Test: Krups Intuition Experience + espressomachine

Fan van een kopje Italiaanse koffie? Ik ook! Maar ik ben totaal geen barista en een klassiek espressotoestel vraagt toch enkele skills. Net daarom ben ik blij dat ik de Krups Intuition Experience+ mag testen. Een aanraking op het scherm van deze espressomachine moet volstaan voor een perfecte espresso, cappuccino of latte macchiato. Let’s check!

Door Mélissa

door | 17 mei | In de keuken, Thuis

Kennismaking met de Intuition Experience +

Krups Intuition Experience +

Nieuwsgierig haal ik de Krups Intuïtion Experience + espressomachine uit haar verpakking. Ik plaats ze op het aanrecht en het knappe espressotoestel geeft mijn keuken meteen een luxueuze touch. Deze koffiemachine heeft een stralend design en is gemaakt van roestvrijstaal. Ze wordt geleverd met enkele accessoires, zoals de melkkan en de twee stoompijpjes. Voor een goede werking ontvang ik ook een waterfilter, reinigingstabletten, een teststrip voor de waterhardheid en een reiniger voor de stoompijp.

Eerste gebruik van dit espressotoestel

Krups Intuition Experience +

Voor het eerste gebruik, neem ik de meegeleverde boekjes en de handleiding door en volg ik de instructies op het scherm. Allereerst voeg ik de filter toe in het waterreservoir om kalkaanslag te voorkomen en om ervoor te zorgen dat de koffiemachine op lange termijn goed blijft werken. Ik draai, zoals aangeraden in de handleiding, aan het bovenste deel van de filter om de datum in te geven. Dit is een geheugensteuntje, want de waterfilter zou om de twee maanden vervangen moeten worden. Nadien vraagt mijn Krups-espressotoestel om het waterreservoir te vullen en een lege opvangkom te voorzien. Na 5 minuten spoelen is de Intuition Experience + helemaal klaar voor een eerste gebruik.

Koffiebonen = intense aroma’s

Krups Intuition Experience +

Ik ga nog even naar de winkel om koffiebonen te halen, want die heb ik uiteraard niet standaard in huis. Wanneer ik de verpakking open, komt de heerlijke geur van de koffiebonen naar boven. Tijd om het bonenreservoir te vullen en eindelijk mijn eerste kopje koffie met de Krups Intuition Experience + te zetten, want ik kijk er ondertussen al even naar uit 😉 Dankzij de ingebouwde koffiemolen maalt dit volautomatisch espressotoestel zelf de koffiebonen. Easy!

Doppio, latte macchiato, groene thee, … Wat zullen we drinken?

Krups Intuition Experience +

De Krups Intuition Experience + biedt me een ruime keuze aan drankjes: koffie, melkrecepten, ijskoffie en thee.
9 koffies zonder melk: ristretto, espresso, lungo, koffie, doppio, americano, filterkoffie, kan met koffie, espresso macchiato
6 melkrecepten: cappuccino, Italiaanse cappuccino, latte macchiato, melkschuim, cafe latte en flat white
3 soorten ijskoffie: frappé, nitro koffie en gekoelde koffie
3 soorten thee: groene thee, zwarte thee en kruidenthee
Mijn eerste keuze gaat uit naar een klassieke espresso. Ik plaats mijn kopje op de kopjeshouder, raak het icoontje aan en na zo’n 30 seconden is mijn espresso klaar voor degustatie. De Krups Intuition Experience + geeft me graag een boodschap mee :’Geniet ervan!’. Dat ben ik ook van plan: wat een heerlijke smaak!

Kleurenscherm en lichtindicatoren

Krups Intuition Experience +

De grootste troef van deze espressomachine van Krups is voor mij het prachtige touchscreen in kleur. Dit aanraakscherm is niet alleen makkelijk te bedienen en responsief, het is ook een handleiding op zich. Als ik ‘Handleidingen’ selecteer, krijg ik een kort filmpje te zien met hoe ik het gekozen drankje perfect kan bereiden. Het scherm toont me ook hoe laat het is, hoelang het duurt voor mijn kopje koffie bereid is, wanneer ik het waterreservoir moet vullen, wanneer het tijd is voor een melkspoeling, enz. Top!

