Test: Krups Intuition Experience + espressomachine

Fan van een kopje Italiaanse koffie? Ik ook! Maar ik ben totaal geen barista en een klassiek espressotoestel vraagt toch enkele skills. Net daarom ben ik blij dat ik de Krups Intuition Experience+ mag testen. Een aanraking op het scherm van deze espressomachine moet volstaan voor een perfecte espresso, cappuccino of latte macchiato. Let’s check!

Door Mélissa

door | 17 mei | In de keuken, Thuis

Kennismaking met de Intuition Experience +

Krups Intuition Experience +

Nieuwsgierig haal ik de Krups Intuïtion Experience + espressomachine uit haar verpakking. Ik plaats ze op het aanrecht en het knappe espressotoestel geeft mijn keuken meteen een luxueuze touch. Deze koffiemachine heeft een stralend design en is gemaakt van roestvrijstaal. Ze wordt geleverd met enkele accessoires, zoals de melkkan en de twee stoompijpjes. Voor een goede werking ontvang ik ook een waterfilter, reinigingstabletten, een teststrip voor de waterhardheid en een reiniger voor de stoompijp.

Eerste gebruik van dit espressotoestel

Krups Intuition Experience +

Voor het eerste gebruik, neem ik de meegeleverde boekjes en de handleiding door en volg ik de instructies op het scherm. Allereerst voeg ik de filter toe in het waterreservoir om kalkaanslag te voorkomen en om ervoor te zorgen dat de koffiemachine op lange termijn goed blijft werken. Ik draai, zoals aangeraden in de handleiding, aan het bovenste deel van de filter om de datum in te geven. Dit is een geheugensteuntje, want de waterfilter zou om de twee maanden vervangen moeten worden. Nadien vraagt mijn Krups-espressotoestel om het waterreservoir te vullen en een lege opvangkom te voorzien. Na 5 minuten spoelen is de Intuition Experience + helemaal klaar voor een eerste gebruik.

Koffiebonen = intense aroma’s

Krups Intuition Experience +

Ik ga nog even naar de winkel om koffiebonen te halen, want die heb ik uiteraard niet standaard in huis. Wanneer ik de verpakking open, komt de heerlijke geur van de koffiebonen naar boven. Tijd om het bonenreservoir te vullen en eindelijk mijn eerste kopje koffie met de Krups Intuition Experience + te zetten, want ik kijk er ondertussen al even naar uit 😉 Dankzij de ingebouwde koffiemolen maalt dit volautomatisch espressotoestel zelf de koffiebonen. Easy!

Doppio, latte macchiato, groene thee, … Wat zullen we drinken?

Krups Intuition Experience +

De Krups Intuition Experience + biedt me een ruime keuze aan drankjes: koffie, melkrecepten, ijskoffie en thee.
9 koffies zonder melk: ristretto, espresso, lungo, koffie, doppio, americano, filterkoffie, kan met koffie, espresso macchiato
6 melkrecepten: cappuccino, Italiaanse cappuccino, latte macchiato, melkschuim, cafe latte en flat white
3 soorten ijskoffie: frappé, nitro koffie en gekoelde koffie
3 soorten thee: groene thee, zwarte thee en kruidenthee
Mijn eerste keuze gaat uit naar een klassieke espresso. Ik plaats mijn kopje op de kopjeshouder, raak het icoontje aan en na zo’n 30 seconden is mijn espresso klaar voor degustatie. De Krups Intuition Experience + geeft me graag een boodschap mee :’Geniet ervan!’. Dat ben ik ook van plan: wat een heerlijke smaak!

Kleurenscherm en lichtindicatoren

Krups Intuition Experience +

De grootste troef van deze espressomachine van Krups is voor mij het prachtige touchscreen in kleur. Dit aanraakscherm is niet alleen makkelijk te bedienen en responsief, het is ook een handleiding op zich. Als ik ‘Handleidingen’ selecteer, krijg ik een kort filmpje te zien met hoe ik het gekozen drankje perfect kan bereiden. Het scherm toont me ook hoe laat het is, hoelang het duurt voor mijn kopje koffie bereid is, wanneer ik het waterreservoir moet vullen, wanneer het tijd is voor een melkspoeling, enz. Top!

