Een maand met de AEG Hygienic 6000 AR61UW1DG robotstofzuiger

Mijn stofzuiger heeft het recent begeven, da’s pech! Gelukkig kon ik de AEG Hygienic 6000 AR61UW1DG robotstofzuiger testen, die niet alleen stofzuigt maar de vloer ook dweilt. Wat een genot om ’s avonds thuis te komen en te zien dat heel mijn appartement proper is! In dit artikel vertel ik je wat ik ervan vond.

Door

Nele

Mijn eerste indruk

Toen ik de doos opende, zag ik meteen een mooie, elegante stofzuiger die niet te veel ruimte inneemt en perfect opgaat in zijn nieuwe omgeving. In de doos zijn allerlei accessoires bijgeleverd: metalen strips om verboden zones aan te duiden, roterende borstels en een hoofdborstel, een kleine borstel om de stofbak schoon te maken na het legen, een kleine dweil om onder de stofzuiger vast te maken zodat hij de vloer kan dweilen, een soort plastic mat om onder de stofzuiger te leggen wanneer hij klaar is zodat er geen water op de vloer kan lekken en tenslotte natuurlijk het oplaadstation.

Voordat ik aan de slag kon gaan, moest ik de stofzuiger in elkaar zetten. Dat was niet erg ingewikkeld: ik hoefde alleen de hoofdborstel, de 2 roterende borstels en de dweil te monteren. Daarna vulde ik gewoon het waterreservoir met proper water, zoals aangegeven in de instructies, laadde ik de stofzuiger op en startte ik hem op via de app. Dit alles gaat heel intuïtief!

Het grootste voordeel van deze stofzuiger is dat hij geschikt is voor alle vloeren, of het nu tegels of parket zijn zoals bij mij thuis, en zelfs voor laagpolige tapijten. Helaas heb ik deze functie niet kunnen testen omdat ik thuis nog geen tapijten heb.

Gebruiksvriendelijk

Het gebruik van deze robotstofzuiger kan niet eenvoudiger! Allereerst moet je hem opladen op zijn oplaadstation. Het display geeft de woorden “starts charging” aan en het knipperende oranje lampje geeft aan dat hij nog bezig is met opladen. Zodra het lampje blauw wordt, is de stofzuiger volledig opgeladen. Vul vervolgens het waterreservoir met schoon water en druk op de aan/uit-knop om hem op te starten. Nu zegt het display “starts cleaning“.

De robotstofzuiger werkt ongeveer 2 uur op middelhoog vermogen, wat genoeg is om mijn appartement schoon te maken, en als hij eenmaal leeg is gaat hij vanzelf terug naar zijn oplaadstation met de melding “going home to charge“, waar het ongeveer 1 uur 30 minuten duurt om volledig op te laden. Als hij op maximaal vermogen werkt, verbruikt hij meer water en stofzuigt hij harder waardoor de batterij iets minder lang mee gaat. In deze stand heeft de robotstofzuiger waarschijnlijk niet de tijd om je hele huis schoon te maken, maar dat is geen probleem want dan gaat hij vanzelf terug naar het laadstation en gaat hij na het opladen weer verder waar hij voordien gestopt was. Bij de minimale energie-instelling verbruikt hij minder water en stofzuigt hij minder hard, wat ideaal is voor de dagelijkse schoonmaak als je geen huisdieren hebt.

Als je hele interieur gekuist is, hoef je alleen maar de opvangbak leeg te maken en de dweil te wassen.

Bediening op afstand via de AEG app

Het meest praktische aan deze stofzuiger is dat ik hem op afstand kan bedienen via de app. Dat is enorm handig, want zo kan ik hem tijdens het werken vragen om het appartement schoon te maken zodat alles helemaal proper is wanneer ik ’s avonds thuiskom!

De app is heel intuïtief. Zodra je de stofzuiger verbindt met Wifi kan je hem linken aan je telefoon en hem meteen besturen: je kan hem specifieke taken geven en dagen toewijzen waarop hij moet kuisen, je kan zelfs het vermogen kiezen (laag, gemiddeld of hoog), wat gevolgen heeft voor de zuigkracht, de hoeveelheid water die wordt gebruikt en de batterij van de stofzuiger.

