Voor jou getest: Braun Series 9 Pro+ scheerapparaat

Het valt niet te ontkennen dat Braun zo ongeveer dé referentie voor ontharingstoestellen is. Dus toen ik mijn vriend vroeg om dit Braun Series 9 Pro+ scheerapparaat uit te testen, was hij zeer enthousiast. Normaal gezien scheert hij zichzelf nooit volledig, maar na deze test is dat veranderd. Vanaf nu maakt de Braun Series 9 Pro+ resoluut deel uit van zijn baardritueel. Waarom? Dat legt hij je in zijn eigen woorden uit in deze blogpost.

Door

Sarah

Wat zit er in de doos

Uiteraard vind je in de doos het Series 9 Pro+ scheerapparaat, maar ook een ‘6-in-1 SmartCare Center’ met elektriciteitskabel – wat eigenlijk een laad- en schoonmaakstation in één is, een bijhorende reinigingsnavulling, een reisetui van harde stof en een reinigingsborsteltje. Vooral het reisetui is een leuke toevoeging, want zo kan je ook op vakantie je baard gewoon makkelijk onderhouden.

Het verdict

Gebruik

Zoals ik in het begin van dit artikel al vermeldde, scheer ik mezelf eigenlijk nooit, maar trim ik eerder mijn baard. Ik hou niet zo van de gladgeschoren-look, en als ik me dan toch scheer krijg ik vaak last van scheerirritatie, aangezien ik vrij dik en stug baardhaar heb. Maar dat was tot ik de Braun Series 9 Pro+ uittestte.

Eerst en vooral is hij enorm gemakkelijk in gebruik. Geen vervelende scheermesjes, scheerschuim, of zeer nauwkeurig te werk te moeten gaan om jezelf niet te snijden. Ook al bestaat dit scheerapparaat uit 5 verschillende scheerelementen, toch is het amper mogelijk jezelf eraan te snijden. Dit is vooral te danken aan de ‘SkinGuard’ huidbeschermende metalen strip.

Bovendien werken deze 5 scheerelementen in perfecte synchronisatie en zorgen ze voor een zeer glad resultaat (0,05 mm). Hoe dat eruit ziet, zie je hier:

Zoals je ziet scheer ik me nooit volledig, maar laat ik graag wat bakkebaarden en een snor staan. Ook dit wordt makkelijker gemaakt door de Braun Series 9 Pro+. Op het scheerapparaat zit namelijk een precisietrimmer waarmee je zeer precies je snor en bakkebaarden kan aflijnen en je gezichtsbeharing helemaal kan stylen zoals jij het wil.

Waar je bij een scheermesje nauwkeurig tewerk moet gaan en voorzichtig in de juiste richting moet scheren, kan je met dit Braun-scheerapparaat eender welke scheerrichting kiezen en krijg je toch resultaat. Hij scheert namelijk in 10 verschillende richtingen, en met het speciale Direct&Cut-scheerblad scheert hij makkelijk lastige haartjes die in alle richtingen groeien. De scheerkop van 40° past zich aan je gezichtsvorm aan en bereikt zelfs de moeilijkst te scheren plekken onder de kin en nek.

Bovendien werkt de Braun Series 9 Pro+ even goed op korte als lange haren, tot wel 4 dagen baardgroei.

Onderhoud

Wanneer je klaar bent met het scheerapparaat, kan je hem simpelweg in het ‘6-in-1 SmartCare Center’ plaatsen, waar hij meteen wordt opgeladen.  Dit SmartCare Center is een soort van dock-systeem waarin je je apparaat kan reinigen en opladen. Met de bijgeleverde reinigingsnavulling maakt hij de mesjes op het scheerapparaat weer helemaal schoon, waardoor je nog minder kans hebt op rode bultjes of scheerirritatie. Bovendien staat het SmartCare Center niet mis in de badkamer.

Naast het SmartCare Center met reinigingsproduct, wordt er ook een borsteltje bijgeleverd waarmee je haren uit de kleinste hoekjes van het scheerapparaat weg kan krijgen.

Conclusie

De Braun Series 9 Pro+ is een indrukwekkend scheerapparaat dat echt doet wat het belooft. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, doet zelfs geen klein beetje pijn en geeft een indrukwekkend resultaat. De haartjes zijn bijna helemaal weg en de huid blijft zacht achter, zonder stoppelig gevoel. Wat vooral mijn vriendin erg apprecieerde!

Ik zou dit scheerapparaat dus absoluut aanraden aan iedereen die zich graag scheert, maar ook graag varieert. Dankzij zijn indrukwekkende scheertechnologie en de precisietrimmer, kan je makkelijk switchen tussen verschillende stijlen – van helemaal gladgeschoren, tot een week oude, maar toch perfect egale baard. En alles daar tussenin natuurlijk.

Voordelen:

  • Vlotte scheerbeurt met een zeer goed, glad resultaat
  • Volledig pijnloze scheerbeurt
  • Geen scheerirritatie en ook geen schurende stoppels na het scheren
  • Precisietrimmer werkt zeer goed en precies
  • Makkelijk schoon te maken en op te laden dankzij het bijgeleverde SmartCare Center
  • Mooi design van zowel het scheerapparaat als het SmartCare Center dat mooi in de badkamer past

Minpunt:

  • Wanneer je baardhaar langer is dan 7 dagen, moet je het eerst trimmen vooraleer je het scheerapparaat kan gebruiken

BRAUN SCHEERAPPARAAT SERIES 9

In hetzelfde thema

Getest: de Samsung Galaxy S24

Getest: de Samsung Galaxy S24

Dol op alles wat te maken heeft met technologie en innovatie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vandaag vertel ik jullie alles over mijn ervaring met de gloednieuwe reeks smartphones van Samsung, de Samsung Galaxy S24. Stel je even een magische koffer voor waarin...

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Ik heb het geluk gehad om de volledige en gloednieuwe Samsung Galaxy Tab S9-serie een aantal weken te mogen testen. Zijn de Tab S9, S9+ en S9 Ultra zo anders dan de Tab S8-serie? En wat is er net nieuw aan? Je ontdekt het allemaal in dit artikel! In de doos Als je de...