Home    In de keuken    De Moulinex i-Companion Touch XL uitgebreid getest

De Moulinex i-Companion Touch XL uitgebreid getest

Ik heb enkele dagen geleden een nieuwe kookbuddy in mijn keuken mogen verwelkomen: de nieuwe Companion Touch-generatie van Moulinex. Met deze keukenrobot zou ik intuïtiever en lekkerder kunnen koken dan ooit tevoren dankzij zijn waaier aan heerlijke en huisgemaakte receptjes. Benieuwd wat dit toestel in zijn mars heeft en wat het resultaat is van mijn verschillende bereidingen? Lees mijn artikel!

Door Shana

door | 8 november | In de keuken

Wat kan hij zo al aan?

Companion Echt veeeeel als je het mij vraagt! Met de Moulinex i-Companion mag ik zelfs wat gedurfde bereidingen maken dankzij zijn 8 accessoires. Bij het toestel zitten er namelijk een hakmes, een kneed- en crushmes, een klopper, een mixer, een stoommandje, een XL voetstuk en een grinder voor het malen, het raspen, het maken van dunne/dikke plakjes of het schillen. En last but not least, een knappe en slimme weegschaal. Kortom, keuze genoeg om telkens het perfecte gerecht op tafel te toveren!

Aan de slag!

Touch XL Ik zet deze Moulinex-keukenrobot aan, er weerklinkt een klein geluidje en het intuïtieve gekleurde touchscreen springt aan. *Amai, zo knap!* Op het brede scherm kan ik in een oogwenk alle heerlijke recepten en alle diensten terugvinden. Ziezo, tijd om een recept uit te zoeken en het toestel z’n werk te laten doen. Ik kies voor ‘Courgettesoep’ en er verschijnt meteen een samenvatting, de ingrediënten, de nodige accessoires en de verschillende stappen op het touchscreen. Zo word ik stap voor stap begeleid doorheen mijn recept. En dankzij de manuele modus kan ik de duur, de tijd, de temperatuur en de snelheid zelf aanpassen als ik dat wens..

Elke bereiding wordt een succes

kokenHet grootste voordeel is dat ik meer tijd kan besteden aan het huishouden of mijn hobby en het koken kan overlaten aan deze multifunctionele kookrobot. Ik hoef zelfs geen oogje in het zeil te houden: hij snijdt, bereidt en kookt mijn gerechten helemaal zelf en houdt ze warm tot etenstijd! Bovendien vergrendelt het speciaal ontworpen veiligheidsdeksel automatisch bij het opstarten van een programma of bij een manuele start. En aan het einde telt het nog eens 10 seconden af om spatjes te voorkomen bij hoge snelheden/temperaturen. Handig toen ik mijn currysaus en de bolognesesaus voor mijn lasagne heb bereid en troep om mijn aanrecht wil vermijden. Héél goed gedacht!

Gratis app boordevol receptjes

receptenDe recepten zijn seizoensgebonden en worden elke maand automatisch en gratis geüpdatet. In de app krijg ik ook advies van een ruime community van creatieve kookliefhebbers die telkens met nieuwe ideeën afkomen! De Companion-app, met z’n 500 verschillende recepten, is makkelijk te installeren en echt onmisbaar op je smartphone of tablet.

Dé vraag: wat gaan we vanavond eten?

keukenrobotMeestal weet ik nooit goed op voorhand wat ik de dag nadien zal klaarmaken… Maar met deze multifunctionele kookrobot i-Companion Touch XL laat ik mij makkelijk inspireren. Hij bedenkt zelf lekkere recepten op basis van wat er in mijn koelkast ligt. Hoe zalig, toch?! Hoe werkt het? Via de “In Mijn Koelkast”-functie kan ik ingrediënten en hun gewicht manueel (of met de optionele verbonden weegschaal) toevoegen en aangepaste recepten hiervoor terugvinden. Er zitten allerlei verschillende receptjes tussen: zoet of hartig, voor ieder wat wils!

Meer dan geslaagde test

bereidingen Deze Moulinex-keukenrobot is een pareltje voor elke lekkerbek die weinig tijd heeft om z’n potje te koken. Één druk op het scherm en hij slaat voor mij aan het bakken, sudderen, stomen, aanbraden, mengen of kneden. Ik zou hem eerlijk gezegd niet meer kunnen missen, wat een gemak! Great job, Moulinex, de i-Companion Touch XL is echt een toppertje!

 

i-companion

Moulinex i-Companion Touch XL

In hetzelfde thema

Diepvriesadvies: juist of fout?

Diepvriesadvies: juist of fout?

Asperges moet je blancheren voor je ze in de diepvriezer plaatst. Gerechten ontdooien in de microgolf is een prima idee. En chocolade mag je niet invriezen. Zijn deze beweringen juist of fout? Check it out!1. Alle voedingswaren in je diepvriezer blijven onbeperkt goed...

Koken op kot: zo word je een echte pro!

Koken op kot: zo word je een echte pro!

Ga je voor het eerst op kot? Maak dan voor jezelf een lijstje met de elektrotoestellen die in je nieuwe thuis zeker niet mogen ontbreken. Zweer je elke ochtend bij een krokante toast met choco? Of word je pas echt wakker van de geur van vers pruttelende koffie?Drie...

5 zomerse must haves

5 zomerse must haves

Geniet tijdens het EK van de zon en een goed boek met je nieuwe e-reader of ga sporten met je nieuwe sporthorloge. Sluit jezelf vervolgens af van al dat gejuich en getier met je nieuwe earbuds. Aaah, profiteer eindelijk van die welverdiende rust in je hoofd en hart,...