Home    Thuis    AEG AB61C3CR-sledestofzuiger: de test

AEG AB61C3CR-sledestofzuiger: de test

Op het eerste gezicht ziet hij er maar gewoontjes uit, maar met de slogan “Krachtige prestaties, uiterst gebruiksvriendelijk” belooft de AEG AB61C3CR-sledestofzuiger toch veel. Kan hij mijn verwachtingen inlossen?

Door Timo

door | 15 november | Thuis

First look

De AEG AB61C3CR-sledestofzuiger ziet er in de versie “Chili Red” heel fancy uit, ik ben fan van de kleur! Ik merk meteen op dat hij geen franjes of frivoliteiten bevat. AEG blijft met deze stofzuiger bij de basics en heeft hem voorzien van grote knoppen. De meegeleverde accessoires zijn een standaardzuigmond, parketzuigmond, lange flexibele spletenzuigmond en zachte meubelborstel.

Stofzuigbeurt #1

Bij het eerste gebruik valt me meteen iets op: de AEG AB61C3CR is redelijk licht en compact. Ook dankzij zijn grote wielen met een rubberen laag kan ik hem vlot verplaatsen. Wisselen van stopcontact moet ik niet vaak doen, want de sledestofzuiger heeft een actieradius van 12m met een heel lange draad. Met je voet kan je die gemakkelijk oprollen of de stofzuiger aan- en uitschakelen en de zuigkracht aanpassen. Heel handig!

De prestaties

De AEG AB61C3CR-sledestofzuiger heeft een goede zuigkracht! Ook stof dat niet rechtstreeks onder de zuigmond ligt, verdwijnt in de stofzuiger. Met de automatische vloermodus kan je stofzuigen op harde vloeren en tapijt zonder handmatig te moeten schakelen. Voor hardnekkig vuil kan je overstappen op een van de 2 geavanceerde modi.

De zuigbuis is lang uittrekbaar, wat heel handig is om bijvoorbeeld onder het bed of kasten te stofzuigen. Volledig uitgetrokken is hij eigenlijk zelfs iets te lang voor mij. Verder produceert de stofzuiger een normaal geluid. In de krachtige modus is hij natuurlijk wat luidruchtiger dan in de MIN-modus.

Ten slotte blijft hij rechtop staan indien je dat wenst. Dat is heel handig als je hem bijvoorbeeld in een kast wenst weg te steken. En een leuk extraatje om mee uit te pakken: 50% van de sledestofzuiger is afkomstig van gerecycleerde kunststof.

Conclusie

Doet de AEG AB61C3CR zijn slogan alle eer aan? Ik vind van wel! De sledestofzuiger is ideaal voor een vlotte stofzuigbeurt die resultaat oplevert. Bovendien is hij heel mobiel en zijn prijs dus zeker waard. Verwacht je wel niet aan hightech snufjes, tijdens zijn creatie kwam het woord “efficiëntie” altijd op de eerste plaats.

AEG SLEDE-STOFZUIGER AB61C3CR

In hetzelfde thema

Je gegevens overzetten naar een nieuwe Mac

Je gegevens overzetten naar een nieuwe Mac

Heb je net een nieuwe Apple Mac gekocht en wil je al je documenten, programma's, gebruikersaccounts en instellingen overzetten? De Migratie-assistent kopieert al je bestanden van je oude Mac naar je nieuwe. Zo hoef jij dat niet handmatig te doen.Stap 1: de computers...

Bose QuietComfort Earbuds II uitgetest

Bose QuietComfort Earbuds II uitgetest

Ik ben een echte liefhebster van dancemuziek en mocht enkele weken doorbrengen met de draadloze Bose QuietComfort Earbuds II. Deze prachtige high-end oortjes zitten perfect in mijn oren bij eender welke activiteit: bij het sporten, bij het schoonmaken of bij het...

Voor jou getest: de Bose Smart Soundbar 900

Voor jou getest: de Bose Smart Soundbar 900

Voor jou getest: de Bose Smart Soundbar 900Dit is de test waar ik de afgelopen maanden eerlijk gezegd het meest naar heb uitgekeken: de Bose Smart Soundbar 900! Tovert hij mijn woonkamer samen met de Bose Bass Module 700 om tot een bioscoop? Je ontdekt het...