Krups Intuition Experience +

Via het aanraakscherm kan ik ook een profiel aanmaken met mijn favoriete drankjes. Handig als elk gezinslid z’n persoonlijke voorkeuren wil opslaan. Zelfs de kleur van mijn profiel, de helderheid van het bedieningspaneel en welke drankje ik ’s morgens, ’s avonds of in het weekend wens te drinken mag ik instellen.

Melkrecepten via de melkkan en het stoompijpje

Krups Intuition Experience +

Na mijn espresso, wil ik graag een kopje koffie met melk uitproberen: het wordt een cappuccino. Hiervoor heb ik uiteraard de melkkan en het stoompijpje nodig. Op de melkkan van 600 ml staat de aanduiding van de maat. Ik giet 400 ml melk in de kan en maak het stoompijpje vast aan de Krups-espressomachine. Het andere uiteinde van de stoompijp plaats ik in de melkkan. Let’s go: ik zet de Intuition Experience + aan, plaats het kopje op de kopjeshouder, raak het cappuccino-icoontje aan en geniet van de bereiding 😊 De melk schuimt op en het resultaat ziet er mooi uit met een fluweelzacht laagje melkschuim zoals beloofd. Omdat er nog melk in de kan is, plaats ik de melkkan in de koelkast voor een volgend kopje koffie met melk.

Krups Intuition Experience +: mijn verdict

Krups Intuition Experience +

Het gebruiksgemak van de Krups Intuition Experience +, de talrijke beschikbare drankjes en de smaak van de koffie hebben me blij verrast. Ik som nog even alle positieve en negatieve punten van deze volautomatische espressomachine voor je op:

✅ Het intuïtieve touchscreen in kleur helpt je stap per stap bij het bereiden van het gewenste drankje
Ingebouwde koffiemolen voor heerlijke koffie gemaakt van koffiebonen
Roestvrijstalen design: geeft een luxueuze toets aan je keuken
✅ Je kan twee kopjes koffie tegelijk zetten
✅ Verschillende profielen mogelijk voor een gepersonaliseerd gebruik
✅ Handige lichtindicatoren
✅ Veel keuze uit warme en koude drankjes
✅ Maakt weinig geluid tijdens de bereiding
✅ Geleverd met een melkkan en een stoompijpje om melkschuim te bekomen
✅ Je kan per kopje koffie de gewenste koffiesterkte selecteren
✅ De waterfilter voorkomt kalkaanslag door waterhardheid
Geen kopjesverwarming om je kopjes op voorhand op te warmen

Krups Intuition Experience +

Krups Intuition Experience +

In hetzelfde thema

De kunst van het koffiedrinken

De kunst van het koffiedrinken

We denken er niet altijd over na wanneer we ’s ochtends slaperig op de startknop van de koffiemachine drukken, maar koffie brouwen is een ware kunst. De maalgraad, de manier waarop je je melk stoomt en de temperatuur hebben allemaal een grote invloed op de kwaliteit...

Samsung Galaxy: The connected power of Galaxy

Samsung Galaxy: The connected power of Galaxy

Traditiegetrouw gaf Samsung ook deze zomer weer een aantal van zijn succesvolle Galaxy-reeksen een stevige update mee. Ontdek nu waarmee de gloednieuwe plooibare smartphones Z Fold5 en Z Flip5, de verbeterde tablets van de Tab S9-serie en de stijlvolle smartwatches...

Een maand met de AEG Hygienic 6000 AR61UW1DG robotstofzuiger

Een maand met de AEG Hygienic 6000 AR61UW1DG robotstofzuiger

Mijn stofzuiger heeft het recent begeven, da’s pech! Gelukkig kon ik de AEG Hygienic 6000 AR61UW1DG robotstofzuiger testen, die niet alleen stofzuigt maar de vloer ook dweilt. Wat een genot om 's avonds thuis te komen en te zien dat heel mijn appartement proper is! In...