdranken en dat ook de troef is van deze machine, ga ik voor een cappuccino en een latte macchiato. Ik vul het reservoir met 400 ml melk en kies een speciaal ontworpen ‘Nespresso for milk’-capsule. Ik zet mijn mok op de kopjeshouder en richt het pijpje van het melkreservoir op de mok.

En dan is het zover: ik druk op een van de 3 knoppen voor melkdranken en de machine gaat aan het werk. Er loopt een mooie, prachtig gekleurde koffiestraal in mijn mok, en dan is het melkpijpje aan de beurt. De melk verandert in een smeuïge mousse en vormt een fluweelzacht laagje melkschuim, precies zoals beloofd. Het hele proces neemt slechts 25 seconden in beslag. Het reservoir met nog een restje melk erin zet ik in de koelkast voor mijn volgende café au lait.

Automatisch aangepaste infusie

Twijfel je soms over hoeveel water en koffie er precies in je machine moet? Dat behoort voorgoed tot het verleden. Met de Delonghi Nespresso Vertuo Lattissima heb ik precies wat ik wil. De CENTRIFUSION™-technologie past de infusieparameters namelijk automatisch aan, voor keer op keer een onberispelijk resultaat – ongeacht de grootte van het kopje.

Extra troeven 

 • Na 2 minuten inactiviteit gaat de machine automatisch in de spaarstand.
 • Dankzij het zelfreinigende systeem kan ik het melkpijpje eenvoudig reinigen, met slechts één druk op de knop.

Het verdict?

De Delonghi Nespresso Vertuo Lattissima espressomachine biedt een geautomatiseerde en bijzonder gebruiksvriendelijke oplossing voor melkdranken. Dankzij de ruime keuze aan koffievariëteiten en kopgroottes hoef ik minder moeite te doen, en beleef ik vanzelf meer koffieplezier. Eindelijk kan ik ook thuis genieten van heerlijke koffies en warme melkdranken, tegen een betaalbare prijs!

Sterke punten:

 • Stil
 • Erg gebruiksvriendelijk
 • Grote keuze aan dranken
 • Mooi laagje melkschuim
 • Reinigingsfunctie
 • Mogelijk om per kopje de gewenste koffiesterkte te selecteren
 • Groot waterreservoir
 • Elegant en compact design

Zwakke punten:

 • Geen kopjesverwarmer

DELONGHI Vertuo ENV300.W

DELONGHI Vertuo Lattissima ENV300.B

In hetzelfde thema

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Voor jou getest: de tablet Lenovo Tab M11

Welkom in de wereld van de Lenovo M11-tablet! Met zijn grote scherm van 11 inch en zijn handige functies is deze tablet veel meer dan gewoon een gadget. In deze blogpost ontdek je waarom ik deze tablet een echte must-have vind. Eerste blik op de tablet Als ik de doos...

Getest: de Samsung Galaxy S24

Getest: de Samsung Galaxy S24

Dol op alles wat te maken heeft met technologie en innovatie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vandaag vertel ik jullie alles over mijn ervaring met de gloednieuwe reeks smartphones van Samsung, de Samsung Galaxy S24. Stel je even een magische koffer voor waarin...