Voor jou getest: de Severin DigitalBoost elektrische barbecue

De Severin PG8114 DigitalBoost is een elektrische tafelbarbecue voor zowel binnen als buiten. De perfecte bondgenoot voor wie net als ik geen klassieke barbecue in de tuin kan zetten. Z’n belofte: warmer dan gasmodellen en sneller dan houtskoolbarbecues. Maar is dat echt het geval? Ik deed de test.

DoorFlorence

door | 2 augustus | In de keuken

Voor ik hem gebruik

BBQ

Ik haal de verschillende elementen uit de doos, inclusief de handleiding. Hierin staat dat je het rooster, het windscherm en het waterreservoir eerst moet schoonmaken met water en een beetje afwasmiddel. Ik ga aan de slag. Ook wordt aangegeven om het reservoir met water te vullen. Dus ik vul het tot de maximale limiet. Vervolgens plaats ik de 3 elementen terug op hun plaats. In slechts enkele is mijn elektrische barbecue klaar voor gebruik.

Nu hoef ik enkel nog de stekker in het stopcontact te steken en de barbecue is klaar voor de test! Aangezien de handleiding aanbeveelt om het in een geaard stopcontact te plaatsen en niet op een verlengsnoer, kan ik het apparaat helaas niet gebruiken op het kleine terras van mijn appartement. Dus besluit ik hem in mijn keuken aan te sluiten. Dat is geen probleem, want hij is ook geschikt voor gebruik binnenshuis. Ideaal voor regenachtige dagen!

Regelbare thermostaat

BBQ

Voor de gelegenheid, besluit ik om heerlijke hamburgers te bakken. Via het wieltje met geïntegreerd OLED-scherm kan ik exact de gewenste temperatuur kiezen, van 10°C tot, hou je vast, 500°C! Met een enkele draaibewegingen en 2-3 kliks selecteer ik de temperatuur waarop ik mijn hamburgers wil bereiden. Het lampje rond het wieltje knippert oranje, het apparaat warmt op.

Ik ben onder de indruk van hoe snel de temperatuur al bereikt is. Als het oranje lampje niet meer knippert, kan ik mijn stukjes vlees op de grill leggen. Goed om te weten: de maximale temperatuur van 500°C wordt in 10 minuten bereikt.

De test van deze elektrische barbecue

BBQ

Ik stond niet te springen om het apparaat binnen te gebruiken, omdat ik bang was dat het te veel rook zou veroorzaken. Maar ik realiseerde me al snel dat het even discreet werkt als een pan. Er komt zo weinig rook vrij en maakt zo weinig geluid dat ik eerst dacht dat het niet deftig bakte. Maar na een paar minuten werd de eerste kant al mooi bruin. Even omdraaien om de andere kant te bakken. Ik heb niet op de exacte baktijd gelet, maar ik zou zeggen dat de hamburgers in 15 minuutjes tijd klaar waren.

Ondanks het vrij compacte formaat is het kookoppervlak groot genoeg voor meerdere stukken vlees, vis of groenten tegelijk. In vergelijking met een standaard houtskoolbarbecue, zou ik zeggen dat het oppervlak van deze elektrische barbecue min of meer hetzelfde is.

Andere handige functies

BBQ

Dit model van Severin heeft 2 grote handvatten aan elke kant van het toestel. Je kan de elektrische barbecue dus makkelijk verplaatsen van binnen naar buiten of andersom. Bovendien is hij superlicht! En via het stuur kan ik ook de ingebouwde timer activeren. Handig als ik tegelijkertijd andere dingen moet doen, zoals de tafel dekken. Mijn vlees loopt tenminste nooit het gevaar te gaar te worden of, erger nog, te verbranden.

Her verdict? Geslaagde maaltijd!

BBQ

Mijn partner en ik hebben genoten van onze hamburgers. Ze waren tot in de perfectie bereid: mooi bruin aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. Een geslaagde maaltijd! De Severin PG8114 DigitalBoost elektrische barbecue is een uitstekend model om te barbecueën in kleine buitenruimtes of zelfs binnenshuis, als het slecht weer is. Hij past zich aan iedereen en alle situaties aan. Het enige nadeel is dat je hem daarna moet schoonmaken, maar dat geldt ook voor een houtskool- en gasmodellen 😉

BBQ

SEVERIN PG8114

In hetzelfde thema

Drone DJI Mini 3 Fly More Combo: de test

Drone DJI Mini 3 Fly More Combo: de test

De slogan “So Fly” van de DJI Mini 3 spreekt tot de verbeelding. Lukt het ook voor mij, een beginnende piloot, om vlot met de drone te vliegen en prachtige beelden vast te leggen? Je ontdekt het hier.Unboxing Wat er allemaal in je doos zit, hangt af van het pack dat...

Must-haves voor de moderne kantoornomade

Must-haves voor de moderne kantoornomade

Ga jij tegenwoordig ook als kantoornomade door het leven? Je werkt gewoon overal waar je je laptop in goede omstandigheden kan neerplanten en waar het lekker warm is, de koffie oké is en de wifi het nooit laat afweten. En met deze topproducten erbij wordt het...

De Motorola Edge 30 Ultra getest: wat vinden wij ervan?

De Motorola Edge 30 Ultra getest: wat vinden wij ervan?

De Motorola Edge 30 Ultra getest: wat vinden wij ervan?De Motorola Edge 30 Ultra belooft haarscherpe foto's (zelfs 's nachts!), een supersnelle processor, video's met indrukwekkende geluidskwaliteit en een uitstekende connectiviteit. Ik heb hem de hele week grondig...

Voor jou getest: de Technics EAH-AZ60 draadloze oortjes

Voor jou getest: de Technics EAH-AZ60 draadloze oortjes

De Technics EAH-AZ60 draadloze oortjes beloven gebruikscomfort, een helder geluid en premium actieve ruisonderdrukking. Maar lossen ze die verwachtingen ook in? Dat heb ik voor jou getest. Hieronder ontdek je mijn bevindingen!Eerste blik op de oortjes De verpakking is...