De Braun Series XT5100-multigroom een week op proef

Een toestel om je baard te scheren of te trimmen, je randen bij te werken en je lichaamshaartjes mee af te scheren? De Braun Series XT5100 is een alles-in-één elektrisch scheerapparaat en baardtrimmer. Glenn, de echtgenoot van onze blogster Shana, nam de proef op de som en testte dit Braun-toestel uit. Benieuwd hoe deze multigroom scoort?

Par Shana

Braun Series XT5100 voor gezicht & lichaam

In de doos zitten 5 opzetstukken: voor het gezicht (1, 2, 3, 5 mm kammen) en voor het lichaam (0 mm kam). Glenn is eerst begonnen met het trimmen van zijn baard dankzij de 5 mm kam en hij heeft nadien zijn baardlijn bijgewerkt. De flexibele kop past zich aan zijn gezichtscontouren aan, wat de scheerbeurt wel vergemakkelijkt en comfortabeler maakt. Ziezo, dat ziet er alvast zeer netjes uit! Dankzij de verschillen kammen kan hij makkelijk de gewenste lengte kiezen en de kam op het SkinGuard-mesje bevestigen. Héél eenvoudig!

Overal een mooi glad resultaat

Braun

Zelfs zijn gevoelige plekken zoals zijn liesstreek, borst en oksels krijgen een scheerbeurt! En neen hoor, hij heeft achteraf echt geen last van huidirritatie of rode plekjes. Alles verloopt heel vlotjes en zachtjes. En voor iemand met een gevoelige huid zoals hij (vaak last van psoriasis) is dit een zeer belangrijke eigenschap. De eerste scheerbeurt is dus een feit: wat voor een zacht babyhuidje!

Gebruiksvriendelijk en veilig

Braun

Wat leuk is aan deze multigroom is dat Glenn zowel omhoog als omlaag kan trimmen dankzij de tweezijdige kam. Hij hoeft dus niet met de haarrichting mee te scheren. Kortom, hij zal zich nooit bezeren als hij van onder naar boven scheert. Wat wel soms het geval was met een gewoon scheermesje… Praktisch, toch? En dankzij het rubberen antisliphandvat blijft het toestel ook goed in zijn hand.

Volledig waterbestendig

Braun

Glenn gebruikt de Braun Series X XT5100-multigroom nu vooral als bodytrimmer onder de douche zodat hij zijn haartjes meteen kan wegspoelen en ik geen werk meer heeft achteraf. Hij heeft het toestel ook uitgetest met schuim en gel, en ook dat verloopt van een leien dakje. En om hem schoon te maken, plaatst hij de kop onder stromend water en weg zijn al die haartjes!

Petje af voor Braun

Braun

Met één tool kan je echt elke stijl aan en voor mensen met een baard en borsthaar zoals Glenn is dit toestelletje superhandig! Vooral de prijs-kwaliteitsverhouding valt enorm goed mee! Daarom verdient dit toestel volgens hem een 8 op 10. Deze Braun-multigroom maakt nu deel uit van zijn dagelijkse scheerroutine, ’s avonds in de douche. En ikzelf heb geen last meer van die vervelende haartjes die voordien op de badkamervloer belandden! 😉

BRAUN XT5100

In hetzelfde thema

Getest: de Samsung Galaxy S24

Getest: de Samsung Galaxy S24

Dol op alles wat te maken heeft met technologie en innovatie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vandaag vertel ik jullie alles over mijn ervaring met de gloednieuwe reeks smartphones van Samsung, de Samsung Galaxy S24. Stel je even een magische koffer voor waarin...

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Ik heb het geluk gehad om de volledige en gloednieuwe Samsung Galaxy Tab S9-serie een aantal weken te mogen testen. Zijn de Tab S9, S9+ en S9 Ultra zo anders dan de Tab S8-serie? En wat is er net nieuw aan? Je ontdekt het allemaal in dit artikel! In de doos Als je de...