De robotstofzuiger kan ook worden verbonden met je Google Assistant: via stemactivering kan je zo de robotstofzuiger aan- en uitzetten, wat best handig is als je even te veel om handen hebt.

Een stofzuiger die stofzuigt en dweilt tegelijk

Niets zo fijn als minder moeten stofzuigen en dweilen! Als ik ’s avonds thuiskom, heb ik niet altijd zin om mijn appartement te kuisen – er zijn zoveel andere dingen te doen. Dus bespaar ik tijd door de robotstofzuiger via de app in te schakelen, waardoor ik de grote schoonmaakbeurt met een paar dagen kan uitstellen en mijn huis toch zonder veel moeite proper kan houden.

Om de vloer te dweilen gebruikt de stofzuiger dit opzetstuk, dat je voor gebruik gewoon uitspoelt en uitwringt en na gebruik weer schoonmaakt. Ook al gebruikt de stofzuiger voor het dweilen enkel water, kan ik je verzekeren dat alle vlekken die niet hardnekkig zijn worden verwijdert.

Het verdict?

Ik ben erg blij dat ik de AEG Hygienic 6000 AR61UW1DG robotstofzuiger heb kunnen testen. Hij is ideaal voor de dagelijkse schoonmaak en bespaart veel tijd die ik aan andere dingen kan besteden. In de middelhoge of hoogste stand zuigt hij stof en haren heel goed op. Hij dweilt ook goed: zelfs als hij de grote schoonmaakbeurten niet vervangt, helpt hij ze een paar dagen uit te stellen.

Ik moet zelfs toegeven dat ik, naast het kopen van een gewone stofzuiger, ook erg geneigd ben om een robotstofzuiger te kopen: het is zo praktisch, daar kun je niet tegenop!

➕ Geweldig voor dagelijkse schoonmaak, maar geen vervanging voor een goede wekelijkse schoonmaakbeurt

➕ Goede zuigkracht, zelfs langs plinten en in hoeken

➕ Keert zelf terug naar zijn oplaadstation wanneer de batterij leeg i

➕ Verwijdert vlekken, haar en stof

➕ Bespaart tijd in het dagelijks leven

➖ Maakt toch veel lawaai

AEG HYGIENIC 6000 AR61UW1DG

In hetzelfde thema

Elektro: 4 toptoestellen voor een geslaagde werkdag

Elektro: 4 toptoestellen voor een geslaagde werkdag

Wil je de werkdag meteen goed kunnen starten en daarna ook vlot doorkomen, dan kan je wel wat gepaste ondersteuning gebruiken. Wij presenteren je vier nieuwe elektrotoestellen die absoluut top zijn in hun categorie. Van een frisse start in de badkamer tot een stevige...

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Test: Samsung Galaxy Tab S9 Series

Ik heb het geluk gehad om de volledige en gloednieuwe Samsung Galaxy Tab S9-serie een aantal weken te mogen testen. Zijn de Tab S9, S9+ en S9 Ultra zo anders dan de Tab S8-serie? En wat is er net nieuw aan? Je ontdekt het allemaal in dit artikel! In de doos Als je de...

Samsung Galaxy: The connected power of Galaxy

Samsung Galaxy: The connected power of Galaxy

Traditiegetrouw gaf Samsung ook deze zomer weer een aantal van zijn succesvolle Galaxy-reeksen een stevige update mee. Ontdek nu waarmee de gloednieuwe plooibare smartphones Z Fold5 en Z Flip5, de verbeterde tablets van de Tab S9-serie en de stijlvolle smartwatches...

LG OLED EVO GALLERY DESIGN TV: onze test

LG OLED EVO GALLERY DESIGN TV: onze test

De LG OLED GALLERY TV is aan de beurt om getest te worden! Meer bepaald de LG OLED 55 inch G36. De LG OLED GALLERY TV is verkrijgbaar in 3 verschillende groottes: 65, 77 & 83 inch. In 2023 is dit model toe aan zijn 3e generatie. Wat hem onderscheidt van de G2 is...