Voor jou getest: de Severin DigitalBoost elektrische barbecue

De Severin PG8114 DigitalBoost is een elektrische tafelbarbecue voor zowel binnen als buiten. De perfecte bondgenoot voor wie net als ik geen klassieke barbecue in de tuin kan zetten. Z’n belofte: warmer dan gasmodellen en sneller dan houtskoolbarbecues. Maar is dat echt het geval? Ik deed de test.

DoorFlorence

door | 2 augustus | In de keuken

Voor ik hem gebruik

BBQ

Ik haal de verschillende elementen uit de doos, inclusief de handleiding. Hierin staat dat je het rooster, het windscherm en het waterreservoir eerst moet schoonmaken met water en een beetje afwasmiddel. Ik ga aan de slag. Ook wordt aangegeven om het reservoir met water te vullen. Dus ik vul het tot de maximale limiet. Vervolgens plaats ik de 3 elementen terug op hun plaats. In slechts enkele is mijn elektrische barbecue klaar voor gebruik.

Nu hoef ik enkel nog de stekker in het stopcontact te steken en de barbecue is klaar voor de test! Aangezien de handleiding aanbeveelt om het in een geaard stopcontact te plaatsen en niet op een verlengsnoer, kan ik het apparaat helaas niet gebruiken op het kleine terras van mijn appartement. Dus besluit ik hem in mijn keuken aan te sluiten. Dat is geen probleem, want hij is ook geschikt voor gebruik binnenshuis. Ideaal voor regenachtige dagen!

Regelbare thermostaat

BBQ

Voor de gelegenheid, besluit ik om heerlijke hamburgers te bakken. Via het wieltje met geïntegreerd OLED-scherm kan ik exact de gewenste temperatuur kiezen, van 10°C tot, hou je vast, 500°C! Met een enkele draaibewegingen en 2-3 kliks selecteer ik de temperatuur waarop ik mijn hamburgers wil bereiden. Het lampje rond het wieltje knippert oranje, het apparaat warmt op.

Ik ben onder de indruk van hoe snel de temperatuur al bereikt is. Als het oranje lampje niet meer knippert, kan ik mijn stukjes vlees op de grill leggen. Goed om te weten: de maximale temperatuur van 500°C wordt in 10 minuten bereikt.

De test van deze elektrische barbecue

BBQ

Ik stond niet te springen om het apparaat binnen te gebruiken, omdat ik bang was dat het te veel rook zou veroorzaken. Maar ik realiseerde me al snel dat het even discreet werkt als een pan. Er komt zo weinig rook vrij en maakt zo weinig geluid dat ik eerst dacht dat het niet deftig bakte. Maar na een paar minuten werd de eerste kant al mooi bruin. Even omdraaien om de andere kant te bakken. Ik heb niet op de exacte baktijd gelet, maar ik zou zeggen dat de hamburgers in 15 minuutjes tijd klaar waren.

Ondanks het vrij compacte formaat is het kookoppervlak groot genoeg voor meerdere stukken vlees, vis of groenten tegelijk. In vergelijking met een standaard houtskoolbarbecue, zou ik zeggen dat het oppervlak van deze elektrische barbecue min of meer hetzelfde is.

Andere handige functies

BBQ

Dit model van Severin heeft 2 grote handvatten aan elke kant van het toestel. Je kan de elektrische barbecue dus makkelijk verplaatsen van binnen naar buiten of andersom. Bovendien is hij superlicht! En via het stuur kan ik ook de ingebouwde timer activeren. Handig als ik tegelijkertijd andere dingen moet doen, zoals de tafel dekken. Mijn vlees loopt tenminste nooit het gevaar te gaar te worden of, erger nog, te verbranden.

Her verdict? Geslaagde maaltijd!

BBQ

Mijn partner en ik hebben genoten van onze hamburgers. Ze waren tot in de perfectie bereid: mooi bruin aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. Een geslaagde maaltijd! De Severin PG8114 DigitalBoost elektrische barbecue is een uitstekend model om te barbecueën in kleine buitenruimtes of zelfs binnenshuis, als het slecht weer is. Hij past zich aan iedereen en alle situaties aan. Het enige nadeel is dat je hem daarna moet schoonmaken, maar dat geldt ook voor een houtskool- en gasmodellen 😉

BBQ

SEVERIN PG8114

In hetzelfde thema

Elektro: 4 toptoestellen voor een geslaagde werkdag

Elektro: 4 toptoestellen voor een geslaagde werkdag

Wil je de werkdag meteen goed kunnen starten en daarna ook vlot doorkomen, dan kan je wel wat gepaste ondersteuning gebruiken. Wij presenteren je vier nieuwe elektrotoestellen die absoluut top zijn in hun categorie. Van een frisse start in de badkamer tot een stevige...

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Ik heb het geluk gehad om de volledige en gloednieuwe Samsung Galaxy Tab S9-serie een aantal weken te mogen testen. Zijn de Tab S9, S9+ en S9 Ultra zo anders dan de Tab S8-serie? En wat is er net nieuw aan? Je ontdekt het allemaal in dit artikel! In de doos Als je de...

Samsung Galaxy: The connected power of Galaxy

Samsung Galaxy: The connected power of Galaxy

Traditiegetrouw gaf Samsung ook deze zomer weer een aantal van zijn succesvolle Galaxy-reeksen een stevige update mee. Ontdek nu waarmee de gloednieuwe plooibare smartphones Z Fold5 en Z Flip5, de verbeterde tablets van de Tab S9-serie en de stijlvolle smartwatches...

LG OLED EVO GALLERY DESIGN TV: onze test

LG OLED EVO GALLERY DESIGN TV: onze test

De LG OLED GALLERY TV is aan de beurt om getest te worden! Meer bepaald de LG OLED 55 inch G36. De LG OLED GALLERY TV is verkrijgbaar in 3 verschillende groottes: 65, 77 & 83 inch. In 2023 is dit model toe aan zijn 3e generatie. Wat hem onderscheidt van de G2 is...