Krups Intuition Experience +

Via het aanraakscherm kan ik ook een profiel aanmaken met mijn favoriete drankjes. Handig als elk gezinslid z’n persoonlijke voorkeuren wil opslaan. Zelfs de kleur van mijn profiel, de helderheid van het bedieningspaneel en welke drankje ik ’s morgens, ’s avonds of in het weekend wens te drinken mag ik instellen.

Melkrecepten via de melkkan en het stoompijpje

Krups Intuition Experience +

Na mijn espresso, wil ik graag een kopje koffie met melk uitproberen: het wordt een cappuccino. Hiervoor heb ik uiteraard de melkkan en het stoompijpje nodig. Op de melkkan van 600 ml staat de aanduiding van de maat. Ik giet 400 ml melk in de kan en maak het stoompijpje vast aan de Krups-espressomachine. Het andere uiteinde van de stoompijp plaats ik in de melkkan. Let’s go: ik zet de Intuition Experience + aan, plaats het kopje op de kopjeshouder, raak het cappuccino-icoontje aan en geniet van de bereiding 😊 De melk schuimt op en het resultaat ziet er mooi uit met een fluweelzacht laagje melkschuim zoals beloofd. Omdat er nog melk in de kan is, plaats ik de melkkan in de koelkast voor een volgend kopje koffie met melk.

Krups Intuition Experience +: mijn verdict

Krups Intuition Experience +

Het gebruiksgemak van de Krups Intuition Experience +, de talrijke beschikbare drankjes en de smaak van de koffie hebben me blij verrast. Ik som nog even alle positieve en negatieve punten van deze volautomatische espressomachine voor je op:

✅ Het intuïtieve touchscreen in kleur helpt je stap per stap bij het bereiden van het gewenste drankje
Ingebouwde koffiemolen voor heerlijke koffie gemaakt van koffiebonen
Roestvrijstalen design: geeft een luxueuze toets aan je keuken
✅ Je kan twee kopjes koffie tegelijk zetten
✅ Verschillende profielen mogelijk voor een gepersonaliseerd gebruik
✅ Handige lichtindicatoren
✅ Veel keuze uit warme en koude drankjes
✅ Maakt weinig geluid tijdens de bereiding
✅ Geleverd met een melkkan en een stoompijpje om melkschuim te bekomen
✅ Je kan per kopje koffie de gewenste koffiesterkte selecteren
✅ De waterfilter voorkomt kalkaanslag door waterhardheid
Geen kopjesverwarming om je kopjes op voorhand op te warmen

Krups Intuition Experience +

Krups Intuition Experience +

In hetzelfde thema

Hoe kies je de juiste kookplaat?

Hoe kies je de juiste kookplaat?

Of je nu een ware keukenprins(es) bent of gewoon zo efficiënt mogelijk wil kokkerellen: een goede kookplaat is onmisbaar. Maar wat zijn nu de belangrijkste criteria bij je zoektocht naar het voor jou ideale model? Ontdek met welke technologische snufjes je je keuken...

Getest: de Samsung Galaxy S24

Getest: de Samsung Galaxy S24

Dol op alles wat te maken heeft met technologie en innovatie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vandaag vertel ik jullie alles over mijn ervaring met de gloednieuwe reeks smartphones van Samsung, de Samsung Galaxy S24. Stel je even een magische koffer voor waarin...

Voor jou getest: de nieuwe Nilfisk S1-steelstofzuigers

Voor jou getest: de nieuwe Nilfisk S1-steelstofzuigers

Deze maand was het stofzuigen geblazen, want ik mocht drie nieuwe steelstofzuigers van het merk Nilfisk testen: de S1 Home Plus, de S1 Allergy Plus en de S1 Pet Care Plus. Wat is het verschil en zijn er enkel plus-punten aan deze S1-reeks stofzuigers van Nilfisk? Ik...